JÄP

Mamma har vart på något i stil med ett seminarium (heter det så?) i dag så hon kom inte hem förrns sent. Då åt vi lite snbbt och hoppade sen in i bilen för att åka ut till stallet. Eftersom klockan hade hunnit bli ganska så mycket blev det ett barbacka pass i ridhuset för våran del. Det blev faktiskt ett väldigt lyckat dressyr pass måste jag säga! När jag väl kommer ihåg att vara super stadig på ytter blir allt det andra så himla mycket lättare och faller sig så naturligt.
Nu ropar min älskade dusch på mig så ha det bra!


Falling down

Ja, det blev även Jill lektion för oss. Först hade vi galopp och travbommar som vi jobbade med och på slutet höjde vi upp så jag och Pollan fick hoppa en kombination. Det är där vi kan få lite problem ibland ute på tävling, så då är det ju bra att jobba på den biten. Men jag börjar undra om det inte bara är så att den största delen av problemet (om man nu kan kalla det problem?) sitter i mitt huvud, vilket vore sjukt bra för då är det bara att banka in lite vett i skallen på mig och sen kommer allt gå som på rälls!
Ne men helt seriöst så har jag ett litet problem med att tro på att vi klarar saker och ting inom hoppningen, och tror jag inte att det går så är det ju klart som f**n att det inte går. Men jag håller på och jobbar på mitt självförtroende och varje sak som vi gör och varje ny grej som vi klarar är en stor seger i sig självt och det går sakta men säker åt helt rätt håll.
Anledningen till att jag är lite "feg" eller inte tror helt på mig själv är att för några sommrar sedan stod Polly på ett ställe för sommarbete och det stället har en ganska så stor härlig paddock. När jag red lektion där en sommardag så kom vi mot ett ganska så högt räcke och i språnget får jag en skjuts fråmåt i sadeln av bakvalvet, jag åker fram mot Pollys hals, förbi halsen och slår en slags kullerbytta i luften och landar på marken framför Polly som i sin luftväg nerför slängt sig åt sidan när hon upptäckte att hon annars kommer att landa på mig. Som tur var gjorde hon inte det men jag får grymt ont i benet, axeln och huvudet. Min ridlärare ringer min pappa som kommer på en gång och skjutsar mig till akuten. Där tar dom hand om mig, jag får sånna där fula vita sjukhuskläder istället för mina stinkande smutsiga ridkläder, dom mäter blodtryck och syresättning i blodet mm, sen får jag åka upp några våningar i en sådan där sjukhussäng på hjul för att bli röntgad igenom typ hela kroppen. Efter 6 timmar får jag änterligen åka hem med beskedet att jag fått en hjärnskakning, inget ridandes på ett par veckor.
Men det är inte hjärnskakningen och rädslan att skada mig igen som har gjort att jag fått en liten törn i självförtroendet, utan det är bilderna som spelas upp innuti mitt huvud, mina drömmar och mina tankar nästan dagligen. Bilderna från fallet när jag åker fråmåt och ner på backen, små minnesluckor har jag fått från händelsen. Jag kommer tex inte ihåg när jag slog i backen men jag kommer ihåg precis före och precis efter.

Charmigaste hästen!

Taggar med plugg nu då. Kemiprovet idag gick väl helt okej tycker jag. Jag skrev på allt i alla fall. I morgon är det engelska prov då taggar vi in för det. Men det känns som det går bra nu med skolan allt går lugnt eller jaa det är typ prov ganska mycket men det klarar jag vetu. Nu känns det som jag inte skriver om nått shit samma!
Skulle ni vara sugna på månadens utmaning? Kommertera!! :)



Haha vilket minne<3

Full fart go, go, go!!

Idag är det ju lektion för jill som börjar klockan sex. Igår gick det as bra att rida hoppas det håller sig tills i morgon. Det känns att hon har mycket energi nu hon var helt på tårna när vi var ute och skritta lite. Idag som sagt jill lektion så jag ska ut vid 3-4 tiden då är det skönt när man slutar tidigt då det är plugg som gäller!!!!
Usch nu är det massa prov.. denna vecka svenska, engelska och kemi nästa vecka so och språk. Så himla kul att plugga.
Ajja jag hinner med båda!
Mamma och jag har kollat in i börjes nu vi tänkte kanske beställa ett vintertäcke och ett par bt-jump benskydd. Men vi får se. Skulle också behöva gå på stan men vi får se vad tiden säger;)


Vila

Pollys nya vilodag har blivit Tisdag nu pga några i stallet rider lektion i ridhuset och vi hinner inte ut innan och efteråt är det försent och natti natti dags för alla små hästisar. En till anledning till varför jag längtar galet tills Krister är klar med paddocken! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller?
Känndes ganska så skönt att få sig en dusch sen när jag kom hem för jag och Bea bara råkade ha ett litet spån krig förut i stallet, jag hittar fortfarande små spånbitar som fastnat i håret och vägrar släppataget. Snyggt att komma till skolan imorgon med fullt av spån i på huvudet...

Såg precis att blogg.se har skaffat sig en Iphone app. Härligt, nu blir det lättare att blogga även om jag inte har en dator till hands.


Idag får jag rida!

I morde försov jag mig. fast jag hann ändå till skolan ;)..
Igår så mockade vi hagen och fortsatte lite från förradagens arbete. Hon var jätte mysig och snäll! Jag borstade och skötte om henne. Idag blir det ridning och plugg som gäller. Idag blir det nog bara lite känna på henne för i morgon är det ju lektion för jill. Vilket jag taggar as mycket inför iumed att det var år och dar sen jag red lektion. Det blir nog lite lektion med bommar och så. Får ju inte hoppa än. Men jag får nu börja gå in poå volter och så. Dessutom lär jag behöva ganska mycket hjälp i dressyren. Nu är det ett 10 sidors arbete i teknik som gäller jippi -.-! Teknik är roligt men svårt att skriva 10 sidor!..

Ska snart hälsa på lilla fisen <3


Oth

Sitter och tittar på ett avsnitt av One Three Hill, man kan ju inte annat än älska det!
Ridningen gick sådär idag, det blev lite markarbete i ridhuset och Polly va stel och sen belv hon lite nervös när det helt plötsligt börjarde att ös regna utanför ridhuset. Vårt ridhus tak är ju av plåt också så då låter det ännu mer när himlen typ öppnar sig än det gör jämnfört med om man stod ute i regnet.

Cookie Dough

Sitter och pluggar medans jag sätter i mig det sista av min Ben & Jerry glass. Senare drar vi ut till stallet men mamma och pappa är på stan så jag får snällt sitta och plugga tills dom kommer hem.

Pyssel dag.

Idag åkte mamma och jag upp till stallet vid 11-12 då jag började mad att mocka hagen medans mamma mockade boxen. Efter det så gjorde jag färdigt mockningen i boxen medans mamma och susan åkte och köpte morötter. Jag började även en lite städning i sadelkammaren, inte för att det var så stökigt men ändå;)
Sen pysslade vi mest och städade lite överallt. När vi hade fixat det mesta så började jag ta fram tvål och svamp och stallde vid duschspilltan. När jag gick för att hämta henne så stog hon och år och var kanske inte jätte villig att komma in men hon gjorde det ändå. Jag duchade och shamponerade hannes ben och svans, hon blev jätte fin!! Sen började mamma klippa hennes man medans jag flätade svansen och lindade benen.
Det blev helt änkelt en pyssel dag.
Nu sitter jag och kollar på tv min tv you now ;)

SNUFF!!

Polish

Har inte bloggat på några dagar för min dator har inte mått så bra, den har hängt sig och sagt att den inte svarar och måste stänga ner programmet ( internett) men nu verkar den vilja va kompis med mig så jag passar på att ta vara på tiden och göra ett inlägg.
Igår: hoppade jag och Polly lite gymnastik hoppning nere i ridhuset med Madde och Sanne. Det gick faktiskt riktigt bra på slutet och Polly fick tänka till ordentligt för att lösa problemen utan att jag var där och la mig i för mycket. Madde och Sanne rev ett hinder och när Madde hade hoppat av och släppt Sanne för att lägga upp bommen igen bestämmde Sanne sig för att det va tråkigt att bara stå och titta på så hon gick iväg. Och när vi försökte fånga in henne så fintade hon bara av oss och bytte varv eller gjorde någon snabb sväng åt något håll. Men tillslut lyckades jag och Polly "valla" in henne till Madde igen. Haha, ler när jag tänker på hur roliga vi måste sett ut.
Fick ett litet ryck medans jag och Michelle väntade på bussen som skulle ta oss hem så jag ställde mig och smorde alla mina (4) träns. Kände mig lite duktig även fast jag vet att alla andra gör det mycket oftare än mig...
Idag: ett konditions pass med Pollan, vi galopperade runt hela stubbåkern. En gång åt vardera håll, när vi var klara va hon fortfarans så himla pigg så jag lät hemme bara galoppera i vilket tempo hon ville en gång bortåt. Polly satte av i jordens fart, det var så jag kännde hur tårarna rann på mina kinder. Sicken tur att man inte är farträdd.
Sen när vi kom upp till stallet fick hon sig en skön dusch innan hon fick gå in i boxen och jag gick till stadelkammaren och smorde mina stövlar och hoppgjorden. Imorgon ska jag försöka hinna med en av sadlarna också.
På söndag är det änterligen dags för tävling igen i Boxholm!
Taggar galet


Min tv i kväll!!!

Nu har jag städat mitt rum en sväng och ska snart äta lite frulle. Idag händer det inte så mycket. Först så ska jag upp till stallet nu på fm sen kanske va med någon kompis och sen blir det MIN ´tv i kväll det är nämligen akward mellan 19.00-19.30 på MTV sen blir det gustavsson 3 tr på 4:an 20.00-21.00 och sen DESPERATE HOUSE WIVES första avsnittet av sista säsongen MÅSTE SE!!!
Jaa annars är det inte så mycket ;)
Bjuder på bilder sen vetrinären var hos dackie:


Lite suddiga pga mobilbilder :)

Provat nu!


Jätte snygga tycker jag då! Till ett jätte bra pris, men dom hade inte 37 i normal bredd så hon skulle beställa så det ska b´li roligt att få sen eller jag ska ju köpa dom för egna pengar men aa.
Då har jag ju också pengar över och funderar på att köpa nättecke back on track då eller att par nya ridskor ja vi får se vad som blir. Det är ju ganska mycket som står på min önskelista.

Beställt!

Äntligen beställt!! Nu har vi ringt runt och kollat men det finns inte någonstans!! Men nu äntligen kunde sharpman beställa hem så tack sharpman! :)


Nu ringde mamma precis också och sa att vi kunde åka till riders corner och prova stövlar, det ska bli jätte kul!! Var intresserade efter ett par speciella stövlar så vi ska prova i alla fall..
Nu är det dags för lunch jumi:)


Typ hästfritt idag..

Igår så var vetrinären hos dackie då hon skulle vaccineras och tänderna skulle raspas. Men innan birgitta kom så var jag ute och red en sväng först på gräset och sen en galopp i ridhuset. Det gick faktiskt riktigt bra! Sen kom birgitta och fixade lite. Hon var jätte duktig men var tvungen att få lugnande vid raspningen. Hon var i alla fall jätte duktig!! Efter det blev hon ju lite rajraj men det gick nog bra. Jag putsade av grejerna och lite så för att se att hon piggnade till lite sen.



Idag är det lite häst fritt kan man säga iu med att vetrinären var uppe så får hon inte ridas på 3 dagar, så idag blir det nog städdag för min del här hemma är även sugen på att köpa lite hästgrejer men känner inte att jag har pengar för det just nu! ;)
Ikväll blir det att pussa på dackie..


Sista skoldagen, TACK!!

Igår var det forbollsdag, jaa det gick väll sådär van 1 och förlora 2 men men. Efter det så åkte jag upp till stallet och red. Först åkte jag ut med susann och dom vid 2 så jag började med att mocka sen fikade vi och sen tog jag in och borsta medans mamma sen gjorde maten. Ridningen gick helt OK hon är lite busig nu. Bockar och allt vad hon har för sig. Men jag förstår henne. Jag skulle inte heller vilja stå i en månad, då är det ju klart att hon är pigg och lite högt och lågt.
Ajja. Idag så är det skola nu från 09.05 till 14.10 så jag sen ska nästan direkt ut till stallet för att rida och sen blir det faktiskt att röja upp på mitt rum och sen mys men familjen eller kompis.
Nu ska jag sätta mig och äta lite frulle och sen blir det att åka till skolan när fanny kommer.


Lerig!

Tillbaka i mitt älskade hem efter en härlig fotbollsdag i både sol och regn.
Nu blir det att byta om och göra mig redo för en dejt med fysik boken. Har ju prov imorgon och satsar på ett högre betyg, men då måste man ju plugga lite extra mycket också.
Sen när mamma kommer hem drar vi ut till stallet för kanske lite markarbetes träning, vem vet?  Vi får se hur ridhus schemat är och om det är mycket folk i stallet.

Fotbollsdag idag då.....

.... och det kommer bli grymmt!
För en gångsskull är våran skola ganska så slapp och fixar så vi får spela fotboll en hel skoldag.
Sjukt kul för alla vi som gillar att spela fotboll men jag tycker faktiskt lite synd om dom som inte tycker om sporten eftersom det är en obligatorisk dag och alla som inte är på något sätt skadade måste vara med och spela.
Ditt lag är dom i din klass som du har samma kön som, så jag ska spela med alla tjejer i min klass tex. Det roligaste är nästan att hela våran klass är sjukt taggad och ingen suger direkt heller utan alla är på nivån helt ok (typ jag) till sjukt bra!
Jag har ju inte spelat fotboll på typ flera år,eller okej jag har spelat lite på idrotten i skolan och så men aldrig så här "seriöst" eller vad man ska säga. Så det blir intressant när jag ska försöka pressa ner mina fötter i de gamla fotbolls skorna som står uppe på skohyllan. Hehe ;)

Longering?

Idag var det ganska chill i skolan. Vi går ju kort dag idag då det är gött och man hinner inte tröttna! Men efter skolan så var det konfermations träff då jag har tänkt att konfermera mig. Det var roligt och jag kom i en jätte bra grupp!! :)
Så det ska nog vara kul! På torsdagar kl 15.45- 16.30/45.
Idág blir det stallet nu när mamma slutar då jag hade tänkt att longera idag. Vi får se hur det slutar, nevars. Men vi får se annars rider jag bara en sväng i ridhuset eller nått. Nu ska jag ta och byta om.

Fotbollsdag i morgon!!! TAGGAR!!!


Inköp:


När vi var och provade lite stövlar på sharpman så kollade vi även runt i resten av affären då jag alltid har varit sugen på att testa kyllera för dom jag känner som andvänder det säger att det är bra! Så jag litar på dom ;) Man måste ju testa sig fram..


Pigg häst!

Idag åkte vi upp till stallet efter skolan. Vi hämtade upp ebba på vägen för att hon skulle få rida på dackie en sväng. När vi kom upp så började mamma mocka och så medans ebba och jag borstade, sadlade och ja det vanliga ;)
När vi kom ner i ridhuset var emma där och red cheeky men det var ju inga problem så vi gick in jag hoppade upp och började rida.
Först skrittade jag en lång stund sen körde jag lite avsaktningar och så, hon var jätte lydig och gick ganska stadigt i formen. När jag sen skulle galoppera så kommer ju det lilla krutpaketet men det gick bra .. lite fort kanske .. och lite bocksprång. Men jag hade tänkt att longera henne någon dag så hon får springa av sig ordentligt. Efter jag ridit hoppade ebba upp i sadeln. Det gick jätte bra och både ebba och dackie var jätte duktiga!!
Efter ridpasset så spolade jag av benen och pussade på henne och vi fixade klart i stallet.


Trött!?

Usch, orkade knappt gå upp ur sängen idag. Är så himla skoltrött. Men man får hugga i och göra sitt bästa! Annars är det stallet sen när jag kommer hem. Då det är tänkt lite lydnad om det går ;) Mamma hittade inget bett på hööks (dåligt!) men vi skulle kolla sharpman och travshoppen också.
Ikväll ska jag lägga mig tidigt hoppas jag... det brukar nämligen alltid bli senare än tänkt. Plugg måste göras också. Satt men ett par engelska gloror igår, dom var så jävla svåra. Hoppas dom satte sog någonstans i mitt lilla huvud!
Nu ska jag dra i mig frulle och sen åka.

 


Gos

Hade bara en gos dag med Pollan idag, mådde inte 100 och måndagar brukade vara hennes vilodag så känner att det är dags att börja gå tillbaka till de gamla rutinerna när allt annat börjar göra det. Just go with the flow...
Kännde mig även lite lat idag så jag red upp til stallet från hagen. Inte för att det är så långt eller så men mysfaktorn är ju bara sååå hög. Någon gång ibland skadar ju aldrig + att mamma var där ifall det skulle hända något (och sen kommer jag inte upp barbacka på Polly utan att hon slänger upp mig). Jag vet 140 är inte så högt det borde jag kunna hoppa upp på utan hjälp men faktum är att jag:
1. Är sjukt ovig och ganska klumpig av mig ibland
2. Korta ben är ju inte direkt till min förde när jag ska hoppa upp
3. Jag kan aldrig backa bort en liten bit för att ta sats pga att Polly då tar tillfället i akt och går iväg.
Men det är väl en övningssak som allt annat här i livet, övning ger färdighet och man mäste kämpa för att få det man vill ha.

Plugg --> Städa rum --> TV

Idag var det studiedag då jag åkte ut till stallet med ebba vid lunch. Då jag mockade och gjorde mat och så pratade jag och jaa hade roligt. Ni vet stallet är mitt andra hem ;)
Sen frågade ebba om jag ville följa med henne till atg och varför inte? Så jag följde med dom. Nu sitter jag här och ska försöka ge mig på läxor och mitt rum.
Idag är mamma på hökks också och köper ett pelham då.'



Rolf-Göran Bengtsson!

Såg ni det historiska ögonblicket nere på Club de Campo i Madrid på tv igår?
Rolf-Göran Bengtsson blev den första Svensken någonsin att vinna ett EM-guld i hoppning. Roffe red på Ninja La Silla och i sista finalomgången hade han tysken Carsten-Otto Nagel, britten Nick Skelton och holländaren Gerco Schröder som motståndare. Med en super bra ritt med 0fel på hinder och ett tidsfel slog han dom alla fyra och blev historisk inom Svensk ridsport.
Hans 80 åriga mamma Elsa satt på läktaren och grät, hans största fan som alltid (förrutom på OS i Hongkong 2008) varit närvarande när han tagit en medalj.
Så här säger Roffe om sin mamma:
-" Hon är 80år och kan inte resa så mycket längre. Hon är en stor suppporter. Vi diskuterade om hon skulle komma och till slut bestämde vi att hon skulle åka. Att hon får vara med om ett sånt här ögonblick, man vet ju inte hur länge det varar i den här åldern. Hon brukar vara min turmaskot."
Han sa även en sak som jag tycker är väldigt klokt sagt och väldigt sant:
-"Vi är inte bättre än våra bästa hästar. Vi måste ta hand om dom så bra som möjligt och göra det bästa av dom. Ha en förnuftig plan och ett upplägg som passar. Sedan ska man ha den lilla biten med lagon tur."
Klicka här för att se ritten!

Upptagen helg..

Den här helgen har jag tillbringat med danni och i stallet. Det har varit kul men har dessvärre inte hunnit blogga så mycket men jag hoppas ni har klarat er ändå.. :)
Vet inte riktigt vad jag ska skriva..
Kommer inte ihåg ;)
Ajja.'
Vi ska byta bett på henne nu för jill tyckte det, hon blir en aning stark med mig. Idag ska jag upp och pyssla lite i stallet med ebba tror jag.
Annars är det lite plugga och kanske linköping..
foto danni :)

Learning how to fly

Red lite nere på gräset idag med Jojo. Polly var riktigt seg i början och jag tänkte att det hade gått super bara med det vanliga tredelade bettet med lösabettringar, men sen när jag hade ridit ett tag var jag ganska så glad att jag hade tagit pessoat trotts allt. För Pollan taggade till rejält och var sjukt på hugget. Ett riktigt lyckat ridpass helt enkelt eftersom hon även blev väldigt arbetsvillig, något som kan va lite sällsynt hos Polly nu när hon är i brunst.
Efter ridningen svabbade jag av henne och sen fick hon gå ut i hagen där hon rullade sig och blev sådär härligt skitig som bara hästar med mattar som önskar att dom förengångs skull kunde hålla sig rena när dom släpps ut i hagen kan bli. Men det konstiga var att det inte störd mig det minsta lilla, jag bara log lite för mig själv och tänkte "skönt för henne att få rulla bort all renlighet".

Pollys bakrund

Har precis kollat klart på en film och nu kallar sängen på mig.
Polly var lite smått galen när jag red idag men det var troligen för att jag hade lite spö-träning med henne.
Det var inte förrns på slutet som hon kom ner och arbetade i riktigt fin form, men hon slappnade aldrig riktigt av.
Bakrund: Polly är importerad ifrån Irland (eller det är iaf vad vi hört och tror) men vi är ju inte helt säkra eftersom hennes papper kom bort någonstans i samband med någon av hennes flytter. Och jag menar inte att peka ut Irland eller kritisera dom nu på ett dåligt sätt men det är flera hästar som kommit från just Irland som inte har blivit så bra behandlade där nere, och Polly är inget undantag. Visst vi kan inte vara helt säkra på att det var just där nere som det hände men jag har pratat med dom som hade henne innan oss och dom som köpte henne när hon var ny i Sverige. Redan då tyckte hon inte om spön och en häst reagerar inte så kraftigt som hon gjorde första tiden om den inte varit med om något otrevligt med just det föremålet.
Just nu:I hoppningen går det bra eftersom jag då har ett så kort hoppspö som möjligt och visar det så lite som det bara går. Även när jag rider ut kan jag ha det lilla hoppspöt med mig utan en kraftig reaktion från Polly. Men det är just i dressyren och med lite längre spön som några små spöken börjar att spöka och det hela blir pankaka.
Mitt mål: Att kunna rida en avslappnat dressyrpass med spöt utan att hon försöker skena iväg med mig eller stressa upp sig. Utan bara fokusera på uppgiften jag ger henne och helt enkelt acceptera att spöt finns där men att jag inte tänker skada henne på något sätt med det. Vi har kommit en bra bit på vägen, men den är lång och jag vet inte om den aldrig kommer att ta slut. Men vi ska fortsätta att vandra på den för vem vet, den kanske blir bredare och vackrare ju längre man kommer?

Galen?

Igår åkte vi ut nästan direkt efter skolan. När vi kom dit så tog jag ut henne i gången och började borsta direkt. Hon var jätte mysig och snäll. Jag hade bestämt mig för att rida på gärdet. Hon var jätte snäll och lydig men lite småll galen ;) Hon tycker det är så kul att röra på sig ordentligt. Så när jag galoppa en kortis så bara bytten hon galopp och studsa som jag vet inte vad men det var jätte kul att se att hon tycker att det är kul!
Jag var så trött igår så jag orkade inte blogga då.
Idag ska jag till stallet och vi får se vad som blir av alternativet på ridschemat vi kanske ska hälsa på morfar någon dag också kanske så det beror på när det blir också ;)
Nu måste jag fan skynda även om det är sov morgon !!

Synd att mamma inte hade kameran.. hade blivit fina bilder!

Tia

Snart dax att ge mig iväg till skolan, hoppas dagen går fort så jag snabbare kan komma ut till min älskade Plopp.
Hela den är veckan har vi lagt ganska mycket energi på uthållighet så igår när jag hade ett lösgörande mot dressyr pass i ridhuset tog det mig ca 45 minuter att bli riktigt varm, böjbar och avslappnad. Här skyndas inget fram utan det kommer när det kommer.
Och idag har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska göra med henne, men sådant märks...
Har blivit mycket bättre på att komma ihåg att stretcha henne, en sak som jag absolut inte får glömma nu när det börjar bli lite kallare, det blåser och hon fortfarande går ute dynget runt. För då blir hon sådär kall, stel och då får hon svårt att länga ut på vänster fram. Hon tar liksom kortare steg än hon gör med högern, men när hon väl blir varm och riktigt ordentligt uppvärmd så släpper det och hon går jämnt.
Vet ni vad jag lyckades med i onsdags?
Jag klarade moppeprovet(!) så nu kan jag nästan åka ut när jag vill utan att mamma måste hänga med :D
Hittade en super gammal bild från när jag hjälpte en tjej att hoppa hennes unghäst,  super trevligt litet sto.


God morgon!

Nu har jag äntligen gjort mig färdig! Jag är nu fullt redo för skolan.. typ i alla fall. Nästa vacka blir det så himla chill! Då vi har studiedag på måndagen och fotbollsdag på torsdagen så dår försvinner 2 långa dagar. Hur som helst så ska jag upp till stallet idag efter jag har slutat då idag blir det lite i gångsättningar och ja det enligt schemat vilket är min plan men planer kan väldigt lätt gå i kras så vi får se ;)
Annars är det väl det gamla vanliga...
Ihelgen ska jag där emot tillbringa nästan hela i stallet och sen skulle pappa och fredrik eventuellt åka cross och då hänger man ju med och kollar och kanske till och med åker.
Nu ska jag ta lite frulle.

Precis straxt efter jag hade fått henne :) saknar henne <3

Så här ser mitt ridschema ut:

Torsdag: Träna gångarterna i ridhuset/ avsaktning och igångsättning

Fredag: Tålamod på gärdet/ VILA

Lördag: Galoppombyten på gärdet/ridhuset

Söndag: Kondition

Måndag: Lugn uteritt

Tisdag: VILA

Onsdag: Uteritt

Ungefär så preliminärt :)


Inköpslista:

Här är lite saker som faktiskt är nödvändigt att införskaffa men inget stress liksom. Fyller även snart så det blir väl även lite önskelista..

* Longeringsgjord
 
* Snodd

* Väst

* Stallkängor

* Vintertäcke m hals

* Stalltäcke

* Shabrack m huva

* Graman i läder

* Bett ( vanligt + waterford )

*Kyllera

Där är lite eller mycket grejer ;)

ATG

Idag var jag ledig från skolan för att jag skulle till atg med dackie. Vi skulle dit för att vi ville kolla hur det var med henne, som en rutin koll innan vi skulle sätta igång henne ordentligt.
Så idag gick jag upp 06.00 för att åka till stallet, mamma hade gjort matsäck för att vi skulle åka så tidigt. När vi kom till stallet var det fullt upp för alla hästar hade sina hästar inne pga det blåsiga vädret. Men vi släppte ut scarlet, olle och gogo. Sen så plockade vi in alla saker och tog ut dackie i gången. Jag började borstade och mamma mockade, jag tog fram täcken, transpotskydd osv. Jag satte på henne de och sen så lastade vi. Hon var lite trälig 2-3 gånger men sen gick hon på jätte fint.
När vi kom fram så gick mamma och sa att vi var där och sen så fick vi gå in i löpargången direkt.
Jag sprang med henne i löpargången, longerade henne, red henne, böjde henne och dom såg absolut inget och det var jätte skönt för nu vet man det!
Innan vi åkte hem så kikade vi lte på travshopen, jag provade stovlar och lite så så vi ska dit på lördag igen tror jag vi ska även checka lite på sharpman...
Vi har även gått på stan då jag har hittat ett par skor och sen  en till sak som jag övslöjar på lördag.
Från ATG och ritten efter :)

Inte min vecka...

Blev inget inlägg igår pga av ett oplanerat besök på Motalas akutmottagning igår kväll.
Mamma skulle ge mig sista Gardasilsprutan, och det hade gått så bra de andra gångerna och eftersom hon jobbar som sjuksköterska så vet hon ju hur man ger en spruta, så vi tänke att aa men då går det ju bra nu med. Men så var ikke fallet utan jag fick en allergisk chock, det började sticka i kroppen, jag svimmar av, vaknar upp på golvet med mamma och pappa över mig som ser sjukt oroliga/rädda ut, fryser, skakar, mår dåligt  så pappa bär ut mig till bilen och vi kör iväg till sjukhuset. Vi fick träffa jouren nästan på en gång och dom kollar min syresättning i blodet och lite annat som jag inte fatta vad det var. Jag och mamma stannade i rummet med dom tills allt hade lugnat ner sig och mina värden var bra. Då fick jag lite att dricka och dom ställde några frågor. Sen fick vi åka hem och jag fick order att gå och lägga mig bums! Och det hade jag inget emot för efter all adrenalin och chock så jag min kropp helt utpumpad så jag somnade så fort jag la mitt huvud på kudden.
Kom på lite senare att det var första gången jag var på akuten utan att Polly var inblandad. Det ska va en första gång för allt...
Min otur höll i sig även idag för på idrotten sprang vi 60m och bara någon meter innan mållinjen får jag framåtvikt och benen försvinner under mig. Landra på den blöta asfalen och skrapar upp händer, armbågar, höft och knän. Jag säger bara AJ! En av idrottslärarna tar med mig in på deras lilla kontorsrum där jag blir omplåstrad och bara får ta det allmänt lugnt tills idrottslektionen är slut.
Inte den bästa starten på veckan om man säger så men, det kan ju knappast bli värre iaf ;)

Storm?

Idag har dagen gått segt och jag ser väl allmänt sliten ut.. men man ska väl inte klaga?
IDag blir det nog ingen ridning pga vädret. Det blåser som tusan!! Istallet tänkte jag unna mig själv genom att möblera om i mitt rum, vi får se vad tiden räcker till..
Annars händer inte så mycket... ne nu vill jag sätta i gång med rummet!!


Kortis inlägg.

Idag blir det inte mer en skola och stall. Har precis gjort mig i ordning och håller på att äta lite frulle och snart kommer fanny så ska vi åka till skolan.
Jag räknade ut att det är 7 veckor kvar till lov -.- och jag är redan skoltrött..
Ajja man får alltid göra det bästa av det!
Idag hade jag tänkt att åka till stan men det blev lite stressigt så jag gör det imorgon i stället :)
Idag åker vi ut direkt efter skolan så det blir nog bara ett inlägg ikvll men kan även komma i em.


Hisspig häst!?

Idag gick det jätte bra i stallet. Det började med att vi kom dit, jag tog direkt ut dackie i gången och började borsta på henne. Hon var inte jätte smutsig så det gick ganska fort att dra av henne. Jag sadlade och tränsade, det vanliga ni vet;)
Jag ledde ut henne på stallplanen och hoppade up. Jag började skritta ner mot gräsvägen då mamma och sandra gick med mig, vilket var bra för när vi kom ut på ''gärdet''  blev hon ganska hisspig och pigg. Men det ser jag ändå som roligt då man vet att hon är på hugget..
Jag avslutade med en liten galopp i ridhuset .. hon bara stutsade runt. Hur kommer det gå när jag ska börja hoppa?

Efteråt så gjorde jag i ordning och smörjde in hennes ben och smörjde även utrustningen medans mamma var snäll och mockade och gjorde mat :)
I morgon blir det upp vid fyra.

Uppdaterar i morgon bitti.


På spåret igen.. hoppas jag!

Idag var det en helt okej dag i skolan. Ganska stressigt för det är grejer som ska vara klara grupparbeten ska avslutas redovisningar ska göras! Usch vill inte ens tänka på det, min grupp är sämst!! Men jaja nog om skolan nu.
Idag är det vi som har kvällsfodringen så vi åker upp lite senare, jag har inte riktigt bestämt mig än om jag ska rida men jag tror det beroende på hur hon går..
Ajja, annars går livet ganska trögt fram.. har inte riktigt motiveringen att ta mig framåt men vad gör man inte nu när man får betyg ;)

Usch!!! Jag blir så jävla irriterad, om man kunde få bo hemma i en vecka själv.. undra hur huset skulle se ut när dom kom tillbaka, jag tror att det skulle va i ett fint skick om det vore jag som var hemma. Men är det inte oftast så att man har lättare att klaga en att berömma? Så tror jag att det är i alla fall..

Uppdaterar i kväll :)


Haft jätte mycket!!

Sorry att jag inte bloggade igår men jag har varit väldigt upptagen med annat och jag känner att jag håller på att glida ur spåren lite så jag måste ta och komma tillbaka!!.
För pappa gick det i alla fall jätte bra han kom 1:a i kvalet och sen första a finalen kom han 1:a sen i sista kom han 3:a. Men toltalt när man räknar ihop kom han 1:a. Sen var det även sista del sm tävlingen så dom räkna även ihop vad han blev totalt då han blev 3:a :)!!!
Igår var jag med ebba vilket var roligt. Sen åkte vi till stallet där jag red och fick testa galoppa, hon blev jätte glad !!
När jag kom hem igår från stallet var jag jätte trött så jag gick nästan och la mig direkt...




Det var lite bilder från lördagen. Det var även jätte roligt att sandra och fredrik var med.

Idag ska jag inget annat än upp till stallet och kanske stan vi får se... har tappat bort plånboken!!!

Without you

Stallmötet höll på i typ lite mer än 2timmar men vi "barn" fick inte vara med så för oss känndes mötet vääääldigt långt. Men dom verkar ha kommit fram till bra saker så det är ju bra iaf.
Ett konditionspass fick Polly utstå idag nere på stubben. Hon var riktigt duktig faktiskt och hon har bättre kondition än vad jag trodde. Tummen upp för det (y)
Sjukt hungrig nu så slänger in mig i duschen så min magen får mättas ngn gång ;)

Ett steg fram

Drog ut till stallet sen igen efter lunch. Red ett dressyrpass i ridhuset på en grymt slö/seg/oarbetsvillig/stel tjej som sen lossnade helt på slutet och kom ner riktigt fint. Men jag får inte missa det här med stretchingen av hennes framben för det är då hon blir så himla stel och går lite ojämt. Schabraket blev så svettigt att mamma trodde jag hade duschat det, hjälmen känndes också ganska så mysig!
Imorgon blir det att rida ut med Madde för att sedan sitta och ha stallmöte. Lååång dag kommer det bli för har några små inlämningsuppgifter som ska vara klara tills på måndag kvar.
Min lilla dressyrprinsessa när det väl vill sig...


Uppe med tuppen!?

Precis vart ute i stallet och morgon fodrat hästarna i hagen så nu är det dags att utfodra mig själv också.
Vaknade upp och insåg att jag hade tappat rösten, en sak som aldrig hänt mig förrut (har bara blivigt väldigt hes innan)
så jag fick lite smått panik men nu börjar stämbanden komma igång igen. Skööönt!

Uppe och ready to go!

Idag gick jag upp vid klockan halv nio då det är dax att åka till halsberg för att köra kolla på pappa. Jag har precis ätit lite frulle och ska göra mig i ordning för att åka.
Efter crossen så är det dax att åka till stallet och sen blir det twilight kväll med ebba :)
Nu tjatar mamma att vi måste åka!

Nästa uppdatering em.

Så det så

Tänkte bara börja mitt inlägg med att säga att min klass är grym och att vi vann klasskampen!!
Och sen det viktigaste.... Polly!
Åkte upp till stallet när mamma kommit hem från jobbet. Kunde dock inte rida så länge pga att vi var tvugna att skynda oss hem, pappa är ju ute och reser mycket och när han nu senaste gången flög upp till Sverige så kom inte hans bagage med på flyget så den skulle skickas med taxi hem till oss idag. Då är det ju bra om någon är hemma och kan ta emot den, eller? Så jag och Polly tog ett lite kortare pass i ridhuset så vi skulle hinna hem. :)

Familjmys..

Idag var mamma uppe i morse för vi hade utsläppet så då passade hon på att mocka och så. Så när vi åkte upp till stallet så var det bara att rida.
Jag började med att borsta och pussa på henne. Sedan så satte jag på benskydd, sadlade, satte på mig själv hjälm osv och tränsade. Jag gick på gräsvägen och mamma gick med. Mamma tyckte att hon inte går riktigt rent ...
Vilket är väldigt tråkigt att höra i u med att man bärkligen hoppas på att få börja rida och så!!!
När jag red så var hon väldigt hisspig, hon blev lite rädd men jaa 5 år.. Annars är jag nöjd. Jag smörjde även lite och fixade. :)
Det som är lite tråkigt är att man blir så rädd att det ska vara något allvarligt när hon säger så .. :(

Uppdaterar nästa gång 9.00-10.00


Ridtur nr 4, här räknar vi ..

Nu är det snart dax att åka till stallet för att rida, vi har också insläpp så det måste fixas! I kväll blir det bara myskväll och annars inget särskillt. I morgon är det pappas sista deltävling i midsize sm då jag ska din och kolla på honom. Det ska bli roligt för sandra och fredrik ska också med och sandra tycker jag är så roligt att ha med sig :D
Uppdaterar nästa gång ca 20.00 fredag.

Jag skulle inte ha något emot att ha 4 hästar :)

Skolgårdadagen

Känner mig sådär skapligt duktig nu när jag lyckats att typ sträcka mig eller ngt liknande i vänsterbenet så jag inte kunde rida dressyrlektion för Nina Fox. Sjukt tråkigt eftersom det hade vart nyttigt för mig och Pollan med en rejäl dressyrare.
Men det får bli nästa pass om 2veckor istället...
Just nu sitter jag och fixar mina kläder inför imorgon då det är Skolgårdadagen, för er som inte vet vad det är så är det en dag när hela skolan får klä ut sig och tävla klassvis med att lösa en massa uppgifter och den klassen som får ihop mest poäng vinner lite pengar till klasskassan.
En grymt rolig dag!! :D

Bild från förra årets Skolgårdadag...



Snart stallet!

Idag har det varit en lång dag med ändå rolig!
Har inte hänt så jätte mycket men ja.
Nu är det straxt dax att åka till stallet jag ska bara äta lite mellis först. Idag ska jag skritta det 3:dje skritturen och i kväll ska jag troligtvis sova hos elin för vi har utklädningsdag så vi ska hjälpa varandra. Jag, danni och elin :)
Annars har det inte hänt så mycket den här veckan i u med att jag har varit hemma två dagar pga ryggont då jag heller inte har kunnat rida :( Men nu är jag på fötterna i gen och ska köra!

Gillar bilden!

Revange

Ända sen i våras när jag och Polly slog Madde och Sanne i ett race har jag fått höra att när Sanne blir bra, då vill dom ha en revange match. Och idag fick dom änterligen det, men så mycket revange blev det kanske inte...
Men en läskig sak som hände var att när vi kom där i först kort galopp så tittade jag ner för jag tyckte jag såg en sten, hade dock fel eftersom det var en hare som lång ihop krupen bland de små stubbstumparna. Tyckte lite synd om den för han/hon såg väldigt rädd ut och inte riktigt bekväm, fast det skulle nog inte jag heller vara om det helt plötsligt dök upp två stora hästar på varsin sida om mig som galopperade. Nae jag hade nog fått en lite mindre hjärtattack. Men haren klarade sig oskadd så ni vet. Jag är ingen har-plågare....
På vägen tillbaks till stallet började det att regna så när vi väl kom under tak va både vi och hästarna färdig duschade och klara.

Ryggont är inte kul!

Har inte kunnat rida igår för jag trillade på idrotten och slog i mig på något konstigt sätt.
Så igår och idag har jag haft jätte ont i ryggen, jag var tvungen att gå hem idag nu från skolan för jag klarade bara inte mer! Det var väldigt tråkigt för vi hade klassfoto idag och det ville jag verkligen vara med på men men. Det är ju även tråkigt att inte kunna rida nu när man verkligen kan sitta på henne.
Så nu ligger jag i soffan lite handling förlamad, hoppas det blir bättre :)
kram johanna

Regn, regn och ännu mer regn

En genomblöt ponny stod och gnäggade mot mig när jag gick ut till hagen men hon komm inte utan stog kvar ett tag tills hon tillslut började att sakta men säkert gå mot mig.
Efter att hon stått inne väldigt länge så hade hon fortfarande inte torkat så Madde övertalade mig att rida barbacka istället för att vänta på att hon skulle torka helt.  I ridhuset hjälpte mamma oss med att lägga fram galopp och travbommar. Först var hon lite seg men när hon väl släppte så gick hon helt sjukt härligt.
Känns som att jag kommer åt henne på ett helt annat sätt när jag rider barbacka än när jag har sadeln.
Under avskrittningen passade jag på att göra lite små "balansövningar", jorden runt, damsadel, död indian och aa massor andra som fick en lite egen Catti version ;)

En ny vecka..

Idag börjar det med en skit lång dag till klockan halv fyra inte jätte kul men man över lever. Efter det vet jag inte riktigt vad som händer. Dackie ska stå idag men vi åker ju ändå upp och mockar och de. annars är mina planer inte så stora inför veckan det är väl aat jag ska gå på stan någon dag. Annars är jag glad i u med att jag får rida :)


Pussis

Mamma blev förkyld här någon dag och har nu lyckats smitta mig. Är tjock i näsan och har ont i halsen och huvudvärk. Så Polly blev bara riden från hagen upp till stallet och sen när hon hade fått lite mat, blivit gosad med och visiterad blev hon riden ner till hagen igen. Men när jag skulle fånga henne i hagen vände hon upp rumpan och gick iväg, så det tog ett tag innan jag fick tag på henne. Men när jag väl fått tag på henne och vi kommit ut ur hagen så satte vi fast grimmskaftet i grimman så det bildade en tygel och sen slände mamma upp mig på hennes rygg.
Mysfaktor hög! :)

Andra skritturen..

Idag åkte mamma och jag upp tíll ca 14.30. Då jag gav en tuss till dackie ute i hagen och sedan gick in för att börja mocka. Det var ganska lätt att mocka det tog inte alls lång tid, undertiden så fixade mamma med maten och tog in dackie och började pyssla medans jag gjorde färdigt.
Vi hjälptes åt att borsta och sen sadlade jag och medans jag satte på mig hjälm m.m så tränsade. Jag skrittade lite på gärdet och lite vidare på gräsvägen.


Dackie och lilla jag..

Efter skritturen så fick hon gå ut och käka en stund efter jag hade borstat av henne.

Sen var det korvgrillning med sandra, fredrik och S-lunds :) Vilket var väldigt roligt man skrattar ju!!


Sitta upp i sadeln.

Igår var det första gången som jag fick sitta upp och skritta på henne. Det kändes jätte roligt faktiskt! Det är ju skillnad från någon annans häst och sin egen. Jag får ju inte skritta så länge men det kändes bra i alla fall. Igår kom jill och kolla henne så att det var ok att sitta upp. Jag skrittade ut en sväng på ungefär 30 minuter. Jag smörjade även och fixade lite.
Idag ska jag upp vid 14.00 då jag mockar och '' rider '' sen vid klockan 16.00 blir det lite korvgrillning :)
Jaa annars äre inge mer..


Tidigt upp.

Fortfarande lite dålig uppdate men ja catti har ju hållt er väl uppdaterade.
En lite fråga hur många inlägg vill ni ha om dagen och vad ska dom innehålla? Svara jätte gärna!
Idag var vi uppe för att släppa ut hästarna, vilket gick jätte bra! Vi passade även på att mocka och göra mat. Vi ska upp lite senare sen för jill ska troligtvis komma och kolla hur lilla dackie går ;)
Nu ska jag ta och passa på min frukost.

Jag tänker på dig michelle och tycker att du är otroligt stark, som du har kämpat! <33


Moppe kursen här kommer jag!

Drar snart iväg till moppepoppe kursen, ska får köra idag med!
Hahah får se hur det går, tur att det finns hjälmar och att Motala är litet så det inte är så långt till sjukhuset.
Sen blir det ut till stallet och rida Ploppen.
Oj borde fixa mig nu(!)

Ont i rumpan

Pollan och jag hade lite lösgörande arbete nere i ridhuset idag. I början var hon riktigt stel men efter ett tag började hon komma ner mer och mer. Fast i galoppen blev det giraff så fort som jag tog den minsta lilla förhållningen. Men så kan det va ibland. Allt kan ju inte alltid gå perfekt ;)

SO

Blev fort klar nu på morgonen så sitter och läser på lite inför SO förhöret vi ska ha idag på Kalla kriget.
Bara hoppas att något tagit sig in i huvudet på mig. Men det lär ju märkas.
Idag på eftermiddan har jag moppekurs, känns som en bra grej att ha så jag kan ta mig ut till stallet utan att mamma behöver skjutsa mig ;)
Ha det bäst
favvo killen <3


Stubben

Hade redan innan vi åkte ut till stallet planerat att jag och Pollan skulle rida ut och sen när jag såg ett ekipage nere på stubbåkern kunde jag inte hålla mig, så det blev en ridtur på stubbis.
Polly va riktigt pigg och go så när vi efter uppvärmningen började rida lite längre galoppsträckor taggade hon rejält.
Ett riktigt stort + va att lilla Fredden sprang med brevid Polly och mig när vi galopperade iväg. Känns som att han börjar bli riktigt bra i sin lilla rumpa :)

DHW + läxläsning

Igår tillbringade jag hela dagen åt att efter skolan förstås att kolla på desperate house wives med danni än så länge är vi på box två cd 4 men jag är egentligen på box sju. Det var jätte roligt!!
Efter danni hade åkt satte jag mig och gjorde matte läxan, engelska glosorna, svenska läxan så nu behöver jag inte göra någon mer läxa den här veckan gött!
Igår gick mamma med dackie och skötte stallet jag fick lite dåligt samvete men.. Dackie hade tydligen varit lite hisspig. Stackarn har så mycket energi men är det bra i slutet at veckan äe det bara börja skritta igång.
Idag är det lång dag så direkt efter skolan blir det stallet till min lilla bebe.


RSS 2.0