Stallet = färdigt!

Idag gick jag upp vid åtta då jag åt lite frukost och satte mig vid datorn en stund. Sen tog jag bussen upp till stallet vaid 10.00.
När jag kom upp dit var jag typ själv det var bara lotta där också.
Jag började mocka direkt. Det var ganska lätt mockat idag. Sen halmade jag och la in middagen. Sen kom emma. Jag gjorde maten först hinkarna och sen höt.
När klockan slog tolv var det dax för lunch fodring så jag hjälpte christer att fodra hästarna. När jag fodrade såg jag att olle & scarlet knappt hade något vatten så det fyllde jag på och sen diskade jag ur dackies kar och fyllde på nytt.
Efter det så gjorde jag lunch påsen och sen åkte jag hem.'


- Johanna

Min helg :

Fredag: Mamma hämtade mig från skolan då vi åkte direkt till stallet och faixade dackie. Vi skulle nämligen till nodsjö. Så mamma hade åkt upp innan och mockat. Så vi lastade in henne och åkte mot nordsjö. När vi kom dit så höll erik och jill på att ta in nykomlingarna från hagen så dackie blev typ 2 meter hög och frustade runt.
Sen hoppade erik upp och ''kände'' lite på henne och hoppade lite. Det gick jätte bra hon skötte sig toppen bebisen! :)

Gammalbild..

Lördag: Var det lektion för pillan :) Det gick jätte bra!! '' Somvanligt'' nevars. Det jag behöver träna mer på är att sträcka upp mig, upp med mina tummar jaa typ..  Sen hoppade vi lite eller bara ett litet kryss men. Hon var inte alls springig efter!! Det var ju inte så högt då men en bra början hon brukar blir mer springig ju högre eller bredare hindret blir efter då. Är jätte nöjd :D!!

 

Söndag: Idag åkte vi ut till stallet efter lunch då mamma och jag mockade varsin box. Sen tog jag in dackie gjorde henne färdig för en uteritt och sen gav jag mig ut. Mamma gick med för hon blir så tossig. Men det gicj riktigt bra! Fast jag skrittade mest men är jätte nöjd. Sen var det stallmöte men jag var ju tvungen att ta alex. Så jag longerade honom idag vilket gick jätte bra han vågade söka sig neråt framåt om man säger :)
Nöjd med fagen :)!!
Shoppade även lite på hööks i morse. Bilder kommer... nån gång.



- Johanna


Stallmöte

Uteritten gick super, kul att rida en annan häst och få lite variation ibland. Man blir ju ganska så lätt hemtam annars.
Är precis hemkommen från stallmötet som även det gick helt ok, blev dock lite trött på slutet så jag somnade nästan i Jojos knä, hehe upps...
Nu är det duschen, mat, godis + tv och sen sängen!
//Catti

One three hill

Sitter och tittar på one three hill efter att ha kommit in från en lång morgon prommis med Fred.
Idag är det ute ritt med Milla som gäller, vädret är inte det bästa just nu men vi får hoppas att det klarnar upp.
// Catti

Uteritt till dungen

Sorry men hann inte göra ngt inlägg igår. Det var full fart hela tiden för direkt efter skolan drog jag och Milla ut till stallet, mockade och gjorde maten, sen hoppade vi in i bilen och Milla släppte av mig hemma och sen åkte hon till en kompis. Jag slänge i mig mat och duschade i rekord fart, hoppade i några kläder, åkte till Hanna där hon och Sofia va för att sen dra direkt till skolan där våran klass skolle ha låg och mellanstadie disco! Uhff säger jag bara, full fart hela tiden och nästan  alldrig tid för att bara sitta , andas och ta det lite lugnt.
Så sen när jag kom hem var det bara puss och godnatt lixom.
Idag då så gick jag upp vid 11-12, åt frukost och sen tog jag moppen och drog till stallet. Där traffade jag bla Jojo och Michelle. Jag och Michelle bestämde oss för att rida ut. Sagt och gjort, vi hade ingen koll på tiden men när vi kom tillbaks till stallet insåg vi att vi hade vart borta i 2½ timme haha upps.
theo, michelle, polly. ha våra små hästar är ganska så lika...

i "dungen" byggde vi lite små hinder av vad vi kunde hitta för smått oh gott

//Catti

Headern

Försöker få in headerna men det går åt skogen!!!
Det är på gång i alla fall.

- Johanna

Nordsjö

Idag direkt efter skolan åker vi till stallet för att lasta transporten ocg åka till nordsjö. Erik ska rida henne lite. Annars händer det inte så mycket mer än att det är sista dagen på veckan vilket innebär att om några timmar är det lov!! Inte för att verka desperat men jag räknar timmarna..
Idag kommer mamma och hämta mig från skolan vilket innebär att jag behöver gå till skolan -.-'
Ajja inget att göra åt. Ikväll är det skaka rumpa men vet seriöst inte om jag känner för att gå...

 

- Johanna


Torsdag

Hade mitt utvecklingssamtal idag direkt efter idrotten. Gick faktiskt ganska så bra, fick dock omdömet att jag pratar lite för mycket. Känner att jag väääärkligen inte förstår vad dom menar, jag pratig lixom? Ne det där har dom fått om bakfoten...
Efter samtalet åkte vi direkt ut till stallet där vi först av allt hade em-jouren. Medans Polly åt upp sin mat tjockade jag och mamma oss på varsin muffin som hon hade bakat tidigare idag. Sen blev det ridning i ridhuset som förresten gick super bra! Hade sporrarna idag och lyckades (troligen) pga dom komma åt henne det där lilla extra som behövs. Blev riktigt nöjd faktiskt men red inte så länge eftersom jag är förkyld och inte orkar rida helt ut som jag gör när kroppen och knoppen mår prima.
Stall Norrsten förvandlades även till frisersalong och Polly's huvud-och hovskägg försvann bort mot gödselstacken. Nu ser hon ju faktiskt ganska så välvårdad ut! Tummem upp för det tycker jag.
///Catti

Ännu närmare lov!

Haha är det inte roligt.. Nej usch vad skoltrött jag är ... Orkar inte ens blogga om kvällarna xD
Igår red jag alex i alla fall. Det gick helt okej. Han vill gärna springa ute med bogen och när han nt får det så blir han lite busig... :)
Sen skulle jag rida dackie men först så skulle jag testa longera henne. Hon var jätte duktig och lyssnade jätte bra på komandona men lite finslipning behövs! Sen hoppade jag upp och red lite själv. Jag körde lite serpentiner och sen lite lösgörande bara gick toppen!!
Nu ska jag ta och äta lite frulle och sen dra te skolan..¨

Bebe<3

- Johanna

Höst väder

Regnet öser ner i mörkret utanför mitt fönster och jag är superglad att jag inte behöver vara utomhus.
Red ut barbacka på Polly idag och när vi kom upp på den översta "gräsplätten" stack Polly nästan med mig och när man inte har ngn sadel så är det jätte svårt att försöka hålla emot. Så det gick lite snabbt ibland, men men ibland ska det väl få göra det också.
Efter stallet åkte mamma och jag till Maxi, vi köpte bla naturgodis som jag sitter och mummsar på just nu. Känner mig ganska så nyttig just nu (även om jag vet att det inte är så jätte mycket nyttigare med naturgodis)
Snart blir det duschen och efter det sängen! Men först kallar engelska glosorna på mig....
/// Catti

Halva veckan snart gått..

Man märker att det börjar dra sig mot lov!! Är jätte trött och drar mig in i det sista ända tills jag märker att jag måste gå upp innan jag kommer försent. Längtar så jäkla mycket till lov. Det är det ända som gör att jag går upp på morgonen den här veckan. Och ni kan ju bara föreställa er vart jag kommer hålla hus ;)
Ne nu är det väl bäst att sleva i sig lite frukost..


- Johanna

Ute vandring

Gick en liten prommis med Polly idag och bara allmänt lite små myste tsm. Synd att ingen riktig kamera + fotograf hängde med för det var ett perfekt ljus när vi va ute. Men som tur va så hade jag min mobilkamera tillhands så det blev lite kort iaf. Haha men Polly ville hellre äta gräs än stå modell...
så orkade inte lägga upp alla men det blev några iaf ;)
//Catti

Tisdag

Fick sluta 2timmar tidigare än vad jag igenterligen skulle från skolan och sen slapp jag springa coopertest imorse pga min förkylning, kan dagen bli bättre eller?! Ajuste det kan den ju för pappa är ju hemma hela denna vecka, vilket betyder att jag kan komma ut till stallet snabbare på dagarna. Så snart beger vi oss ut till Norrsten efter ett snabbt stopp på färg/tapet affären. Dags att välja färg och sånt till rummet, hihi buskul!
//Catti

Sista rycket

Nu gör jag ett sista ruck innan jag åker till skolan. Idag startar dagen med teknik och idag måste vårat arbete bli färdigt!! Men det är helt sjukt vi hittar inte denna jävla mannen som byggt en bro men men vi får fortsätta att leta. Sen blir det tråk matte och sen so. Sen på spanskan ska jag och fanny göra klart vårat arbete om Colombia. Sen ska vi redovisa så jag måste träna uttal!
Annars är det inte mer läxor en grammatik test och svenska något grejs.
Den här veckan har jag hand om alex onsdag lördag och söndag. Så då får jag lite mer att skriva om :)


- Johanna

True words

Näsan rinner, halsen värker och imorgon bitti har vi Coopertest som det första vi gör på morgonen.
Deprimerad går jag nu till min älskade säng och försöker sova bort mina problem.
// Catti

Ny mark

Så ni är alla gerjor utflyttade från mitt rum och de flesta inflyttade i mitt "nya" provisoriska rum. Trivs ganska bra här inne, kanske stannar?
Idag så tog mamma sin första ridlektion någonsin på Polly. Det känns väldigt ovant att ha lektion för någon som verkligen inte kan någonting, allt blir så väldigt basic och saker som jag tar som självklara blir helt plötsligt komplicerade och svåra. Men en stor stjärna till min lilla duktiga mamma som faktiskt kämpade på riktigt bra, jag kan stolt meddela att hon nu börjar att kunna rida lätt. Inte illa för att vara första lektionen måste jag säga, själv satt man ju och skumpade som en jag vet inte vad första gången man red....
min lilla älsklings polly som så snäll bar runt på osäker last
//Catti

Flyinge

En anläggning med anor
Flyinge är ett av världens äldsta stuterier som fortfarande är i drift. Det är en makalöst vacker anläggning där anrika byggnader möter ultramodernt, med klapprande storkar på taken och ståtliga hingstar i stallarna. Vi har plats för 200 hästar och är runt 65 anställda.

Avel och stuteri
Flyinges huvuduppgift är att förse landets uppfödare med goda avelshingstar. Omkring tjugo egna eller inhyrda hingstar ingår i hingstprogrammet och genom ett omfattande avelsprogram samarbetar Flyinge med stuterier över hela världen. Stuteriet består av högklassiga avelsston samt ett antal unghästar som vistas på beten och lösdrifter fram till tre års ålder.
De bästa individerna används i avel, övriga utbildas för skola, tävling och försäljning. 

Utbildningscentrum
Skolverksamheten omfattar ca 180 studerande på fyra olika program. Hippologigymnasiet och Hippologprogrammet är båda treåriga. Yrkeshögskolan för unghästutbildare samt, sedan 2009, en hovslagarutbildning. Det finns även möjlighet för unga talangfulla ryttare och kuskar att söka stipendium för att intensivträna sin specialtalang under ledning av någon av våra chefstränare. Vi anordnar också årligen ett flertal kurser och seminarier som riktar sig till dig med egen häst eller hästintresse. 
 
Speciella evenemang
Flyinge är idealiskt för alla hästevenemang. Här finns fyra inomhusarenor, terrängbanor, galoppbana samt ett flertal utomhusbanor. Under året blir det många tillfällen till att besöka oss och se vackra hästar, bra ridning i en hästhistorisk miljö. I vårt kalendarium hittar du årets alla evenemang på Flyinge.

Taget från flyinges hemsida.

Själv tycker jag att jag hade förväntat mig mer jag hade förväntat mig mer strukturerat osv men det var kul att få se ändå ;)

- Johanna


SIMS 3 husdjur

Haha!! Köpte en tidning för några dagar sen och såg att sims 3 husdjur hade kommit ut nu och gissa!!?
DET finns HÄSTAR xD

Dåligbild..

gissa vad jag gör om dagarna nu !? Haha !!

- Johanna






FÖRLÅT!!

Tyckte att det var dax för ett inlägg nu!!
Jag får be om ursäkt att det har varit väldigt dåligt bloggande från min sida men det har även varit lite tunnt från Cattis sida tycker jag ;)
För ett tag sen hade vi gjort ett par nya headers men catti har nt skickat dom så han inte kunnat byta. Tänkte försöka göra det SNARAST!!
På hästfronten går det faktiskt riktigt bra nu! :D Men hon har kommit in i någon form av ''rädd'' stadie så blir rädd för allt möjligt, lite jobbigt! Men på marken går hon riktigt bra. I hoppningen tycker hon att det är så kul så då blir det lite jobbigt för mig men ajja.
Om en vecka är det höstlov GÖTT!!
Idag tar mamma hand om dackie för jag måste plugga lite men i morgon blir det nog någon form av ''uteritt''.



- Johanna


Fixar dag

Vart en händelserik helg för min del, hoppas ni också gjort något roligt!
Igår red jag och Michelle ut i 2 timmar, super mysit och helt perfekt höst väder. Idag blev det ett dressyrpass nere i ridhuset. Åkte ut på morgonen för skulle igenterligen åkt upp till Stockholm idag med mamma och pappa för att fira min faster som fyllt 50 men bestämde mig sen i sista stund atrt stanna hemma.
Har ganska mycket att göra som bara måste bli gjort. Tex städa mitt rum och flytta ut mina grejer så pappa kan börja riva ner tapeter imorgon. Vi ska nämerligen göra om i sovdelen av mitt rum. Ska bli jätte härligt att få göra om och göra det i lite mer "min" stil. Jag tror det kommer bli super bra!
Ajuste glöm INTE titta på WC hoppningen sen kl 17 på 1:an.

// Catti

Nu åker jag!!

Nu åker jag till flyinge om en kvart eller så jag kommer förhoppningsvis blogga på vägen men ville bara säga att jag lämnar östergötland snart ;)

- Johanna

PS sorry för uppdatering!!!!


Regn + Baka = Myyys!

Regnet öser ner utanför så för att lätta upp stämningen lite och inte bli på dåligt humör pga vädret har jag nu stått och bakat lite negerbollar. Att baka får mig alltid på bra humör för då har man något gott att mummsa på medans man kollar på film. Polly lär ju va blöt som en jag vet inte vad men förhoppnimgsvis har morgonjouren satt på henne regntäcket som hängde framme.
//catti


Flyinge

Matilda var ju och hälsade på nu i helgen. Hennes mamma ska ner dit nu i helgen som kommer och då skulle jag få följa med om jag ville och det ville jag ju! Det ska bli jätte kul att få se flyinge. Så i så fall åker vi nu på fredag. Jag vet inte vilken tid eller så men vi skulle höra av oss sen lite närmare. Det ska bli super spännande! Och så får man ju hälsa på karin också :)
Ser fram emot det! Jag ska ha med mig min dator hela tiden så ni får uppdate...
Det skulle vara mycket pakning med i bilen så jag får nog nöja mig med en liten påse :P Nevars..
Nu ska vi se fram emot resten av skoldagen -.-' ..


- Johanna

Sovmorgon

Har sovmorgon till 20 över 9 idag så sitter just nu och lyssnar på musik medans jag fixar mig.
Hoppas ni får en bra dag, puss.



God morgon..

Inte värds tagg på att cykla till skolan nu direkt men men har man något val? Känner mig ändå utvilad! Men vem skulle inte hellre vara i stallet? Taggar så himmla mycket till höstlovet!
Ne nu får jag sluta drömma! Idag kommer hovis och ska fixa skorna på dackie så det blir ingen ridning idag hon får helt enkelt stå.
Och jag får plugga! Har matte prov i veckan... är inte mitt starkaste ämne..


- Johanna

Lösgörande pass

Idag åkte mamma och jag upp till stallet när hon hade slutat jobbet. Jag började direkt borsta iu med att det var bokning i ridhuset klockan sju. Mamma var snäll och gick ut och plockade bajs i hagen och mockade boxen.
Det var många i ridhuset igår så hon blev lite på tårna och jag ville ju inte typ slita tag i henne för att veja undan. Men jag fick faktiskt några gånger då hon lufsade på jätte avslappnat. Galoppen gick också bra. Hon hängde sig lite i yttertygeln men det lossade mer mot slutet...
Är riktigt nöjd med passet.


-Johanna

Veckans värsta dag snart avklarad!

Sitter och fettar mig med en blåbärsmuffin. Jag tyckte att jag kunde unna mig en sådan nu när jag jobbat med att komma på nya headers till bloggen. Sånnt är jobbigare än vad man tror.
Polly va väldigt stel i höger sida idag, lyckades att få den lite mer lösgjord på slutet men inte helt. Det var ju ett bra tag sen vi red ett riktigt dressyrpass så jag kan ju inte riktigt kräva att allt ska fungera till 100% på engång. Men nästa gång kommer det att gå lite bättre och gången efter det kommer det att gå ytterkigar lit bättre till vi är tillbaka på rätt spår igen.
Blogg.se har error på sidan där man laddar upp bilder, igen.

//Catti


Haha..

Skolan segade på som vanlig idag.. Vi skulle inte ha någon idrott idag så vi skulle ha en timme håltimme och sen engelska men sen ångrade sig våran engelska lärare så vi fick gå hem xD För hon fattade att halva klassen skulle ha gått hem i vilket fall... När vi precis slutat språket så gick brandlarmet -.-
Våran skola är så rolig för alla är så oseriösa för alla tror det är övning så alla chillar vissa öppnar skåpet och tar på sig jackan och jaa ni vet ;) Men sen när alla hade gått ut så visade sig att det inte var övning utan det typ ''brann'' i kemisalen xD Gunnel hade lyckats men något så brandbil och allt kom...
Synd för där fick vi stå. Men alla var värsta ivriga och ville gå in innan vi fått klar besked.
Lite roligt. Elin jag och danni träffades på lilla hem och fikade yummie. Nu ska jag sätta mig med engelskan och so:n. Vi har något projekt där vi ska reklamera något vi själva kommit på. Jag tänkte på en sadel som formar sig efter vilken häst som helst. Men jag vet inte än...
Sen när mamma kommer hem blire ut te stallet tror jag :)


-Johanna

Bra start på dagen?

Usch. Var så himla trött när klockan ringde nu i morse. Men det är bara 2 veckor kvar till höstlov som tur är! Det gör ju inte morgonen bättre än när man kollar på termometern. Usch fryser bara jag kollar på den!
Nu ska jag sätta på mig lite kläder och äta lite frulle och vänta på fanny. Idag så får vi se om jag ska rida eller inte det beror på när hovis kommer. Men blir troligtvis i morgon.


Uteritt idag!

Idag åkte jag och mamma ut till stallet straxt före lunch. Krister har gjort en öppning nu så vi kan gå över vägen. Jag tog in dackie och borstade och det vanliga ni vet ;) Jag tog på henne ländtäcke och en reflex iu med att det är älgjakten. Jag tror inte dom jagar i en liten dunge men ajja. Jag red rundan som heter sommarhagarna. Men jag kom inte riktigt i mellan två bilar så jag vände och red tillbaka i stallet. Mamma cyklade med mig. Det är dackies första uteritt över vägen och ensam så hon skötte sig jätte bra. Hon var lite poå tårna och lite osäker ibland och tyckte att allt möjligt var lite läskigt men det var ju inget iu med att det var första gången! :)






Efter ritten hjälptes mamma och jag åt att mocka osv.

Träning för pernilla

Träningen för pernilla igår det gick jätte bra! :) Vi körde lite som förra gången lite basic vilket gick jätte bra hon gick på tygel stadigt och fint och bärde sig bra!
Fick lite tips och så. Fick även låna en bok som jag ska sätta mig ner att läsa. Den handlar om ett med hästen liksom. Så blir det lektion på lördag också.
Börjar komma åt henne nu!'


Skrattårar/Farttårar

Sitter och funderar över lite idéer på en ny header. Just nu har jag dock hjärnsläpp och helt idetorka men det brukar släppa efter ett tag. Gäller ju bara att hitta lite inspiration från någonstans och sen går det ju ganska så fort.
Red ut med Lina idag och om jag ska kortfatta våran tur med ett ord blir det nog; galet!
Haha vi ställde oss frågan om vi någonsin kan rida en lugn, fin och kontrollerad ute ritt någon gång och kom ganska snabbt fram till svaret nej. Om inte våra hästar skulle fått lugnande innan förstås, men teveksamt även då. Både Polly och Lexie blir väldigt tävlingsinriktade när dom är ute med varandra, och jag oh Lina vi sitter mest och skrattar åt deras tävlingsinstingt. Ingen bra kombination måste jag erkänna...
Bild från när vi var iväg till Boxholm och tävlade.


Pigg som bara den..?

Jag mådde faktiskt så pass bra igår att jag kunde ta moppen ut till stallet och fixa allt själv utan hjälp. Det tog på krafterna så resten av dagen igår och även idag är jag ganska så trött och seg. Men skam den som ger sig.
Efter lunch så drar jag upp till stallet, vi får se om mamma hänger med eller inte. Har troligen lyckats smitta henne så vi får se om hon orkar, annars måste jag köra solo som igår.
Pappa håller på och försöker renovera våran brygga, ända från botten och han försöker få mig att hoppa i min storasysters gamla torrdräckt så jag kan hjälpa han med att lyfta stenar nere i vattnet.
Det är ju inget för en sån starking som mig...
hittade den här bilden på en sida och jag kan inget annat än gilla den

Taggar för träning..

Nu har jag gått upp ska äta frulle och sen vidare till stallet för en lektion för pernilla.  Efter det så får vi se vad som händer. Så himla härligt med lördag! Ganska onödigt inlägg men ajja.


Idag hälsade matilda på!

Idag hämtade mamma mig direkt efterskolan :)
Vi åkte direkt upp till stallet för matilda skulle komma till tre och jag slutar ju två. Så när vi kom upp så gjorde mamma maten och jag skulle börja mocka men hon kom lite tidigare så då när hon kom så tog jag in dackie. Som vanligt kom hon när jag ropade :)
Då jag och mamma borstade och matilda hjälpte till lite också. Jag sadlade och det ''vanliga''. Jag gick ner till ridhuset. Jag red lite först. Fick lite tips och så där, det kändes as bra :D
Fick jätte mycket posstivt också vilket var jätte skönt!! Matilda tästade även att rida och det gick jätte bra!
De som matilda sa idag fick mig att faktiskt höja min självsäkerhets trappa 1 steg vilket är bra!
Matilda har ju bott i flyinge nu men ska nog flytta hem, vilket är jätte kul. Jag kunde få följa med och hämta henne. Det skulle vara så sjukt kul!!!!! :D
Det är gött med helg !!!

TACK MATILDA :)


Enjoy this moment, for this moment is your life

Så har precis kommit ut ur duschen och känner mig fräschare än på länge!
Febern har gått ner sig och även huvudvärken har lugnat sig. Hoppas derför på att få åka ut till Polly imorgon. Saknar henne något enormt.

...

Jag ber om ursäkt för denna dåliga uppdatering men den här veckan har verkligen inte varit min. Så vi har inte uppdaterat särskillt bra men jag hoppas att det ska bli ändring på det!!
Idag kommer matilda till och och ska hälsa på för att hon kommer i från flyinge. Så hon ville hälsa på så hon kommer till stallet i eftermiddag. Så det ska bli kul! Själv tror jag att jag ska rida ut en sväng men vi får se :)
Har ju inte fått hem mitt bett än som jag beställt men ajja hon börjar faktiskt gå riktigt bra nu.
Ska till stallet då direkt efter skolan så det blir gött
GÖTT MED HELG!!!! :D
Som vanligt ska jag tillbringa min helg där jag älskar att va och där jag skulle kunna spendera varje dag i stället för skolan ;) Jag tror ni fattar!!


Love you like a love song

Håller på att tråka ihjäl och hade jag inte kännt mig så trött och seg pga febern så hade jag troligen klättrat på väggarna vid det här laget.
Mamma är ute hos Pollypern just nu och mockar oh fixar maten, Michelle har vart jätte gullig och hjälpt mig med ridningen idag. Skönt för Polly att få bli lite riden eftet några dagars ofrivillig vila. Men snart kommer jag vara uppe på fötterna och studsa igen, hoppas jag...
Känns som det bara blir mobilinlägg från mig just nu men det är för att mobilen alltid är med mig, vilket är motsattsen till min dator som det alltid känns som att den är på andra sidan av huset.
Kram CATTI



Batman!

Sitter uppe i soffan och tittar på Batman. Det va den enda filmen vi hade hemma som jag aldrig sett innan så valet var inte så svårt. Har vart sjuk nu i 2 dagar så vad kan man annars sysselsätta sig med när man har feber, ont i huvudet och känner sig öm i hela kroppen? Det verkar vara något som går runt just nu för jag har pratat med flera som också är/ har varit sjuka. Som tur är så har jag Freddan som sällskap.
Kram Catti


Hey

Ursäkta uppdateringen!
Men igår var jag tvungen att gå hem i från skolan.. Jag mådde typ illa och hade ont i huvudet.. inte kul. Vaknade i morse och hade även det kvar då. Vet inte riktigt vad det är men det mesta har gått över det är bara huvudvärken som fortfarande sitter kvar annars är det riktigt hyfsat :)
Hoppas att även den lättar så stt jag kanske åtminståne kan få hälsa på dackie idag.. För i morgon är det lektion och det vill jag inte missa!!
Ajja vet inte riktigt vad vi ska skrivs om på bloggen.. komentera gärna om det är någon vi kan ändra på, lägga till eller tabort.
Nu :)

Löv is in the air!

Phu är helt utmattade efter första dagen på praon. Även fast jag inte fick göra så mycket så var det massor nya saker att ta in och lyssna på. Min avdelning där jag är tar hand om stroke patienter och dom gör så man stannar upp och tänker om livet lite. För de saker som vi tar för givet, tex att kunna dricka ett glas vatten utan att sätta i halsenoch typ kvävas kan vara jätte svårt för dom, så jobbit så dom tom behöver ha förtjockningsmedel i drickan så den blir tjockare. Sen finns det ju självklart dom patienter som är nästan helt återställda också, men ändå. Dom har på bara en dag ändrat min livsuppfattning. Och det är en bra sak, tror jag?
Som tur var är det ju Pollans vilo dag idag så jag åkte bara upp och mockade oh gjorde maten.

Krankenhaus

Hmpf, va trött jag blev när jag kikade in på bloggen och såg att mina mobilinlägg aldrig blev publicerade. Men aja det är ju inget jag kan göra åt nu, gäller bara att dubbel kolla nästa gång så dom värkligen ligger uppe. Annars är det ju ingen idé att göra inlägg, ja om dom inte vill komma upp.
Idag och resten av denna skolvecka ska 9orna på min skola ut på Prao! Sjukt skönt att slippa skolan för några dagar även om min praoplats inte är den roligaste. Sjukhuset, Woho....
Men det är bättre än typ posten, mattant eller något annat i den stilen.
Foto av: Jenny Ek

Ny vecka...

Nu är det ny vecka och skolan börjar. I dag tror jag vi ska få reda på lite prov och så. Annars händer det nog inget särskillt. Efter skolan ska jag till stallet och greja lite jag tror jag ska rida men det slog mig att hon kanske ska vila... Ajja vi får se när jag kommer upp sen.
Det verkar visst vara väldigt svårt att få tag i baby pelhamet men vi får se om vi hittar något.


Uteritt

Idag åkte mamma och jag ut till stallet vid klockan 10.00 ungefär. Då jag tog ut och började borsta medans mamma gjorde maten. Idag skulle jag rida ut. Jag satte på henne ländtäcket idag för det var lite kyligt :)
Men hon brydde sig inte om det så mycket. Jag red vägen upp till larsson. Mamma cyklade med mig. Det gick jätte bra! Eller jätte bra men det var både hund och småbarn och fyrhjuling och allt möjligt så det gick bra även fast hon studsade runt lite. Vi har ju inte varit ute så mycket och ridit.



Efteråt så mockade mamma och jag vi hjälptes åt. Sen städade jag sadelkammaren medans mamma åkte hem. Då bara fixade jag lite sen efter några timmar kom ´mamma och hämta mig igen.


Sööt!! :)


Snart stallet.

Nu ska jag i väg till stallet snart blir nog en stund där. Idag är det uteritt för min och dackies del
nejj nu måste jag åka :)
Uppdaterar senare..

Basic träning..

Idag red jag lektion för pernilla. Jag tog in och borstade dackie sen sadlade och ja ni vet ;) Sen så satte jag på mig mina nya stövlar som jag har fått hem nu (köpt själv)

Sen började jag skritta fram i ridhuset till pernilla kom. Det var en väldigt bra lektion, basic grejer som upp med tummen och in men armbågarna mjuk innertygel osv. Men hon gick asbra!!! Hon var mjul och möljsam och jag lärde mig hur jag kunde hantera henne i olika situationer. Började även träna lite skänkelviknigar på henne.



Lite suddiga.
Sen skrittade jag av ute.

FIN HÄST!!
Efter ritten så smörjde jag allt jag andvänt men i morgon blir det mer smörjning, gick även ner i ridhuset och fotade sandra och lina men jag blev mest nöjd med denna:

tror det var den..

Snart träning.

Här är vi uppe med tuppen och ska snart till stallet ska nämligen träna lite för pernilla, jag tänkte testa det.
Igår var jag uppe i stallet själv för mamma skulle med jossa på innebendy. Så jag började att mocka och sen så tog jag in henne. Hon var lite kall så jag satte på henne sitt fleecetäcke en stund. Jag spolade även av benen från lite ''lera''. Sen fick hon äta lite av middagen medans jag gjorde mat och ställde fram borstar osv. Jag borstade av henne och oljade in hovarna hon var jätte mysig! :)
När dom sen skulle börja med insläppet så ställde jag in henne i boxen.

Sweetie :)

Gårdagen = AS BRA!!

Först var jag i skolan då det var väl kanske inte jätte roligt men det gick :)!! Det som var bra var att jag fick Starkt C på mitt eng prov hon sa VG, VG+ ungefär men hoin kunde inte säga säkert men är as nöjd!. Sen var det konfermation. Då vi mest satt och pratade lite.
När mamma sen kom och hämtade mig vid kyrkan skulle vi vidare till riders corner för att hämta mina stövlar som kommit. Så nu har jag nya stövlar JIPPI!!!
När jag sen kom till stallet tog jag ut henne för att borsta och göra det vanliga liksom. När jag väl kom ner till ridhuset var både catti och jenny där, skönt med sällskap ;).
Jag skrittade fram en lång stund sen började jag trava på lite längre tygnar så hon kunde slappna av och sträcka ut ryggen. Jag gjorde det samma i galoppen och hon skötte sig super drilla inte iväg ellet nått! Sen kortade jag upp tygeln och jobba henne lite men då skötte hon sig också jag behövde knappt hålla i tygeln. Jag är jätte nöjd över igår!
När jag sen kom hem kollade jag på robinsson och sen somna därav inget inlägg i går ;)

När jag kommer hem från skolan idag är det direkt till stallet.

Ett snabbt inlägg innan skolan

Red 2 hästisar igår. Ploppen (såklart) och sen Alex.
Polly är på väg in i en pälsfällningsperiod tror jag för hennes humör går lite upp och ner, och ner är oftast när jag rider. Så igår vägrade hon lyssna på mina skänklar när vi skulle rida tex skänkelvikning. Så jag bestämmde mig att eftersom jag ska rida en häst till och sen hade jag inte all tid i världen så fick det bli ett lite kortare pass igår.
Alex gick super bra, jätte trevlig d-ponny valack.

Strömavbrott...

I går kväll fick vi strömavbrott så jag kunde inte lägga upp något inlägg..
Men ridningen igår gick jätte bra hon var jätte lydig och snäll! :) Sen kommer vi till galoppen då hon höll på att kasta sig och shompa men ja det är väl kanske inte kul för då koncertrerar min sig mer på det än att rida men sen gick det bra!! Testade även att hoppa ett kryss på en 30 cm hon var jätte duktig och tyckte att det var jätte roligt.
Det är bara träna.
Skulle testa för pernilla qvist på lördag hon är ju bra på själva dressyrarbetet.
Efter ridningen så sköljde jag av henne och satte på svettäcket. Hon är så söt alltså! Visst det är ju inte roligt när hon hoppar och håller på men tänk om man red hästar som alltid bara gick dit man ville då skulle det ju aldrig vara någon utmaning. Och att hon är pigg och lite på tänd sa jill att det är bara bra tävlings hästar så jag ser de lite possitivt! :)
Nu är det bäst jag gör mig i ordning för snart kommer fanny!
P.S mina stövlar har kommit :D D.S


Lektion inställd ...

Fick precis ett sms av mamma då lektionen blivit inställd men jag kommer ändå rida ett pass i ridhuset. Vi får se vad det blir men jag tror bommar. Sen blir det plugg inför hkk prov i morgon. Annars blir det ja typ inget annat och jag vet inte vad som hände med dom där 3 inläggen menmen xD
Jag räknade också ut att det är ca 7 veckor tills jag fyller KUNG! Men vi har studiedag dagen efter min födelsedag LOL!
Ajja nu ska jag checka tv:)

Längtar till höst och vinter lov :)

Svar på kommentar:

Anonym om Inget stall för mig..:
vad är BA för ngt? finns det inte bara typ ett betyg som är A och ett som är B, eller har jag fel? :)

Svar: Nej du har inte fel :) Det var så att jag fick A på ena halvan men sen så skönk det ner till B på sista halvan. Så du kunde han inte ge mig ett A annars hade han gjort det. Så om det ska vara riktigt är det ett B+ ;)


Kanelbullens dag!

Tävlingen i söndas gick sådär. Eller om man bortser från det jag är miss nöjd med så är jag faktiskt riktigt nöjd, om ni fattar vad jag menar när jag skriver så?
I första klassen fick vi ett stopp på ett typ "titthinder" totalt onödigt eftersom vi hoppat det hindret innan. Då blev jag lite putt på Polly och då hoppade hon över det hindret super fint.
I andra klassen kom 3an ganska så tätt inpå 2an så jag hann inte riktigt med och om jag inte är med, då hoppar inte Polly. Efter det stoppet ville hon inte hoppa mer så vi fick en till vägran. När jag styrde upp henne sista gången var jag så arg på mig själv att Polly inte fick en ända chans att enns tänka på att stanna på något annat hinder. Dock lyckades jag att trycka till min vad på något konstigt sätt så den gjorde ganska så skit ont när jag kom ut från banan.
Igår fick Pollan stå och idag tog jag moppen ut så jag hann rida innan lektionerna startade. Ett barbacka pass blev det och min ponny är ju bara för bäst! Det är dagar som denna som gör att man bara måste älska djuret häst!

Nu dax att dra!

Ännu en dag i skolan idag då! Jag tror att vi ska få reda på lite prov idag annars är det väl det vanliga ;)
Sen är det plugg så det händer inte så jätte mycket ville bara visa att jag lever..
Kommer tre inlägg till i em/kväll :)

Inget stall för mig..

Idag blir det inget stall för mig. För nu har vi mycket prov och läxor då jag behöver plugga i och med att jag inte har fotogramiskt minne.. I bland önskar man..
Idag har det inte hänt så mycket i skolan bara massa tråkigt plugg.. Men det var roligt också :)
Så nu är engelskan och matten färdig och nu är det bara fortsätta med spanska och so:n.. Men man blir lite uttråkad nu när jag har suttit i 2 snart 3 timmar.. MÅSTE TA EN BREAK!!
Haaha. Vet inte om jag klarar av att vara hemma i från stallet i morgon också.. Kanske åker med ändå!! Om jag får. eller får och får men vi får se hur jag ligger till.
Jag fick i alla fall BA på min novell :)
KRAM JOHANNA

5/7

Nu är jag färdig inför skolan dock inte så mycket att fixa mer än att klä på sig och lägga ner böckerna i väskan. Men då menar jag ju inte heller att jag går rakt upp från sägen och går till skolan med håret åt alla håll men, skiy samma! ;)
Idag händer ju inget speciellt skolan först och sen massa plugg!!
Idag ska mamma rida dackie och på tanke om hästar så längtar så himla mycket till höstlovet, då ska jag lätt vara där jag hör hemma STALLET.
Men det är ju endel prov och sånt kvar innan vi har så roligt..
Annars är det min födelsedag dock typ 2 månader kvar men aja.
Nu ska jag väl ta mig i kragen och äta lite frukost..

Från igår:)

Bloggpaus!

Har haft bloggpaus nu ett tag men i morgon kommer jag igång i gen med nya inlägg
Enjoy!

Ready or not here we come

Har haft en långdag i stallet idag med en massa fixande och grejande inför tävlingen imorgon.
Polly blev till sin stora besvikelse schamponerad från topp till tå (hoppas hon håller sig ren och fin till imorgon), jag smörjde, hjälpte Madde att flytta in i våran sadelkammare, mockade, gjorde mat, red lite på stubben och bara allmänt småpysslade lite där ute.
Sen när jag skulle åka hem så ville moppen inte riktigt starta först men en ute i stallet hjälpte mig att kickstarta den och resten av vägen gick super bra.
Transporten står parkerad utanför huset nu så när jag är klar med det här inlägget ska jag börja packa in grejer, sen blir det mat och sova för min del. Måste ju vara pigg och utvilad tills imorgon! ;)


Moppen är änterligen här nu!

Fick åka och hämta min nya moppe igår och sen köra hem den. En super glad Catti körde hem den då och en lika glad Catti ska ta moppen och bränna ut till stallet nu för en lååång dag i stallet med fix inför morgondagens tävling. :)


RSS 2.0