DHW

Nu har jag precis varit i stallet och kollat till alex och sitter nu i soffan och kollar på desperate house wives :)
Såå bra är det !!!
I morgon blir det att rida ut en sväng på alex :)
Aa har inte så mycket mer att skriva om nu när jag inte har någon häst ;)

P.S Tack Emma vi får se till att va nån dag bara prata lite :D D.S







God morgon!

Idag så äe det mammas födelsedag GRATTIS! :)
Så i morse var vi uppe och firade och gissa vad hon fick en mobil snacka om att man är avis :D
Idag blir det först skola med prov och sen blir det alex blir nog en kort uteritt i dag.
Sen ska vi så klart bara vara hemma och fira mamma min moster och hennes barn kommer i kväll för dom skulle till danmark i helgen.
Nu måste jag äta färdigt och fixa till mig lite ;)


Taken by a stranger

Kom hem från stallet för en liten stund sen,
det har vart sjukt varmt ute idag men det har blåst som besatt också.
När vi kom upp till stallet så tog jag och mamma och paratade men lite stall folk
innan jag och Michelle tillslut gick ner till hagen (efter mycket tjat av mamma)
Nere vid hagen ser vi en Lotta som går efter Tulla, hon hade tydligen lyckats rymma när hon skulle in i hagen ;)
Polly va iaf lättfångad idag och hon följde mer än gärna in i stallet där det va lite svalt och skönt :)
Jag borstade och fixade iordning mig + Polly när Sofia kom in och sa att man inte längre får rida på fältet.
Vårt härliga mysiga fält! :( Min dag blev genast inte så toppen bra som den va innan...
Men man får tydligen rida i gamla sommarhagen bakom ridhuset så det blev att tra dit för att rida istället :p
Polly var väldigt okoncentrerad i huvudet samtidigt som själva kroppen var jätte mjuk och fin att rida.
Så när huvudet börjar att koncentrera sig så går det nog jätte bra tänkte jag men nej -.-
Vi hann aldrig komma dit för jag lyckades få en fluga i ögat som irreterade så mycket att jag inte kunde fortsätta rida :/ Usch....
När vi kom upp till stallet fick Polly sig en liten avsvalkande dusch innan hon slåpptes ut i hagen till sina kompisar :)
På vägen hem från stallet körde jag och mamma in på McDrive och köpte varsin McFlurry Ballerina. ;)
Den va jätte god! :D

Utan häst ...

Hejj, ja nu har jag precis varit i stallen ska man väll säga för först var jag hos berry och tränade lite bana ska nämligen och tävla 11/6 :D Börjar redan bli lite nervös :S
I alla fall så satte vi upp en bana eller ja hindrena stod ju där och så hittad jag på en bana så som hindren stod ;)
( 80 cm 4 fel ett nedslag  eller 2 ned slag kanske, skit samma )
( 90 cm helt felfritt )
Han var super duktig och jag med :)
Efter jag hade ridit och fixat i ordning så åkte vi hem och bara hämtade pappa och sen åkte vi till Norrsten och jag skulle ju kolla till alex den här veckan såå i går åkte jag bara ut och kände av honom men i morgon ska jag nog rida ;)

Sen ska jag nog försöka att åka upp till berry något mer skadar ju inte med 2 hästar ;)




Just nu känns allt så menningslöst när jag inte har någon häst ... det känns som vi inte kommer hitta någon heller...


Maj = min oturs månad !

Idag flöt dagen på bra men jag tror att jag gick dit sjuk hade ingen feber i morse men nu har jag ont i huvudet och är lite varm :S men jag såger inget för då får jag säkert inte rida ;)
Messade och frågade jill om jag kunde åka till nordsjö och rida nyss och fick till svars att det var ok :D Såå måste byta om nu innan mamma kommer hem ;)
Inlägg om ritten i kväll ...


Full helg

Har haft fullt hus i helgen för pappas sida av släckten har vart på besök, farmor fyllde år!
Så vi firade henne här hemma hos oss :)
Derför har inte jag hunnit uppdatera något på bloggen, jag såg precis att Johanna också har haft fullt upp så inte hon heller hunnit uppdatera och så kan det va;)
Men igår så åkte jag upp till stallet tidigt på morgonen så vi inte behövde tänka på det mer sen när alla kom.
När jag gick ut i hagen så låg alla hästar i Pollys hage ner på en rad, det såg jätte kul ut ;p En häst brukar ju alltid stå vakt men tydligen så behövdes inte det när jag kom, dom kanske är så vana vid mig eller något sånt. Men iaf så trodde jag att dom skulle ställa sig upp när jag kom fram till dom men alla låg ner och Sanne snarkade tom! xd Polly ville absolut inte ställa sig upp först men tillslut fick jag upp henne.Jag och Polly orkade inte med sadeln så vi bestämde att det skulle bli en barbacka dag. Vi brukar inte va så seriösa när jag rider utan sadel men Polly var faktiskt jätte fin så det blev ett riktigt seriöst dressyrpass av det hela. Det skulle man inte kunnat gissa för ett år sedan att vi skulle vara så seriösa barbacka för då bockade hon så fort jag fattade galopp barbacka, snacka om skillnad då till nu! :D
(bilderna är tagna med mobilkameran så derför är dom inte så bra)
Idag så hade jag lovat min kusin Hanna som vanligtvis rider på ridskola att hon skulle få rida Polly. Hanna va jätte spänd och nervös. Jag höll en lektion för henne och det blev stora framsteg i hennes ridning bara från början då hon va ganska fladdrig med handen och Polly var den som bossade över henne istället för tvärt om, till att handen blev mycket bättre och Hanna bestämde över Polly. Hanna fick lära sig hur man gör en skänkelvikning och Polly gick tom ner på tygeln ibland! Det är inte illa för en som bara ridit på gamla sega ridskole hästar i Stockholm. Jag blev så stolt över båda två! :D
Sen som grädde på moset så fick jag bevisa för min frabror (Hannas pappa) att hästar också kan lära sig trick, jag och Polly visade han "vacker hov" ;)

Helgen

Sorry för lite dålig uppdatering jag har varit med danni och vi har gjort en massa andra saker, men jag ska gå i genom hela helgen nu :D

Fredag :
Jaa i fredags gick skolan ganska fort och vi slutar ju tidigt också. På idrotten så frågade danni om vi skulle va och jag sa ja så jaa resten av dagen gick väldigt fort efter skolan skulle jag till berry på nordsjö. Så min farbroro jens och farmor hämtade mig och danni så jag skulle kunna rida :)
När vi kom fram stod han inne så jag tog ut honom i gången och borstade honom en stund sen sadlade jag och tränsa och sådär :)

Sen ledde jag ut honom till ridbanan och började rida fram då jag hade gramanen en stund...






Efter det körde jag lite bommar och sen hoppade jag lite :)




Foto : Daniella Siira

Lördag:
Igår gjorde danni och jag typ inget bara kollade på desperate housewives och bakade kladdkaka :D
Men sen på kvällen började jag känna mig sjuk febrig ont i kroppen o.s.v.
Usch inte det också!

Söndag :
Jaa nu sitter jag här och känner mig helt usch !! Men nu ska jag ju till farmor på morsdag middag ;)
Såå vad gör man inte uppdaterar i kväll :D

Uteritt med hoppning

Polly låg ner när jag kom in i hagen och hon låg kvar även när jag kom fram :). Sen kom "problemet" att få upp henne, men tillslut så suckade hon och ställde sig upp. Idag hade Polly fått för sig att allting var läskigt så det var en liten kamp bara att få in henne från hagen xd.
Vi red ut och fick sällskap av Emelie på Alex, det var tur för annars skulle vi väl inte kommit någonstans så rädd som Polly var för allting. Men brevid Alex skrittade hon fram så tryggt och säkert. ;)
Jag och Emelie red ner till lilla mini skogen för att hoppa dom hindren som vi från stallet byggt upp där men någon hade rivit ner allihopa, så vi fick börja med att bygga upp alla hinder igen för att sen kunna börja hoppa lite.
Hästarna var super glada och studsiga. På dom små hindren så orkade dom knappt bry som om att lyfta på hovarna men sen på det lite högre hindret skärpte dom sig och hoppade jätte fint med god marginal ;p
Efter ett litet tag så skrittade vi hemåt igen för att sedan ta av hästarna sadel, träns, benskydd mm och släppa ut dom i sina hagar. Polly med stona och Alex med valackarna. :)
bild från förra sommaren(åh vad jag saknar sommar!)


I just came to say "Hello"

Polly var jätte stel idag när jag red henne och sjukt pigg så det blev ett pass nere på fältet där hon fick springa av sig och sen när hon blev lite trött så började jag att jobba henne lite lösgörande, det kändes nästan omöjligt att få henne helt lösgjord. Men tillslut så lossade det med det kom inte gratis kan jag ju lugnt säga xd
Tittade igenom inlägg som vi gjort tidigare under veckan och då insåg jag att jag inte sagt så mycket om vad som hände med Polly medans jag var i London, så det kommer nu istället. ;)
När jag + min familj var bortresta så tog Emma hand om Polly. Hon gjorde det jätte bra(!) för Pollan var så fin och härlig i ridningen när jag kom hem, så om du läser det här Emma så vet du att jag är jätte glad att du ville ta hand om min lilla plopp medans jag var borta :)
Oj insåg nu vad klockan var, kanske vore en bra ide att gå och lägga mig? :)

Torsdag skolan :S

Jaa idag var det ju skola då jag låg inte efter herregud?? Jag som var borta 3 dagar det var bara på so:n herregud vad gör vi egentligen...
Ajja det är bättre i nacken i alla fall så i morgon så ska jag försöka att åka till nordsjö och rida berry ett pass sen ska jag faktiskt bara kolla om någon kompis har lust att chilla och va ebba brukar vara roligt när det gäller sånt ;)
Ska väll fråga henne eller om det är någon annan som kan danni kanske ? Det är också roligt speciellt kladdkaka hahaha mummi :D Danni fattar ;)
Aa nu är mamma i barcelona och göttar sig medans vi andra är hemma i alla fall kul för henne att få lite semester .. fast man kan ju inte direkt låta bli att vara avundsjuk :)
Emma och jag snackade och tänkte att vi skulle åka utomlands men vi är nog lite för unga men med familjerna kanske ... :)
Saknar att vara hos berry varje dag :( ...
Tur att jag får träffa honom i morgon då kanske jaa då har jag ju lite mer att skriva om ;).

Catti ska bara skicka lite bilder så ska vi se till att det blir ny design ellr jag då ;) ...


Såå söt asså !! Något hon älskade var festis :D

Berry är så kräsen, det var inte fia haha hon åt allt hon fick tag i xD

Men för att inte berry ska bli ledsen så:


Så !


London bilder

Här kommer lite bilder från min London resa! :D
det gick ett sand spår runt hela parken där man fick rida! det fanns också en paddock i utkanten av parken,
London var extra häst vänligt, häst och ryttare hade ju tom egna övergångsställen och allt!
// Catti

Vilken färg?

Håller på att fixa headern och en ny design men jag kan inte bestämma färg :S Såå ni måste hjälpa mig kommentera vilken färg ni skulle kunna tänka er :D !

Sjuk?

Sitter och känner mig ledsen!?
Gick hem från skolan för mår inte direkt bra, så mamma är en ängel och åker ut för att titta på polly så hon mår bra och ge henne lite extra kärlek och förklara för henne att jag är ledsen för att jag inte kan åka ut.
Det är i sånna här tillfällen det vore härligt att bo på en häst gård så jag bara hade kunnat gå ut i hagen och pussa på henne även om jag inte skulle orkat rida eller göra något annat...
Sitter och lyssnar på en jätte fin låt, det kanske är den som får mig på sorgsna tankar?
Chris Medina - What are words
Så grymt fin låt!

Berry flyttar...

Japp idag flyttade berry från brevik till nordsjö... det fungerar inte att ha honom på brevik för att han kan inte gå med någon annan än sally och fölet han blir så himla vaktig :( Såå tråkigt !!
Jag som äntligen hade börjat känna honom så bra och det kändes så bra nu när jag fick rida honom som min egen... Men jag får väl åka upp till nordsjö lite och sen så bad emelie mig att hjälpa henne med alex :D
Vilket är kul eftersom jag inte kommer kunna rida erry så mycket mer eller det är klar men inte på samma sätt :S
Om jag bara skulle ha fia kvar vad enkelt allt skulle va det gick så  bra hon var som en ängel hon gjorde allt för mig! Vill bara ha tillbaka henne nu allt ska bara gå som en rak nedförs backe för mig nu ! :(


Ajja det är väl bara ta nya tag och försöka se uppåt :S ...
Får se om det blir någon hoppträning i morgon ...

Saknar dig <33 !

Ny design?

Hade tänkt att att göra ny header och färg och så ..
Vad tycker ni :D ??

Usch!

Hatar att vara hemma och ha ont :S Jag har hellre skola en att vara hemma och inte göra något! :(
vill rida! :D

Yes!!

Äntligen! :D Det är lite bättre i alla fall ska väl inte säga för mycket för då kan jag väl inte röra mig i morgon :) .
Idag blev det inget stall eftersom situationen är som den är .... Ska nog inte till skolan bror på hur det känns och så skulle jag ju till tollstad det blir väl inget med det ! :( ..  Jag som är så nervös av dom här jäkla avstånden och sätta honom rätt måste öva!:) Men... hur lätt är det med typ nackspärr :S
Ajja inte så mycket att skriva om nu :S


Nackspärr igen ...

Jahopp  i morse vaknade jag upp fixa i ordning mig och skulle börja platta håret då jag kände ur det hög till i axel / nacken och spang upp för att smörja voltaren så det blir lite bättre men aa aj :S

Stallet

Idag så åkte vi ut till stallet vid lunch då mamma och jag stannade vid hagen och plockade in berry :)





Sen gick jag till stallet och började borsta och pysslade jag sprayade även på lite flugspray eftersom jag skulle rida ut :D
Så jag sadlade tränsade och satte på martingallen sedan höll mamma medans jag satte på mig hjälm och väst.
Sen skulle jag hoppa upp så jag tog pallen som han inte riktigt har vant sig vid än så han dansade runt lite men tillslut så ;)
Jag red backfallsvägen det gick jätte bra han var super pigg och det är ju bra ! :D
När jag kom där i skogen fans det typ en studs av pinnar och han bara hoppade som jag vet inte vad :) !!
Men det är kul när man märker hur kul han tycker det är :D






Sen så sköljde vi av honom och släppte ut honom i hagen.




Helgen

Ifredags åkte jag i väg och paddlade kanot till en ö med min klass vilket har gjort att det har blivit lite dålig uppdatering...
Men nu är jag tillbaks ;) .
Så det kommer mer inlägg i kväll för nu drar jag till stallet :D !


Jag är så trött på mig själv!!!

Igår var det hoppträning det gick väl sådär jag blir så trött på mig själv gång på gång sätter jag honom fel!!
Hela tiden varje gång jag är så trött att han ska behöva lida för jag inte kan rida!
Just nu vet jag inte vad jag gör jag håller på att sprängas eller nått är så jäkla arg!
Fast det är väldigt svårt : /
Det är väldigt lätt att jämföra sig med dom man rider med. Hur många gånger fick inte jag göra om??
Dom bara red helt smärt fritt helt klockrent!
Men jag är så trött över att vissa inte behöver kämpa efter något dom bara får allt serverat medans en annan får slita arslet av sig!
Men sånt är väl livet?

Nu ska jag gå och ta en powernap för jag är så jävla trött att jag håller på att dö!
Och i morgon är det kanot läger då lär jag väll inte sova nått....
Kommer inlägg om idag lite senare ;)


Vad gör vi? Nu kör vi!

NU BÄR DET AV MOT LONDON!!!!!! :D
Kommer att vara där i 4 dagar så det kommer troligen inte bli några inlägg av mig under den tiden,
men jag har med mig min lilla kamera så när jag kommer hem blir det en riktig bild bomb! ;)

HISS

Jag tyckte det var förlänge sen vi hade lite Hiss och Diss här på bloggen så jag tänkte slänga iväg en stor HISS till denna flugspray!
Har testat lite andra flugsprayer men jag återkommer alltid till denna, för den är helt enkelt den bästa och ingen annan flugspray kan mäta sig med Ultra Shield.
Den finns att köpa i nästan alla hästbuktiker, jag köper min i Mantorps travshop för ca 238kr (kommer inte ihåg exakt men det låg någonstans runt där), är lugnt prisvärd och så räcker den länge.
Alla borde prova Ultra Shield för den är grymm!!

God morgon

God morgon!
Idag är det inte direkt häligt att vakna upp och veta att man ska till jävla helvetes skola och gå i träst!!
Men man får väl trösta sig med att det blir hoppträning senare i eftermiddag :D .
Jag cyklar hem från skolan och sen kommer min farbror och hämtar mig och skjutsar mig till stallet :)
Där ska jag väl packa in i transporten och smörja av lite ;) sen ta in och borsta och så...
Men nu är det väl dax att snart  åka till skolan -.-'  Jag ska försöka vara lite positiv :D .....



Hästfritt

Idag var jag inte i stallet :( Jag bestämde att han skulle stå idag så jag kunde plugga lite...
Idag i skolan var det det värsta jag har varit med om det var skandal!!!!! SÅ JÄVLA TRÅKIGT man kunde lika gärna varit hemma !!
Va göra samma sak i morgon har absolut ingen lust! Men vad gör man inte! -.-'
Nu hade jag tänkt att jag skulle sätta mig ner och blugga en stund sen blire Despret housewives :)
Vilket kanske gör mig på lite bättre humör ;)

Just nu är jag så grymt sugen på att tävla men ... mamma åker ju bort nu och det finns inte så många tävlingar : /
Aja i morgon blir det träning kul! Hoppas vi ska hoppa bana eller kombination 4 kombination så jäkla härligt ajja får se vad det blir :D
Aaa finns inte så mycket mer att skriva om... i morgon kommer det nog bli roligare! :) HAHA typ hälften av klassen skulle vara hemma vad blire jag och två till :D !!

Jaja nu ska jag väl göra någon nytta även fast min kropp inte vill det är så jäkla matt i kroppen så jag kommer väl trilla ihop och dö i morgon xD !!





Lite bilder från allmänt ! :)
Är forfarande överlycklig över att jag fick ner honom på tygeln utan gramn!! ;)

Just nu är jag helt urflippad av nått jag inte äns vet varför :D
Haha vilken vändning


She got her lipstick on here I go here I go.....

♫Idag va ingen vanlig dag för det va terrängträningsdag hurra hurra hurra!♫
Asså jag lovar att dom det är något ni ska prova på med eran häst/ponny så är det terrängritt!
Det är så sjukt kul, ni anar inte vilken adrenalin kick man kan få oxå.
Polly var jätte pigg när vi red fram (som vanligt) och hon kunde inte alls förstå varför hon inte fick galoppera iväg med mig och hoppa alla hinder som hon såg. Men sen när vi väl börjat att hoppa fram så blir Polly som en helt annan häst än den man ridit under uppvärmningen, hon blir lugn och väldigt koncentrerad på mina hjälper och på hindret med avstånd, höjd, bredd osv. Jag måste tom driva på henne lite framför hindren för hon backar av och det är ju bara positivt för då kan jag koncentrera mig på att placera henne rätt på hindret och vägen efter hindret mm istället för att behöva sitta som en liten galning och bromsa. :)
Vi hoppade en massa olika hinder men några tex är:
* lite stockar
*"paketet"
*häck kombination
*vattnet
*ner hopp
*däck
*trappan
*gravar
och massor mer men jag orkar inte skriva alla :p
obs! hade inga egna bilder på mantorps banans hinder så tog från mantoprsryrrarnas hemsida.


Uteritt med Indi

Jaa, idag var det uteritt på schemat kan ju inte så många vägar nu jag är ju ganska ny ;)
Så idag red vi barnvallen ganska lätt att komma i håg faktiskt! :D
I början var han lite spänd och sprang ganska högt men huvudet men sen vid mitten av ritten så började jag plocka lite med honom då han så småning om gick ner på tygeln i skritt men efter ett tag gick han på tygeln även i traven, galoppen jobbar vi fortfarande med han blir lätt lite stressad och spänd....
Men han gick jätte bra och´jag är super nöjd över honom och att han gick på tygeln utan graman han är ju trots allt bara 4 år. :D
I morgon får han stå har nämligen ett engelska prov jag behöver plugga till just nu behöver jag också sova såå...

Såå söt ;)
Förresten snart ska jag åka och hälsa på min älsklings fia :) <3333333

Jourhelg!

Uppe med tuppen idag igen för att åka ut till stallet för att ge hästarna deras morgon mat och släppa ut dom i hagen.
Jag passade på att mocka då oxå för jag tycker det är skönare att mocka i ett helt tyst och lugnt stall utan en massa spring och prat. Sen så är det ju såklart kul när det är massor av folk i stallet men jag tror nog ni förstår vad jag menar ;)
På em åkte jag och mamma ut till stallet och jag fick visa henne att jag oxå kan va en händig kar! :D
Vi skulle sätta upp en ny tränshängare och flytta på en gammal så den nya fick plats, och mamma + pappa trodde väl att dom skulle behöva hjälpa mig efter typ 5 min eller ngt men jag lyckades att fixa allting och nu ser det as bra ut om jag får säga det själv (h)
Polly fick gå och beta i en halv timme idag så nu är typ alla Kristers maskrosor borta för Polly total älskar dom! Hon bara kastar sig över första bästa maskros xd
När jag red så var det bara en massa lösgörande arbete i form av sidvärs övningar mycket böja halsen och massor av volter + tempo växlingar. Men oj vad glad jag var för att vi har ett ridhus att rida i då för det brakade av med världens regnväder medans vi va nere i ridhuset, så jag och Polly skrittade runt lite där inne sen när vi var klara bara för att vänta ut regnet. Så kan det gå ;)
Men sen blev det fint väder igen som tur va :p
Polly blev lite närgången på kameran xd

Film kommit nu!

Japp nu har filmen kommit :)

Klicka här !

Att göra lista

Jaa idag är det faktiskt ganska mycket att göra så här är en lista på vad jag ska roa mig med:

* Plocka i ordning i trädgården
* Städa / Plocka i ordning på mitt rum
* Plocka undan på nedervåningen
* Rensa ur garderoben
* Plocka i ordning på tvätt
* Lägga fram grejerna till kanotgrejen med klassen
* Lägga allt smutsigt i tvätten
* Stallet

Vad sägs som om jag har något att göra i dag ;) !!

Red vilse!!

Jaa i går var vi och kollade på Erik jill pojkvän, det såg jätte bra ut ! :)
Han gick nolla med alla hästar vad vi kunde se men vi han inte se på Amsterdam såå... det vet jag ju inte  ;)














Efter NYRK åkte vi ut till Brevik för att rida berry då jag hade lite ångest för jag visste inte vad jag skulle rida men tillslut kom jag på att jag skulle rida ut i skogen. Men jag kan ju typ inga vägar så jag skulle bara skritta in i skogen en bit och tillbaks eftersom han blev vac igår.
Så jag tog i honom borstade osv.
Jag skrittade ner till skogen och det var så fin väg så jag travade lite också plötslig kom jag ut till en grusväg.
Då jag skulle vända men då hittade jag inte stigen JAG FICK PANIK!!!!
Men när jag väl hade samlat mig lite så tänkte jag så tänkte jag att det är bara följa sjön så kommer man till brevik.... Jag gick mot sjön och tillslut hittade jag stigen men innan det hade jag toltal panik!!!!!
Jag höll på att flippa ut men jag lyckades hålla mig samlad eller jaa lite i alla fall.
Att se brevik igen var som en jäkla lättnad jag bara tänkte jag kommer inte dö yeah!!! :D
haha lite bilder från i går:



Ninjago busar med berry det ser ut som berry har riktigt kul (NOT ;) )


Bilder från banhoppningen

Förlåt för dålig uppdatering jag vet inte vad jag gör allt står ju bara still ! ;)
Men här kommer lite bilder i alla fall:






Jaa där var lite bilder film kommer kanske :)

Nu ska jag ut till stallet för 3:e gången idag!

Det blev inget inlägg igår kom jag precis på men det kanske var för att jag va super trött när vi kom hem efter träningen. Lektion för Jill var det som gällde och vi fortsatte att öva på att träna ögat att se distanser och hinna rätta till domi tid så att det inte blir det sista galopp språnget som man ska rätta till galoppen och lägga till eller ta bort ett extra steg, utan att man kan se så fort som möjligt att man måste fixa till det eller så ser man att man ligger jätte bra mot ett hinder. ;)
Polly va lite seg och så jag fick sitta och kämpa för att hon skulle orka hålla galoppen och inte sakta av, ibland lyckades jag men vissa gånger så saktade hon av när det blev lite jobbigare. Fast jag är jätte nöjd med träningen ändå för det va mycket lättare att se och hinna bedömma av stånden idag än va det var förra veckan.
Så    för det! :D
Idag så red Jag, Emelie, Michelle & Bea ner till vattnet igen och badade med hästarna. Super kul!!!
Och idag var det någor varmare än det va i torsdags ;) Haha hästarna va jätte söta för dom va helt fachinerade (vet inte riktigt hur det stavas men) av en flocl får som stog i en hage ganska nära vattnet xd
Nu ska jag åka ut och kvällsmata hästarna ;)

Total blöt!

Åh jag önskar verkligen att jag hade haft kort ifrån idag som jag kunde lägga upp på bloggen.
Jag, Emelie och Michelle red ner till vattnet med våra "små" ponniesar. Polly gick i på en gång och Alex oh Eremit var faktiskt inte så sena i dom heller.
I början var vattnet jätte kallt när det stänkte upp på benen medans vi travade runt lite på den grunda delen, men efter ett tag blev man så van att vattnet faktiskt kändes riktigt skönt efter ett tag.
Först så travade och skrittadfe vi mest runt nere på det grunda men sen sökte vi oss även längre ut och Emelie det smartot som glömt ta av Alex sina benskydd såg efter ett tag att hennes benskydd flöt runt i vattnet xd
Så då blev det benskyddsjakt! Men alla benskydd blev infångade utan större problem.
Vi simmade ju såklart med hästarna och Polly måste ha vart sjöhäst i hennes tidigare liv eller ngt för hon typ "dykte" med huvudet så hela hon blev total blöt, tillochmed öronen(!) Medans Eremit och Alex bara kollade på henne som hon va dum i hela huvudet xd
Haha guud va roligt vi hade och jag längtar till det blir Lördag för då ska vi ner och bada igen, men då hänger Emma med oxå :D
Sen när vi red tillbaka till stallet blev deet jätte kallt så jag kände mig som en isgubbe, men det gjorde inget för Polly var så varm.

Snabb genomgång av veckan

Sitter i soffan hemma och ska väl snart göra mig klar för att åka till skolan.
Som sagt så har ju inte blogg.se fungerat så jag tänkte dra igenom min vecka lite snabbt. ;)
Söndag:
Då konfirmerade jag mig så jag och morfar åkte upp till stallet på morgonen mockade oh fixade maten. Polly fick stå för jag hann inte rida ;)
Måndag:
Idag så red jag Pollan lite lösgörande nere på järdet, inga större krav på henne utan hon skulle bara bli lite mjuk  och lösgjord. Hon var jätte duktig och jag tror faktiskt att hon tyckte det va skönt. Så det va ju ett stort plus i kanten ;p
Tisdag:
Longering i ridhuset meed en arbtesvillig Polly :D
Onsdag:
Dressyrlektion för Nina Fox! Polly va jätte stel och okoncentrerad i början och det blev ju inte direkt bättre av att det började blåsa typ storm eller något så dörren till ridhuset på kortändan flög ut och hänge och slog mot ridhus väggen. Polly som är lite töntig när det gäller sånna saker blev ganska rädd ^^
Men det var ju bara att sitta där och va lugn för min del till Krille kom och fixade dörren. Hon slappnade av jätte fint sen på slutet ;D







Banhoppning

TISDAG:

Jaa idag var det banhoppnings träning på Berry i tollstad så jag åkte upp på fm och smörjade m.m :D
Sen kom mamma då vi lastade och fixade och åkte... När vi kom dit så gick jag banan och kolla runt lite ;)
Jag skulle hoppa 80 cm - 90 cm.
Jill kom sen då vi började hoppa fram och så.
Det gick jätte bra! Jag som har tränat så mycket på ögat och det märkte man jätte väl!! Jag satte honom rätt varje gång! :D Jag fick ett stopp på sista då han blev lite rädd för vattenmatta Jill tyckte att jag var jätte duktig vilket var jätte kul :D
Sen till 90 cm blev han lite tröttare så han rev 2 st men jag är jätte nöjd eftersom han aldrig har varit ute någon gång annars, så det gick jätte bra...

Jag är jätte nöjd över honom :)
Bilder kommer i morgon och film kommer också....


Sorry för uppdatering

Fredag:
I dag så flyttade Berry till Brevik så att jag skulle kunna rida mera. Så direkt efter skolan kom mamma och hämta mig så att vi skulle kunna träffa Jill på Brevik då hon skulle visa vart jag skulle kunna ha mina grejer osv.
Vi gick till hagen där han stog för att ta in honom och borsta och så småning om rida.
När vi kom upp till hagen så brukar Berry komma på en gång men den här gången hade sally (stot som han gick med) lurat i honom något så han bara sprang i väg lite xD ...




Så då fick vi gå till stallet och hämta en hink och försöka igen.
Tillslut blev Jill arg! Haha inte så arg mest lite skojj arg... Efter ett tag så fick vi tag i honom som tur va ;) !
Jag tog i och borstade på honom, han var redan svettig eftersom hon hade sprungit som en galning i hagen i 20 graders värme om det inte var mer! ;) .

Jag red lite mark-dressyr pass han gick helt okej! :D

Efter det så åkte vi till norrsten för att kolla på tjejerna som red lektion.. Det gick jätte bra för dom tror jag ;)

Lördag:
Idag åkte vi till Berry lite efter lunch och eftersom han går ute dygnet runt behövdes det inte mocka eller nått sånt. Så direkt hämtade jag honom i hagen och för säkerhetens skull hade jag med mig en hink med pellets.
Idag var han så snäll så han bara kom så snällt.
När jag borstade av honom så kom matilda tjejen som har häst i samma stall som jag (det finns 2 stall) så hon hjälpte mig att fixa martingallen för den var för stor...
Sen gick jag ner i paddoken i dag skulle jag träna ögat (att komma exakt rätt på bom/hinder flera gånger på raken) så småning om så kom matilda ner och red med mig, det gick faktiskt riktigt bra!! :D .
På kvällen kom kussarna och lekte ;) ...



Söndag:

Idag har det varit fullt upp i morse åkte vi upp till Berry och fixade red och så där, idag blev det också att träna ögat något som jag har svårt för ;)
Sen var det hem fort fixa mig och sen gå till kyrkan för komfermation. Jag skulle kolla på Catti ;)
Efter det fick ajg lite mat och fika, på vägen hem från dom stannade jag till hos ebba och dom och gav en liten komfermations present.
Åå nu sitter jag här och saknar fisen ;) <33

I morrn så blir det ajja vet inte vad ;) …

 

Måndag:

Jaa idag gick jag upp och kände hur jag bara skulle vilja ligga kvar i sängen och sova jag orkade bara inte men har man något val ;) ?

Nej.

Idag ska jag nog inte upp till något stall utan det ser ut så här i stället:

·         Städa rummet

·         Plocka i ordning på tvätt

·         Plugga lite

·         Stallet?

Sorry om det har blivit dåligt med inlägg men blogg.se har inte fungerat... :( !


Bada

Årets första bad med häst avklarad!
Eller bad och bad men vi gick i med vatten upp till Pollys bog och hon grävde i vattnet så hela jag blev nerskvätt.
Hon tyckte det va så roligt eller det verkade som att hon stortrivdes i vattnet, jag fick kämpa för att få upp henne ;p
Men det är bara roligt tycker jag när man märker att hästen tycker att det man gör med dom är lite kul :)
Imorgon så konfirmeras jag så då kanske det inte blir något inlägg men jag åker upp till Pollan på morgonen och fixar att där ute ;)
Uppe med tuppen!!


Jag tycker att ni våra söta & goa läsare borde kommentera lite mer, man blir ju alltid glad som bloggare om man ser att någon skrivit en gullig kommentar. Det är ju för eran skull vi bloggar och försöker fixa med bloggen så ni vill stanna kvar och följa våra hästliv. ;)
Idag då så åkte jag och mamma ut när hon kom hem från jobbet, det är ju FREDAG!( :D ) vilket betyder Jill lektion.
Vi övade på att träna ögat på avstånd och att man ska kunna se när det är typ 7 galoppsprångkvar om man behöver korrigera hästens galopp något så att den kommer helt perfect på hindret. Det låter ju inte så svårt men det är svårare än man tror. Polly skötte sig jätte fint men när vi kom på ett vanligt räcke en gång så höll hon på att stanna så jag fick driva på henne så vi kom över men det blev ett jätte konstigt språng, jag kom fram på hennes hals men lyckades kravla mig upp, hehe ;D
Imorgon kommer tjocka släckten för min konfirmation på söndag så det lär bli fullt hus ;)
Fredden ville va med på ett kort på bloggen

"Tusse" är fåran fd. kattunge som bodde i stallet, men nu har han det bra hos Lina.
Visst är han gullig? :p


Här kommer lite Berry bilder från onsdagsträningen!






;p

Fick skjuts ut av Emelie till stallet idag på hennes snygga illgula moppe! xd
Haha båda bara garvade åt den och blinkersen låter som en lastbil som backar, men den funkar och vi kom ut hela och rena ;)
Polly reds i den lilla backen vi har som går upp till Larssons, (jag vet att det inte säger dom flesta något men men...)
Hon skötte sig jätte fint och vi mötte en jätte söt liten gammal gubbe som kom cyklandes på sin lilla cykel och kepsen under hjälmen.
En sån gubbe vill jag ha när jag blir gammal!
Sen när vi kom tillbaka till stallet så ställde jag in Polly i boxen och gick jag upp till Sandra och Micke i hagen där dom stod och mockade skit.
Efter vi mockat ett tag så började jag och Sandra bli lite trötta både kroppen och huvet så vi stod och drog dåliga skämt som va "skit" bra x'd
Mockade boxen och fixade maten gjorde jag innan Polly reds ;)

Polly plopp

Hade lite galopp träning med Polly nere på fältet idag!
Hon taggade till riktigt och jag hade ju såklart inte tagit pessoabettet men hon lyssnade faktiskt ganska bra ändå när det va dags att korta upp sig.
Mamma och jag har suttit och kollat in lite tävlingar framöver men det verkar alltid vara något ivägen :/
Men det löser sig nog på något sätt!
Puss på er

Taskigt väder

Neeej!!! Vaknar upp och det snöar utanför, det som va så himla skönt för bara non vecka sen :(
Usch dålig start på dagen ;o
Idag då så fick Polly gå nere och beta lite medans jag mockade, även fast hon gick själv i hagen utan någon annan häst i närheten så var hon ko-lugna och bara njöt av att få käka gräs.
Så när jag var klar med mockningen och skulle hämta in henne igen, gissa vad hon gör??! Jo hon vänder upp rumpestumpen och travar iväg när jag kom i närheten, så höll vi på ett tag tills jag blev lite puff på henne. Då ställde jag mig mellan henne och ut gången oh bara kollade på henne. Efter en stund så testade jag att gå fram till Polly igen och då stog hon så snällt kvar på stället och lät mig leda iväg henne. Jag antar att hon tyckte att hon var klar med gräskäkandet för den dagen då ;p
Det blev ingen ridning utan bara en massa pyssel med Polly och gosande! :)

Härligt att rida :)

Idag var det en helt vanlig skoldag alltså DÖTRIST!! Men det som är så skönt är att vi har studiedag om en vecka :) !
Efter skolan så åkte vi upp till stallet (norrsten) och fodrade hästarna och sen åkte vi hem... och eftersom jag har prov imorgon så var jag ju tvungen att plugga :S TRÅK!! men So är faktiskt ganska roligt!! :D
Sen så la jag in videoklippen från i går på datorn så det kommer nog en film i morgon ;)
 
Jaa på tal om i går jag var så jäkla sugen på att rida vilket var tur att jag skulle få rida på Berry. När vi kom vid kvart i så kom Jill precis ut i från huset då hon sa:
'' Berry har gått på bete nu i 10 dagar så vi måste leta vilken hage han är i ! :) ''
Så det var bara och leta men han gick tillsammans med de andra unghästarna så det var inte så svårt att hitta honom ;)
Vi tog in och borstade av honom sadlade och så pratade vi.
Jag ska ju börja leta ny häst så jill ska hjälpa oss, jill är så snäll!! VÄRLDENS BÄSTA :D !!! och sen ska vi ju ut med berry några gånger. Så vi pratade och bestämde att han skulle flyttas till brevik det är bra för det tar typ bara 25 min  att cykla så det är toppen! Dessutom så kan jag rida honom mer och ''lära känna honom'' mera för jag har ju bara ridit honom typ 5 gånger ;)
I alla fall så gick det bra det är bara det där jävla ögat på mig jag ser inte riktig avstånden jämt så det blir lite lustigt men herregud vilken pärla för att vara fyra år :D

Jaja nu ska jag sova as trött ! Sovmorgon i morgon härligt!!

Berry och jag.

Super glad! :D

Polly fick ju stå igår så idag var hon super pigg och dö stel!
Men det var ju bara att jobba med det jag hade och efter 40minuters lösgörande i form av sidvärtsrorelser på volten, böjande båda hållen med halsen och länga på långsidorna och korta upp på kortsidorna och sen göra likadant på volten. Så kom hon så grymt fint på tygeln och verkligen sög tag i bettet, jag bara kände hur rumpan höjdes påhenne när hon började trampa under sig och ska jag va helt ärlig så har hon aldrig gått så bra som hon gjorde idag. Varken med eller utan tränare.
Snacka om AHA upplevelse.
Det blev 50 minuter totalt som jag red och dom sista 10är nog bland dom bästa i hela mitt hästliv tror jag! Yummi
Haha nu är jag en rikitgt glad chey! ;)

Hagel dag

Polly fick stå idag för vädret var ju inte det bästa och ridhuset va bokat för lektion, men det gjorde inte så mycket för hon hade troligen fått stå iaf  ;p
Så jag mockade bara och gjorde Pollys mat. Hon va jätte blöt för det hade ju regnat och haglat (!?) idag ;o
Och sen när hon torkade så lixom "klumpade" hennes pås ihopsig eller hur man nu ska förklara det, så hon såg helt randig ut min lilla ponny -.-
Om exakt en vecka konfirmerar jag mig kom jag precis på! :D
Trevligt verre

Var och tröst handlade

Jaa i lördags så var vi på Sharpman och tröst handlade lite. Först åkte vi dit efter ett par handaskar men jaa det slutade så här :

En John Whitaker jacka :D


Ett par strumpor

Och rengöringsspray

Handskarna fanns inte i min storlek så vi har beställt dom men så här så dom ut i alla fall:

Inte så mycket, men jackan kostade ju en del.. och vill upplysa om att jag köpte jackan själv  ;)

Sen var vi ju också och kolla på km i hoppning och dressyr på nyckelby. Så GRATTIS emma akria var jätte fin ju!!!

Han placerades nämligen som vinnare i båda klasserna i dressyren :D !!
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om nu när jag inte har någon häst men jag ska ju få rida Berry mer nu och så ska snälla jill hjälpa mig att hítta en fin häst! :)
Så i morgon ska jag rida berry på nordsjö vid fem :) Det får verkligen mig på bättre humör :D
Ska försöka hitta någon tävling nu är så sugen på att tävla även fast det var förra helgen ;) 

Nu ska jag upp till stallet och hämta min hjälm och väst och sen så ska vi för bi emma för mamma skulle brata med lotta :) ...'


RSS 2.0