Hovis

Idag är det kortdag i skolan då jag ska va med danni efteråt tror jag. Sen vid klockan 4 kommer hovis då vi åker ut och passar på honom ;)
Inlägg blir i kväll hoppas jag !

Sweatheart!

Plugg

Polly fick stå idag för jag har fått ganska mycket läxor som behövdes göras så jag och mamma åkte upp till stallet och tog in henne, borstade, gav lite mat, massa gos och sen släppte vi ut henne i hagen igen. Bea och jag hann även med lite "stol på hjul" race. Hehe (a'
Klicka här för att se min och Pollys LC runda från helgen :)

Man hinner knappt andas!

Hejj.
Det har varit lite dålig update i u med mycket i skolan och sen har jag varit i stallet till sent så när jag har kommit hem har jag typ deckat direkt och nu på mornarna så orkar jag knappast gå upp ;)
Igår gick det i alla fall jätte bra i stallet jag red olli lite i ridhuset i u med att vädret var som det var! Olli gick i alla fall jätte bra och var snäll i handen under tiden jag red så mockade mamma boxen och hagen och gick en promenad med dackie. Det var lite kaos i satallet för det ver en som hade hovslagaren där och det finns bara en utgång men det gick bra i alla fall.
Allt det här tog en stund så vi var inte hemma förrns halv tio. Då jag var så trött att jag bara ville sova..
Idag är det skola till halv 4 som gäller sen får vi se. Behöver i alla fall sätta mig med ett par glosor.

Igår var sista dagen med medicin! :)


Väntar på ett mirakel!!

Jag var så trött igår så jag orkade inte skriva något.
Men jag var ju på tävling på NYRK med berry vilket gick skit bra! Jag tävlade 80-90 vilket är det högsta man får hoppa i u med att han bara är fyra.
Det kändes bara ovanligt bra, jag fick en bra framridning ocg framhoppning och så var han en sån toppen kille!
80: Så var han jätte bigg och framåt med det var ändå inte så att han drog på något sätt. Han hoppade jätte fint men blir lite slarvig ibland.
90: Då red jag inte fram honom lika länge och hoppa bara för att känna på höjden. Han blir härligare och hoppa när han tar i med så jag är mest nöjd med den här klassen men en sak jag tycket var konstig var att hinder nummer 4:a hoppade jag och sen när jag typ galopperat något galoppsprång så åkte den mellersta bommen ner alltså det var 3 bommar och den i mitten trilla men domaren sa inte de som någon nerslag så...




Vilken duktig kille!

NYRK

Sitter som en halvdöd potatissäck i soffan och ska snart slå på en film.
Idag var det ju tävling borta på NYRK, jag och Polly hoppade LC & LB.
LCn gick super bra och Polly lyssnade perfekt på alla mina hjälper, och det resulterade i en 3e plats.
En bra själv förtroende höjare inför nästa klass.
LBn gick också bra men inte lika bra som klassen innan, vi lyckades få 2 stopp men om det skulle vara till någon tröst så fick vi dom på 2 olika hinder. Men jag är super nöjd med henne endå för när hon väl hoppade så hoppade hon jätte fint!
En bra dag helt enkelt :)
Här var några bilder från dagen


Tomorrow I´ll be gone

Nu är Polly tillbaka flyttad till Norrsten och  hon står förhoppningsvis kvar i sin gamla vanliga box där jag lämnade henne.
Innan vi flyttade över Pollan så red jag ut en sista sväng i skogen med henne, usch vad jag kommer sakna den. Men samtidigt kommer det bli skönt att komma hem till Norrsten och "landa" lite, komma tillbaka till det gamla vanliga lixom nu när skolan börjat och allt.
Polly verkade iaf lite besviken när hon klev av rampen och bara fick gå in i sin box, annars när vi är ute och åker transport så brukar vi ju komma till något ställe där det händer något och hon får prestera, samtidigt som hon verkade tycka att det var skönt att komma tillbaka hem igen.
Men så är det väl med det mesta, allt har en bra och en dålig sida & då gäller det att välja rätt sida att tänka på?
Imorgon är det uppstigning tidigt och åka iväg på tävling borta på NYRK, roligt roligt med en hopptävling igen. Är ganska taggad med tanke på att det gick så bra sist ;)


Fult upp all day!

Igår var vi bjudna till ebba då vi var där hela kvällen och hade jätte roligt jag sov även över tills idag. Ebba skulle spela match nu vid tolv i linköping så vi fick gå upp vid 8.00 då jag åt frukost och sen åkte ébba till samling då jag var med hennes lilla syster och ritade och så, sen förljde jag även med dom upp till stallet då jag mockade lite snabbt medans dom hjälptes åt med scarlet och sedan åkte vi hem till dom igen. Då jag satte mig på cykeln och cyklade hem.
Nu har jag skrivit ut startlistor och räknat lite på när vi ska vara där och snart ska vi åka upp till stallet igen och hämta mig hjälm och väst och sadeln jaa och transporten sen ska vi vidare till berry och sen lär klockan vara dax för filmtajm med mammi då vi ska kolla på '' hur många lingon finns det i världen'' eller vad den nu heter..
Ne nu hinner jag inte sitta här mer nu måste jag iväg mer uppdate kommer..


STRESS!!

God morgon!
Idag så är det då sovmorgon till klockan 10.15 vilket är skönt men väldigt störande för att jag slutar 15.20 då det blir skit stress i u med att vi är bortbjudna till klockan 18.00 och hälst så hade jag ridit berry idag eftersom jag ska tävla på söndag som inte var bestämt för ham hade någon köpare men nu skulle dom inte ha honom och jag har inte ridit honom på typ en månad eller nått ;) Såå ja det får gå lite som det går känner jag!
Annars ska jag somsagt vara hos ebba hela kvällen och sen så imorgon ska jag i alla fall till berry så jaa..
Usch skolans långa dagar!!

Sweatheart! <3

Birthday

Har inte hunnit / orkat göra ett inlägg förrns nu idag, har haft fullt upp och när jag inte har det känner jag mig så död så jag skaffar mig massor att göra för att hålla mig pigg.
Imorrse då så blev jag uppvaktad med paket och blåsa ut ljusen på tårtan aa ni vet det klassiska.
Jag fick bla ett par John Withaker ridbyxor och en vit tävlingsskorta från Pikeur.
Båda två är sjukt snygga och sköna! (y'
Pappa kommer hem från Ungern idag också så jag tänkte sitta uppe och vänta på honom.
Morfar skjutsade ut mig till stallet efter skolan, jag hade bestämt mig för att rida barbacka i paddocken så han stannade kvar och tittade på. Morfar hjälpte mig också med att lägga ner några hindre så jag kunde hoppa lite också. En stor kram blev hans som tack!

Dags för sängen!

Nu är jag klar för att gå och lägga mig, jag är super trött i och med att min dag har sätt ut som sådan. Först gick jag i skolan 8.00-15.35 vilket är ganska långt och tråkigt. Men nu i åttan försöker jag vara med och verkligen försöka med man får lite syre brist när dagen börjar närma sig sitt slut.
Efter skolan åkte jag hem och åt och sen var det bara iväg igen till stallet den här gången som också är betydligt roligare men kräver ändå sitt arbete. Men mamma var ändå snäll och hjälpte mig att mocka och göra mat medans jag borstade, pysslade, smörjde sår och gick en promenad. Hon var jätte duktig! Lydde mig, vi tränar mycket sånt nu när vi bara går och så kollar vi även och orsakar läskiga saker vilket hon klarar riktigt bra! :)
Sedan åkte vi till brevik och hälsade på matilda typ ''en sista gång'' då hon åker till flyinge på lördag. Då vi typ stannade och prata i typ 2 timmar om inte mer ...
I morgon så hade jag tänkt att rida berry inför tävlingen på söndag men eftersom jävla skolan gör så vi slutar 15.30 och vi är bortbjudna på kvällen så vet jag inte om vi hinner det.. skulle kännas enormt skönt men,men ...
Jäkla skola!!!!!!!!
Ne nu äre dags att sussa ;)

Från promenad

Ni anar inte hur mycket jag önskade att han var min!!!

På spåren igen!

Nu är jag helt redy för skolan ska bara vänta på fanny som jag cyklar med. Idag är det lång dag i skolan igen går till halv 4 men det är gött för i morgon så har jag sov morgon till kvart över tio så det är gött!!
Idag annars så ska jag till stallet och gå en promenad mocka osv. Inte mycket som händer på den fronten.. men mer händer i morgon då jag slutar tjugo över tre då jag ska till stallet och sen är vi bort bjudna till Ebba som har scarlet där vi ska vara större delen av kvällen! Annars så händer det inte mycket i helgen som är planerat alltså!
Ne nu måste jag fixa i ordning för att cykla..


Kom precis på att det är min födelsedag imorgon, yeah!

Och då är man såhär glad!
Haha :D

Alla känslor

Jag skulle kunna göra så det här inlägget handlar om att vi jag och Polly hoppade idag och att det gick skit bra, att hon lyssnade på alla hjälper perfekt och att vi körde en jätte rolig snabb omhoppning och jag skulle även kunna tillägga att hon vägrade och att vi typ "gled" in i hindret så jag nu har ett knä som gör ont och en ljumske som känns. Men det gör jag inte utan det här inlägget ska istället handla om lite allt möjligt.
Tex att min skola suger på att planera och lägga scheman. För så här är det, vi som går i 9an har en egen matsal som tom heter 9ornas matsal. Då kan man ju tro att vi som går i 9an skulle kunna få äta där och ingen annan? Men neeeeeej här är det 2orna som tar över våran matsal så vi inte får plats i våran egen matsal och vi fick inte gå ner i den stora matsalen heller. Tillslut kom vi in i våran matsal (när alla 2or ätit upp och det gått ett tag) och vi tror att vi äntligen ska få äta, men då är maten slut så vi får stå och vänta på maten också. Dålig planering eller vad?
Och imorgon bitti ska vi på möte med rektorn, wiiiiihooooo.....
Oj vad jag kännde att jag var tvungen att skriva av mig om det här.

Hälsning

Hejj. Jag vet .. har inte bloggat på ett tag men känner inte riktigt att jag har något att skriva om när jag inte rider så mycket och det händer inte särskillt mycket över huvudtaget just nu. Har fått mitt schema också och jag går till typ halv fyra varje dag så jag känner på mig att det kommer att bli tufft!
Idag var vi ute och gick mamma och jag med dackie i 20 min hon var jätte duktig! Vi tänade även med läskiga saker som vattenpöl och vagn m.m hon skötte sig bra!
annars så borstade jag gav henne medicin som hon verkligen vill ha osv ...
I morgon blir det samma sak.

Nu är det faktiskt bara 1 vecka kvar med medicinen sen kan vi nog skritta i alla fall.. birgitta kommer om 1,5 vecka så det blir lagom att hon checkar lite då.

Lilla bebbe..
Mer inlägg kommer imorgon!

Ny i hagen

Matilda flyttade sin Kalle till Brevik idag, en jätte söt och fin unghäst skimmel.
Jag och morfar åkte ut för att kolla när han släpptes in i hagen till dom andra hästarna. Allt gick jätte bra och dom sprang bara runt lite sen stannade dom och tittade på varandra, oss och sen sprang dom lite till och så höll dom på. Men inget elakt utan det var mer "kul att det händer något, kom så springer vi". Dom är så söta när dom springer runt i hagen och håller på. Jag tror Polly tyckte det var lite extra kul att hon inte är nyast i hagen längre, ett hopp upp på rangordningen är ju aldrig fy skam ;)
Polly fick stå idag för dom lär ju springa mer och motionera sig själva.

Spökplumpen

Mamma skjutsade ut mig till stallet efter maten och jag började med att ta in Polly och borsta, pussa och sen ta på henne utrustningen. Ett dressyr pass nere i paddocken med det tredeladebettet med lösa bettringar, alltså det vanliga bettet som vi måste ha när vi tävlar dressyr. Hade jag fått bestämma hade jag haft pessoa bettet för hon går bättre på det men nu är det inte jag som bestämmer så det är ju bara att köpa läget och träna extra med det vanliga better så hon går bra om inte lika bra på det.
Men idag gick hon faktiskt riktigt bra(!) när jag väl slappnar av och inte tänker att jag måste sitta och bromsa hela tiden utan tänker framåt och har tålamod så kommer Polly. Och när hon väl kommer så kommer hon så sjukt bra så man blir varm inombords. Så är det bara. ;)
Mobil bild från paddocken


Skolgårda skola

Första skoldagen avklarad!
Och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, schemat är det värsta vi haft hittills (slutar halv fyra 3 dagar, ingen sovmorgon och bara allmänt krångligt) men å andra sidan så är det mitt sista år på Skolgårda, sen slipper man skolan som jag gått till varje skoldag i 10år. Ska bli sjukt skönt, känner mig ganska klar med det stället efter den här tiden.
Mamma kommer hem snart och då ska vi nog äta och sen dra ut till stallet :)

Skol start imorgon, woho....

Hemma från stallet och ska hoppa in i duschen så jag blir lite fräsch igen.
Red ut i skogen där det va skugga och svalt, skönt!
Men lerigt så Pollys vita ben va mer bruna än vita när vi kom tillbaka till stallet. Tur att det finna en vattenslang!
Det bästa med vintern, vita ben håller sig vita. Ingen lera och inga gräsfläckar!


Baram bambambam

Har precis fixat klart här hemma så nu bär det av med cykeln ut till stallet.
Mamma och pappa stack ut på en dags segling (sista tillfället innan båten tas upp) så då blir det jag och lilla Freddan kvar här hemma. Ingen skjuts = cykla. Känner att jag vill ta det där moppe körkortet snart....
Ha det bäst :)

Ingen ridning ...

Idag så åkte mamma upp till stallet och släppte ut dackie i sjukhagen. Det gick jätte bra hon stog still och var lugn vilket är jätte bra!!
Mamma mockade också till både scarlet och dackie hon gjorde även mat och fixade.
Undertiden så var jag hemma och jag har städat mitt rum och fixat med lite annat som att packa i ordning lite för i morgon.
Senare sen så ska jag till dackie och borsta, ge medicin och gå med henne i 20 min.
Annars så händer det nog inte allt för mycket idag ;)

För mig blir det ju inget rida nu på 2 veckor då vilket inte är jätte kul men jaa får sysselsätta mig med att bara pussa på henne.
Mamma och jag glömde kameran i stallet så bilder kommer i kväll typ ...


Full rulle hela veckan!

Idag var mamma och jag i stallet halv åtta då vi fodrade och täckade hästarna som skulle ha täcke och sedan skulle vi släppa ut, meg kom också då hon släppte ut alla valakar i hagen med på vägen så ramlade eremit ihop så michelle fick ringa vetrinär akut! Då det visade sig att han fått ett epelepsi anfall ... Jag trodde inte hästar kunde kunde få det och det som är så tråkigt är att det inte finns någon medicin så jaa han kan ju liksom bara gå bort vilket är en hämsk tanke!!
När vi hade släppt ut alla så började jag mocka åt scarlet och mamma åt dackie vi har nämligen hand om scsrlrt idag och i morgon. NHär jag fixat scarlets box så gjorde jag maten till både dackie och scarlet.
Idag var det ju tävlingar på nyrk så mamma och jag åkte dit och kollade efter stallet, alla var jätte duktiga!!
På nyrk träffade vi alla möjliga som man inte träffats på länge...

När vi hade kollat så var det dax för stallet igen då vi skulle gå ut en promenad och ge både scarlet och dackie medicin ;)
Jag lindade dackies ben då mamma gick en promenad och sen så gav jag scarlet sin medicin och så..

Nu kom jag nyss hem ifrån 40-års fest, skönt! Nu ska jag mest bara chilla och inte så mycket mer ¨....

Snart såå :)

Hey there Delilah

Vädret har fått en make over så nu är det jätte fint väder ute bara att det blåser lite men det gör ju inget.
Har precis kommit in efter en stunds transportskydds tvättade, dom hade lyckats bli lite skitiga när vi åkte sist. Ingen aning hur Polly lyckades, haha... ;)
Innan tvätteriet var jag och mamma ut till stallet en sväng där en gräsglad ponny stog och åt. Polly ville inte riktigt gosa med mig utan hon tyckte bara att jag var jobbig och skulle låta henne vara. Så Ninja fick lite extra kärlek istället, vilket han inte hade något emot. Den lilla sötnosen.

20:e augusti 2011

Vaknade upp med träningsvärk i hela kroppen och jag kan inte komma på vad jag gjort. Förutom att jag ridit och så men det brukar jag inte få träningsvärk av...
Aja det blir ändå att ta det lugnt idag för pappa fyller så vi ska fira honom och det betyder att min tid i stallet blir lite kortare. Fast ska jag vara helt ärlig så är jag inte så pepp på att rida för vädret är sämst, regnet bara hänger i luften och det känns som att allt kommer bryta ut närsom, och sen så har jag ett blåmärke på rumpan efter jag ramlade av Polly för några dagar sen. Gör ont att sitta ner så en sadel är inte så högt upp på min lista just nu...
Grattis pappa ♥


Vrikning

Nu har jag precis kommit in från de otroligt regnande väder och ska snart sätta mig och äta en sen lunch.
Birgitta ringde mamma och sa att hon kunde komma vid halv tolv så vi åkte ut jag och pappa för att passa på henne. Jag borstade av henne och kratsade ur hovarna. Birgitta kom väl vid kvart i tolv då hon började ''undersökningen'' hon kände och klämde och sen gick vi ner till ridhuset för att longera då fick hon ''damp'' och galopperade och bocka och slog med framhoven i galoppen och så men det är ju förståligt i u med att hon stått inne hela dan. Men tillslut fick jag det att se lite skapligt ut då vi sedan gick upp. De birgitta kunde se var en vrikning så nu är det vila i 2 veckor och sedan lugnt sätta i gång henne. När vi kom upp från ridhuset så kände birgitta igen så fich hon tuppkam (en spruta) och sen ett lindat ben. Så nu är det inte så mycket ridning för mig utan jag får skriva om lite almänt bara ;)
Och såklart hur hon mår!
Nu ska jag mumsa på lite lunch och göra mig färdig för RIX FM FESTIVAL med ebba kul men jag är astrött så lite flummigt kommer det nog bli,,,


Stubben

Mitt internet här hemma har lagt av så snodde ett sånt där modem (tror det heter så iaf) så jag skulle kunna göra ett inlägg.
Igår åkte vi till Nordsjö och tränade för Jill. Det gick super bra men Polly töntade sig lite på studsen i början. Sen när hon väl kömmit över det en gång så tyckte hon det va super kul och bara sög mot den nästa gång. Så allt som allt var det en riktigt lyckad träning! :)
Och idag så cyklade jag ut till stallet vid 10 i 9. Tog in Pollan från hagen, borstade, satte på utrustningen och red iväg. Matilda hade någon dag tidigare sagt att det fanns en stubbåker en liten bit bort som man fick rida på och var dit som jag tänkte att vi skulle rida idag. Så fort vi vek av in på åkern började Polly takta och visa med hela sitt kroppsspråk att hon ville att jag skulle släppa henne så hon fick sätta av i full sprutt.  Vi red fram lite och sen styrde jag upp henne på en långsträcka och la fram handen bara några centimetrar, och det räckte för att Polly skulle skjuta iväg i full galopp. Jag var dum nog att ha ögonen helt öppna för när vi saktade av sen insåg jag att min tinning var helt blöt av fart tårar. Så kan det gå...
Vi rejsade några gånger till sen styrde jag hem en trött ponny mot stallet.
Strax efter vi kom in i stallet började det regna så pappa kom och hämtade mig + cykeln sen när jag var klar.

Alltid roligt i stallet!

Den här veckan har jag inte uppdaterat världs mycket men det finns faktiskt inte så mycket att skriva om i u med att jag inte riktigt har kunnat rida. Hon har varit lite stel i ena bakbenen så då har vi inte velat köra på så hårt, men hon har varit det sen i onsdags så idag kommer birgitta för att kolla så allt är okej. Hon har i alla fall skött sig jätte bra i det ''nya'' stallet och hon har gått bra i hagen och så. Ebba och jag har också gjort om i sadelkammaren vilket blev jätte bra!
Idag ska mamma till hööks också och köpa lite grejer som kommer upp senare på bloggen. Ska även fixa lite grejer hemma nu så lägger jag upp hur fet går idag :)...

Sööt!

4 enkla ^^

Så är äntligen klar med att plåga mig själv så nu kommer inlägget där jag skriver hur det gick osv som jag lovat er.


Usch! :O Snacka om att man känner sig dålig och otränad. Kännde mig som helt död i benen efteråt.

Den här känndes lite bättre men det sög i magen efter ett tag. Kanske dags att börja träna lite sånna här saker?

Anledningen till att jag ser lite konstig ut är att jag höll på och ramla och inte fick titta utan skulle blunda, ingen bra kombination.
Det här va iaf en lite rolig övning som man enkelt kan göra närsom hellst tex när man borstar tänderna....

Också en rolig övning men tappar man balansen och inte hinner fånga sig gör det ont i rumpan. Tro mig...


Kram Catti

Hippson

Har precis ätit lunch, medans jag gjorde det bläddrade jag lite i det senaste nummret av Hippson och såg en artikel som handlade om några övningar som man kan göra för att få en starkare och bättre sits. Eftersom jag inte har något bättre för mig just nu så tänkte jag köra ett pass med hippsons sitsövningar.
Det kommer ett inlägg sen när jag skriver lite om övningarna och hur det gick mm.
Tills dess ha det bäst!


Busfabriken

Igår fick jag ett sånnt där ryck att "nu ska vi busa barbacka Polly!"
Och så blev det också. En barbacka ritt nere i paddocken som var långt ifrån seriös men jag skrattade så jag höll på att åka av. Vi travade över små travbommar som låg med varrannan sida upphöjd och varannan nere på marken, vi galopperade galoppbommar, hoppade över små kryss och sen en liten oxer.
Allt det här låg redan framme när jag och Polly kom ner till banan så varför inte träna att komma rätt på bommar och få Polly att lyfta lite mer på fötterna med travbommar samtidigt som man har riktigt bus kul?
Man behöver en sådan här dag ibland tycker jag. Det är nyttigt att kunna ha roligt också, inte bara sitta och träna sten hårt hela tiden. Bandet häst-ryttare stärks om man kan ha roligt tillsammans. Hästar (eller iaf dom jag träffat) älskar ju också att busa runt och bara leka.
Godis för själen! :)
Bild från förra året när jag och bea hade en barbacka bus dag med kameran.


Kram Catti

Så har haft som en liten "bloggpaus". Ne men känner såhär att jag har inte mått så bra så Polly fick stå måndag och sen skrittade vi ut barbacka en liten sväng igår (tisdag), så på den fronten har det inte hänt så mycket intressant. Och vad är roligast att läsa, en text som inte har något riktigt innehåll utan bara är en massa sammansatta ord eller en text som faktiskt berättar något? Jag skulle iaf vilja läsa det senare alternativet.
Så nu när jag mår bättre tänkte jag berätta om vad hur det gick i helgen och hur det känndes mm.
Som ni läst tidigare så hängde Johanna med som min personliga ponnyskötare, eller Pollys assistent? Man kan se det hur man vill men iaf så åkte vi upp till stallet TIDIGT på morgonen för jag gillar att rida fram hemma innan vi sticker iväg till en dressyrtävling. Känns lättare att slappna av och göra något bra när man rider hemma, på tävling blir jag lätt spänd vilkte smittar av sig på Polly och då blir vi som två stål fjädrar som knappt kommer framåt. Lite så var fallet i helgen också. Jag blev spänd och nervös på framridningen borta i Boxholm, det smittade av sig på Polly och sen inne på banan känndes det bara fel. Men vi kom ut levande från banan och sen var det bara att tagga om till hoppningen.
Så fort som Polly såg hindre känndes det som en helt annan häst, hon känndes piggare och faktiskt galdare.
Hoppningen gick jätte bra och vi kom felfritt runt men alla (Jojo, pappa & mamma) tyckte att det gick föööör långsamt, medans jag tyckte att det känndes som ett jätte bra tempo.
Efter hoppningen hade vi ganska många timmar kvar till det var dags för terrängen, men vi roade oss med att gå runt och titta på ryttare, andra människor, terrängbanan och så klart andras ponnyer. Det regnade lite smått periodvis så gräset på terrängbanan vart ganska blött, mina skor som inte direkt är värsta gummistövlarna utan bara ett par vanliga slitna gympaskor blev genomvåta. Det såg lite ut som någon doppat dom i vattenhindret och sedan satt på dom på mina fötter igen. Myyysigt!
Sen, efter en lång väntan var det äntligen dax för mig och Polly att göra våran sista ritt.
Polly kändes taggad och pigg, nästan lite för pigg  men hellre så än att hon skulle vaar motvillig och slöa sig fram.
Starten gick och vi galopperade fram till första hindret, då känndes det som att något inte stämmde och nästa stund vägrade Polly på det första hindret. Tiden hade börjat ticka och den var för knapp för att man skulle hinna göra ett litet stopp på vägen. Så jafg la en volt och styrde upp henne mot första hindret igen, den här gången hoppade hon och resten av banan gick som på rells.
Vi fick tidsfel och 20 straff för vägran men det gör inget. För nu när jag fått lite distans till det hela så kännd det helt okej och jag är nöjd med min och Pollys insats. I den stunden hade vi inte kunnat göra mycket annorlunda och det är ju bara att ta med sig den nyvunna kunskapen och sätta den in action nästa gång.
Blogg.se bråkar så det går inte att ladda upp några bilder men dom kommer när allt vill fungera igen...

Nytt ställe..

Idag åkte mamma och jag ut till stallet halv sju då vi skulle mata dackie och släppa ut henne. Hon får gå själv ett tag nu då hon får lära känna stället lite. Det gick jätte bra! Hon var jätte snäll och skötte sig super.
Jag mockade sedan och mamma fixade med vattan och så. Sen tog vi tag i sadelkammaren sam var ett endå kaos så nu ser det very godd ut ;)
Jag ska till stallet straxt igen, fam söderlund kommer och hämtar mig vid klockan 2.
Idag är det ju banhoppning och här kommer startlistan :

Prel startlista 16 aug 

Första start kl 18:00

Banan ute, framhoppning inne.

50 cm

-1 Iza Fyhr                                                Mirre 
1 Jenny Karlsson                                       Moon Dancer
2 Melinda Fallman                                     Mimmi
3 Signe Bengtsson                                    Moonlight
4 Matilda Lind                                           Netty
5 Lina Samuelsson                                    Nala

60 cm

6 Signe Bengtsson                                    Moonlight
7 Lina Samuelsson                                    Nala
7b Sandra Johansson                                Olle

70 cm

8 Thea Emilsson                                        En Diwa
9 Melinda Fallman                                      Mimmi
10 Matilda Lind                                           Netty
11 Natalie Lindqvist                                     Rocky
12 Josefin Arvidsson                                   Kungen
13 Thea Emilsson                                       En Diwa
13b Sandra Johansson                                Olle


80 cm

14 Moa Jonsson                                         Tigris
15 Natalie Lindqvist                                     Rocky
16 Josefin Arvidsson                                   Kungen
17 Evelina Svärm                                        Hope and Glory
18 Johanna Huvell                                       Daiquri

90 cm
 
19 Camila Carlsvärd                                     Qlara
20 Evelina Svärm                                        Hope and Glory
21 Johanna Huvell                                       Daiquri
21b Agnes Hallberg                                     Liktor

100 cm

22 Moa Jonsson                                         Tigris
23 Camila Carlsvärd                                     Qlara
23b Agnes Hallberg                                     Liktor

Jaa jag är ju inte först i alla fall ;)

Idag följer också ebba med och kollar när jag ska hoppa. ROLIGT!! :D

Nu har jag gjort en foderstat också till dackie ni ska få se sen!! ;)
Bilder från norrsten kommer senare så i stället bjude jag ¨på den här :

Saknar dig enormt!


Duktig häst!

Idag åkte jag upp til Brevik och packade in allt i bilen transporten (ena sidan) och i sadelskåpet. Under tiden så mockade mamma ur och pratade lite med matilda. Vi åkte upp när mamma slutade så det var väl vid fyra någon gång där... Jag tog in henne och borstade och satte på täcke och transportskydd.
Hon var duktig att gå in i transporten lite tveksam men inget dummande i alla fall, så åkte vi iväg. När vi kom till hennes nya hem Norrsten så lät vi henne stå ett tag där bara för att träna inför tävling och så. Jag tog in henn och så borstade jag igen och så skulle jag rida ett pass.. hon har ju varit här engång för att rida så aa det gjorde jag i alla fall och det gick jätte bra!! Tränade galopp ombyten hon var jätte duktig blir en aning springig men jag det får man ju träna på bara!
Hon verkade att trivas bra! Vi plockade ut och jag ska städa lite mer i morgon.
Vi ska ju åka ut i morgon bitti och släppa ut så det blir att fixa då! ;)

Tollstad i morgon!! :D

Lista över det som händer idag:

Idag vaknade jag klockan 7 jag vaknade av mig själv då lite mystiskt tycker jag men jag la mig ju tidigt igår ;)
Så då gick jag upp och duschade och nu har jag precis ätit lite frulle och fixat iordning mig..
Annars ser dagen ut som sådan:
* Åka till kiroprakorn
* Plocka iordning från när jag sov hos catti
* Åka till stallet
Istallet:
* Mocka
* Göra mat
* Plocka och plocka ihop för att åka till norrsten
* Åka med henne till Norrsten
I Norrsten:
* Fixa så hon har det bra
* Kolla så att hon har hage
* Göra i ordning sadelkammaren
* Rida?

Jaa sen vet jag inte om det blir något mer men ja nu måste jag åka!

Hästskötare nästa jobb?

Hejj.
Idag har jag varit på tävling hela dagen som hästskötare åt catti. Tyckte faktiskt att jag klarade av det riktigt bra! Kanske mitt nästa jobb? Haha varför inte ska bara hitta någon att vara det åt ;)
Det gick bra för catti eller jaa det såg bra ut med catti får senare skriva om det själv.
Idag tog mamma hand om dackie och hon skötte sig jätte bra hon är lite gallig bak men som vanligt då...
Nu ska vi också anmäla till tisdagens tollstad hoppning då jag ska hoppa 80-90 för att öva till eventuell tävling i rappestad.
Nu när vi också flyttar till norrsten så kan man ju rejsa lite på stubben GÖTT!!
I morgon lir det att gå upp vid åtta då jag ska till kiropraktorn och rätta till lite. Sen ska jag upp och rida och pyssla om dackie..
Ja det är väl det än så länge i helgen blir det även RIX FM festival det ska bli sköjj.
Annars inte mycket att skriva om typ ..
Catti och jag funderade på månadens utmaning eller någon sånt kommentera gärna utmaningar ca 10 för att det ska bli något ;)
Nu ska jag sova gick nämligen upp 5 i morse ..


Hejj.

Lite dålig uppdatering men jaa det har blivit lite hejsvejs har inte riktigt haft någon dator på ja ett litet tag och så han jag tappat bort mig ajja den är någonstanas ..
Bara kortis nu ska åka i väg bloggar så fort jag kommit men p.s filmen är på g!

Snart klar ^^

Drar mig ut mot stallet för att fixa dom lite mer "hästiga" sakerna på min lista.
Bara 6 punkter kvar...

Vad jag kommer ha för mig idag

Åt frukost för en liten stund sen och nu känns det som att det är dax att ta sig i kragen och börja göra lite nyttiga saker så jag hinner med alla förberedelser inför imorgon innan solen gått ner. Vilket jag aldrig brukar lyckas med men vem vet, kanske gör det idag?
Min att göra lista ser ungefär ut såhär:
* Tvätta benskydd, boots & ev transportskydden
* Be pappa fixa en ny "plopp" till spöt
* Rida Polly
* Smörja båda sadlarna, alla tränsen, stövlarna, sporrarna & transportgrimman
* Lägga fram schabraken
* Kolla så alla broddar ligger i lådan
* Duscha Polly
* Knoppa Polly
* Hänga fram kavaj, vita ridbyxor, andra ridbyxor
* Göra det som jag glömt skriva här.
Det kommer bli en låååång dag, med det äre värt ;)

Svar på komentar

Daniella ([email protected]) om Litet kort inlägg innan jag drar till stallet:
Stackare! Jag startar halv 12, gött! Får man sova ut ;p 
Hoppas det går bra för er, lycka till!
Svar till Daniella:
Nae fy va slappt att starta halv 12, vi kommer behöva gå upp sjukt tidigt eftersom det tar ju ett tag att åka tid oxå -.-
Detsamma, hejar på er om jag hinner (vilket jag troligen kommer göra eftersom vi har timmar innan fältet ;) )

Uteritt i skogen..

Idag åkte jag ut klockan 13.00 för att jag skulle rida med Matilda en tur. Så jag mockade och så och sen tog vi in dom tillsammans. Jag borstade och sadlade och tränsade. Vi red en lite lagom lång runda. Hon var lite seg men inget som man la jätte märke till.. carin var framför också så det kan ha varit de, hon gillar att vara först och galoppera på. Men jag är nöjd! Efteråt smörjde jag på linnement på hennes ben. Jag satte även på henne täcket:)


Dressyr i paddocken

Dressyr passet idag gick väl lite sådär eller jag ska inte klaga för det gick inte dåligt men det gick inte så bra som jag hade hoppats på. Men då går det säkert bättre när det väl gäller för jag tror Polly känner på sig när det är tävling och vill visa upp sig från sin bästa sida. Det är iaf den känslan jag får när vi är på tävling och det är ju inte fy skäms, vissa hästar blir ju tvärt om och allt som fungerat på träning blir bara skit på tävling. Så det ska jag vara glad för att dert inte är så.
Efter passet så stretchade jag Polly för hon va ganska stel, tänkte fortsätta med det. Stretchade henne mycket förut men det har bara inte blivit av nu på ett tag men tänkte alltså börja med det igen.
Nu ska jag gå ut och hjälpa min pappa sätta ihop nya trädgårdsmöbler som dom köpt idag. Han behöver en stark dotter till hjälp ;)

Litet kort inlägg innan jag drar till stallet

Jag och mamma ska snart ge oss iväg till Norrsten och hämta lite saker för att sedan åka till Brevik där mamma lämnar av mig så jag och Polly kan köra ett dressyrpass.
Men kollade lite snabbt på startlistorna inför Boxholm och jag har fått starttid för dressyren kl.08;12. Hon som är först i min klass börjar 07;30. Det kommer bli en sjukt tidig morgon på söndag...

Let the world see you smile

Har precis vaknat och gissa vad jag såg när jag tittade ut genom fönstret?
Jo en stor SOL och ett glittrande vatten!
En perfekt start på dagen måste jag säga. För nu åkte mitt humör upp på topp och jag blev riktigt sugen på att åka upp till stallet för att träna ett dressyr pass. Men det får vänta lite för först ska det fixas lite här hemma ;)
Hoppas solen skiner på er också och att ni får en super dag!

Mina planer för idag

Idag händer inte särskillt mycket men jaa lite händer ju ;)
Först nu så ska jag packa upp väskan från mormor och morfar
sen ska jag plocka i ordning på mitt rum, klippa gräsmattan och sen är det nog dax att åka till stallet efter det blir det bara en fredagsmys kväll!

Idag ska jag rida ut med matilda så vi får se hur det går.. det går nog jätte bra! Nu ska jag i alla fall börja på min att göra lista :)

Hahah det var längesen!!

Jätte bra träning!

Idag åkte jag och mamma till stallet vid halv fyra då jag tog in henne och lät henne äta sin middags mat. Undertiden så packade jag och ställde in allt i transporten osv.
Mamma började mocka medans jag tog ut henne och borstade och pussade.
Idag gick hon också rakt på och resan dit gick jätte bra! När vi ko  dit så var vi lite tidiga då vi lekte lite med flisa till nån annan kom. Vi lastade ut och ''som vanligt '' så dansade hon lite när jag skulle sätta på henne sadeln men ja tillslut så! Vi värmde upp men bara när jag skritta blev hon misstänksam mot muren men jag var bestämd då hon lydde. Uppvärmingen gick jätte bra hon kändes fräch! Vi hoppade fram i trav och galopp och sedan hoppade vi linjer för det mesta... Hon var super duktig! Vi hoppade ganska högt och man bara kände att hon tog i det kändes så jävla häligt rent ut sagt ;)
Super nöjd!
Vägen hem gick också jätte bra jag stretchade och smörjde in benen när vi kom hem.. hpon fick även kvälls maten.
Är super nöjd med dagen och med dackie och med träning osv!
Bild och film kommer i morgon :)


Svar på kommentar:

Elin om Klicka och rösta på oss:

Hur hittar man eran blogg då? :)

malin om Klicka och rösta på oss:

Hur hittar man eran blogg på bloggriket? :)

Svar på båda: Ni går in på bloggriket och klickar på bloggar och sen så letar man efter våran blogg den ligger nog ganska långt bak just nu men vi jobbar på att komma uppåt då ni måste rösta så klickar ni bara på teamnorrsten som vi heter ... Rösta jätte gärna!





Hoppning

Har precis klivit ut ur duschen och snart blir det att mätta magen med lite natchotallrik (stavning?).
Jag följde min plan och hade ett hopp pass med Pollan nere i paddocken, mamma var jättegullig och var min banpersonal.
Polly skrittades fram på långa tyglar ett bra tag för att sen få göra skänkelvikningar, volter, snättigenom mm i trav och sen galopp. Hon kändes riktigt fin och lyssnade på alla mina hjälper.
I framhoppningen så började jag med att ta galoppbommarna (5) och sedan komma direkt på 4an som då va ett kryss. När det kändes bra tog jag det åt andra hållet. Sen tog jag 1an och 2an. Först separat och sedan direkt efter varandra som en 8a. Polly följde med bra i svängarna och laddade fint mot hindren.
Efter 8an tog jag alla hinder som en bana och hey vilken super ponny jag har!!
Kändes som vi verkligen flög över hindren och Pollan ansträngde sig till 1000. Super skön känsla som jag ska försöka behålla till söndag.

Svar på komentarer

Såg att vi fått kommentarer om hur man hittar oss på bloggriket och det gör man genom att klicka här och sen finns vi ganska långt ner på sidan under rubriken: Hästblogg!!
Klicka på det och ni kommer automatiskt hit och 1 röst blir lagt på våran blogg :)

Jacson gel whip

Är dagens stora HISS.
Jag använder själv det här spöt i hopp formatet och är jätte nöjd men den finns såklart i andra längder också.
Ett kort och stadigt hoppspö på 50cm med bred flärp eller ett 100cm dressyrspö med 10cm smal flärp.
Själva handtaget som man håller i är gelé fyllt och formar sig efter ryttarens hand. Det gör att spöt känns bekvämt och behagligt att hålla i.
Det ända som jag blev lite missnöjd med är att "polppen" högst upp satt ganska dåligt så under en tävling var jag helt plötsligt utan den.
149 kr på Jump in.
Finns även på travshoppen.

God morgon.

Idag så gick vi upp klockan halv sju, då jag bara satte på mig packade ihop lite och sen satte vi oss på cykeln och åkte ner till badet.
Jag hoppade i och först var det lite kallt men sen så småning om blev det kallare i luften! Jag simmade ungefär 500 m. Sen när vi skulle gå upp höll jag på att dö! Det var så himla kallt. Duschade gjorde vi och sen bytte om. Sen cyklade vi hem.
Nu sitter jag här med täcket runt mig och har precis ätit en jätte god frukost!
Idag händer då inte så mycket mer än att vara och chilla lite och sen vid lunch så skjutsar mormor hem mig och då ska jag fixa lite och sen åka ut till stallet. Somsagt så är det ju träning idag.

Lite bildbrist ...


Rekord besök!

Nu har vi fått nytt rekord på besökare gud vad roligt! Ni får gärna tipsa runt lite om våran blogg det är alltid kul med många läsare ;)

Svenskt fälttävlansprogram för debutant klass (A) 2007...

... är det dressyr program som jag sitter och pluggar på just nu. Vore lite synd att rida fel på söndag. Dressyren är ju ganska så viktig i fälttävlan.
Nu ska jag gå och ta mig en nybakad bulle, lite te och sen gå upp och sätta mig i soffan för att titta på film. Programmet får det pluggas lite mer på imorgon. :)
Ha en bra kväll alla bloggläsare!

Milen

Innan jag satte mig ner för att göra ny design så åkte jag med morfar på en cykeltur. Morfar åkte rullskider och jag cyklade. Det blev ett redigt träningspass jag cyklade 1,3 mil så det är jag riktigt nöjd med. Jag höll runt 20 km/h så det var ju bra! I morgon bitti så ska vi cykla till badet och motionssimma en sväng och sen så ska vi cykla hem. Det ska också bli skönt att komma hem lite även fast det är världens lyx att bo hos mormor och morfar ;)
Ihelgen blir det att åka upp till norrsten och fixa lite!
Jaa annars som sagt inte så mycket att skriva om...


Hyfsat färdig ...

Nu har jag suttit här i några timmar och försökt få det bra och jag är faktiskt nöjd! Det ända som jag ska ändra det är att headern ska vara lite bredare. Ni får jätte gärna tycka till!!
Jag kände att jag behövde en ändring på allt ihop så jag var lite rastlös så nu aa helt enkelt och nu står det ju rätt på headern i alla fall vilket vi fått kommentarer om..
Dackie mådde i alla fall bra idag sa mamma så det är ju bra i morgon åker jag hem till lunch och sen senare på kvällen ska jag hoppträna så det blir ju bra!


Johanna.

Onsdag

Håller på och bakar bullar med mamma men smet iväg nu en stund för insåg att jag inte gjordt något inlägg än idag.
Det blev inte så mycket regn idag så regnjackan som jag hade med mig ut till stallet blev ganska onödig. Men bättre så än tvärt om, eller hur?
Polly va ganska seg när jag tog in henne från hagen och även när jag borstade + satte på utrustningen. Men sen när vi väl hade kommit ut i skogen var hon super pigg och glad, en helt annan ponny. Vi körde lite intervall träning, länga galoppen en bit för att sen korta upp den och aa ni fattar säkert. Hittade även lite nya stigar som jag och Polly krånglade oss in på, super mysiga!
När vi var tillbaka i stallet och Polly skulle ut i hagen igen så la hon av jordens gnäggning i mitt öra några meter från öppningen och borjade takta. Väl i hagen fortsatte hon sitt gnäggande och svar det fick hon på en gång, då va Polly ju tvungen att svara så nu är jag halvt döv på mitt ena öra. Känns bra ;)
Imorgon blir det markarbete mot hoppnig i paddocken.

Ni får stå ut..

Håller på att ändra design och så så ni får hålla ut lite ;)

Johanna.

Internet= pajj

Internet har varit lite hejsvejs med det så har inte kunnat lägga upp så mycket i u med att jag inte har haft internet. I alla fall så gick uteritten med indi jätte bra i går! Vi red en runda till ulfåsaslott, är väldigt näjd hon gjorde galoppombyte på rakt spår! ;)

Idag så vaknade jag i alla fall klockan åtta då vi åt frukost och så sen läste jag och så för jag fick låna en bok av mormor. Den handlar om att hon blir kidnappad i åtta år och blir misshandlad både psykiskt och fysiskt. I ÅTTA ÅR!! Asså stackarn an sann historia, jätte bra men man fattar inte att det har hänt alltså!!
Ajja i alla fall så läste jag och sen har vi åkt till sharpman mormor morfar och jag. Sen handlade och jaa vi har gjort allt möjligt! :)
Och dackie mår bra jag ska sova hos mormor och morfar i natt också och sen är det träning i morgon.
Jaa så catti får väl uppdatera lite medans jag är här och ta igen den här veckan hon varit borta..


Johanna.

I'm home!

Så nu är jag änterligen hemma igen efter en fantastisk vecka i Frankrike!!
Här lyckats bli lite brun och  sjukt uppvilad, så nu är jag redo för några hårda träningsdagar fram till söndag då vi ska iväg och tävla fälttävlan i Boxholm. Är jätte taggad och längtar verkligen.
Flygningen har gått bra och jag lyckades tillochmed somna på sista flyget efter mellanlandningen i Amsterdam men är jätte trött ändå så  när mamma skjutasde upp mig till stallet så tog jag in Polly och bara borstade och gosade i 1½ h.
Super mysit att få känna doften av häst och fläta in handerna i Pollans man och bara njuta. Det har jag saknat mest när jag vart borta.
Imorgon tänkte jag att Polly skulle få springa av sig riktigt i skogen under en långritt. Har hört att det ska bli regn och då är det ju ganska tråkit att sitta och rida i paddocken (ridhuset är inget allternativ för den dammar så mycket) så en uteritt blir super i det vädret. Ingen har dött av lite regn. ;)

Packa, stallet ---> Mormor och Morfar

Nu sitter jag och kollar lite på tv och snart ska jag börja packa till mormor och morfar där jag ska sova en natt men jag ska till stallet först så ;) Idag står det på schemat att rida ut med indi och så ska det bli också! Jag ska cykla upp till stallet så kommer mamma och hämtar mig sen och skjutsar mig till mormor. Annars händer det inte så mycket!Ne nu måste jag packa!!

Så fin !

Klicka och rösta på oss

http://www.bloggriket.se  :)

Bytte häst.

Idag så åkte jag till Vickan vis åtta någon gång då vi skulle åka ut till hennes häst då hon skulle rida lektion för matilda. Så vi åkte upp där och hon fixade lite med sina grejer och sen gick vi upp till banan och hon började skritta fram. Det såg jätte bra ut tills hon skulle börja trava då han visade sig halt! :( Det var inte så roligt ... Vi kollade och allt men vi hittade inget vi får se hur det går!
Sen åkte vi hem till Vickan och åt och jaa bara chillade enh stund. Sen var det dax att åka till prinsen igen då han skulle skos. Det gick jätte bra!
Sen så åkte vi hem och åt och fortsatte även sen till Brevik.
Då vi tog in henne så hon fick äta´och under tiden fixade vi maten och packade sadelskåpet och sen tog Vickan ut henne ut boxen och började borsta medans jag mockade och fixa. Sen tog vi en liten paus en stund då det sen var dax att lasta.
Jag satte på skydden och lädergrimman, lastade in allt i bilen och sen åkte vi till Nordsjö.
Hon bara klev rakt på transporten och var jätte snäll!!
Sen red erik en sväng... han var tvungen att läxa upp henne lite men annars gick det bra.. tror jag jaa det såg bra ut i alla fall :)
Undertiden han red så red jag på lille Berry lite. Han var jätte duktig!! :) Var ett tag sen jag red honom men det har gårr bättre om man säger så i hoppningen i alla fall men jaa... Hittade några ponny tävlingar vi får se om vi kan åka på något.
Hon var lika snäll på vägen hem! Vi smörjde med blue lotion och arnika och släppte in henne i boxen. Hon var super duktig idag!!
I morgon uteritt med indi.
 



RIDSCHEMA:

Måndag: Erik rider på Nordsjö.

Tisdag: Uteritt med indi.

Onsdag: VILA.

Torsdag: Hoppträning.

Fredag: Flytta dackie?

Lördag: VILA.

Söndag: Skritta en lång sväng. Kanske galopp.


Upp och hoppa

Förlåt att jag inte blogga något mer igår men jag däcka ;)
Nu håller jag på att äta frukost för att jag snart ska sätta mig på cykeln och cykla till vickan då vi ska va idag. Så vi ska upp till hennes häst nu sen ska vi va lite hemma och sen ska vi till brevik och till sist nordsjö såå jaa det blir ju lite.
Annars inte så mycket mer än att vi dräktes av regnet igår!! Mer om det senare för nu måste jag snart dra!

Ännu en fuktionärs dag.

Nu på morgonen har vi varit uppe och åkte till bervik och satt på dackie täcket då det ska regna idag och vi har ju inte så stor chans att komma iväg och så. Ialla fall så har jag precis ätit frukost och ska nu fixa i ordning mig innan vi ska åka. Jag ska stå vid insläppet idag igen vilket kommer bli kul!
Inget annat kommer hända mer just nu ialla fall.

Snart är det NYRK :)

Gud vad sugen man blir på att tävla när man kollar på alla andra!


Helt slut!

Idag åkte jag ju till nyckelby och var fuktionär. Det gick jätte bra det var bara ganska tröttande att stå där, jobbigare än man tror eller nej jobbig ska jag inte säga det är ju roligt och så men man blir ju trött i benen. Efter det så byggde vi om till banan, jag stog där från 09.00 - 14.00 och ska göra samma sak i morgon! Det ska bli kul, tycker stor hästar är lite roligare;)

Efter nyckelby åkte vi direkt till stallet då matilda kom precis samtidigt som oss, så vi hämtade hästarna tillsammans.


Flisa följde med när jag skulle hämta dackie.

Jag bordtade henne, kratsade hovarna, borstade man ocg sen satte jag på benskydden. Jag och matilda skulle rida tillsammans nere i paddoken så jag sadlade och tränsade. Jag tog inte gramanen för jaa tyckte inte att det behövdes.. Hihi på tal om rida nästa veckas schema kommer i morgon!
I alla fall så hoppade jag upp och vi skrittade ner tillsammans i paddocken. Vi skrittade fram och travade och så. Idag trändae jag lite på lydnaden men mest på att bara känna igenom henne lite. Hon var jätte duktig dock hängde hon sig lite i handen men det är ju bara för att hon inte riktig orkar bära upp sig i slutet, hon var ju ganska o musklad när hon kom eller omusklad men hon har ju mer muskler och hull på kroppen. Hon har blivit jätte fin!


Jag tror nog att hästarna är gladast! -.-'
Efter det stretchade jag ocg duschade henne och smörjade o plockade i ordning.
Jaa och nu sitte jag här! Och somnar.. är astrött så jag ska gå och sova nu tror jag ;)

God morgon!

hejj.
Nu har jag gått upp, klätt på mig och ätit frukost och snart ska vi åka. På vägen ska vi hämta annie och sen bär det av till nyckelby. Kommer nog inte bli någon vidare uppdatering under dagen men i kväll kommer ett. Det är en lagklass idag också så det kan nju ta sin lilla tid! Kommer i håg i tollstad, vi åkte hem kl 18.00 och då var tävlingen inte ens slut!!
Men vi får hoppas det inte blir så idag. Nee nu måste jag röra på mig!

Bjuder på en Nyckelby bild ;)

Fullt upp!

Idag så cyklade jag ut till stallet vid 08.00. Jag började då med att mocka. Sen kände jag att det behövdes lite spån, det var ju bara de att jag var tvungen att börja och ta en på toppen av trllen och jaa det tog lite ... tid! Hahah tillslut så fick jag lite hjälp av hans som arbetar där som gick förbi..
Jag gjorde också maten och jaa bara fixade lite.
Jag gick ner till hagen och hälsade på henne och kände igenom henne.
Sen cyklade jag hem.
Jag hade också bestämt att jag skulle va med annie. Så när jag kom hem åkte jag direkt till henne då vi sjöng singstar och ja bara snackade och så;)
Sen kom mamma och hämtade oss då det bar iväg till nyckelby då vi skulle hjälpa till med att bygga banan och jaa allmänt fixa till det lite. Jag ska stå vid insläppet.
Det kan bli lite dålig uppdatering då men ska försöka;)

Inte våran men, ska ta med kamern så blir bilder i morgon. 

Uteritt med Indi

Idag cyklade jag ut till stallet vid 12.00 någonstans då jag började med att mocka sen gjorde mat och la in i boxen och så. Sen tog jag in henne och undertiden som hon åt lite så städade jag av sadelkammaren så det blev jätte fint! Sen så gick jag upp och kollade i stora stallet där Indi har sin häst men där inne var det helt tyst och klockan var ju ändå halv. Så när Jenny kom ner till lilla stallet och då frågade jag vart Indi var då sa hon ''hon är nog inne och kollar på tv..'' Jag bara '' Jaha vi skulle rida ut''.. Jenny: Ojj men gud jag ringer henne direkt!
Sen borstade jag och fixade och sen bar det iväg ut. Hon visade mig en runda som jag kände igen lite men aldrig ridit. När vi red rundan så såg jag stigar som jag ridit på och hur man kunde sätta ihop det;)
Dackie var jätte duktig dock lite stark ibland men det ska vi fixa nu när vi kommer till norrsten då pernilla quist ska hjälpa mig.
Efter det så fixade jag strålrötan/muggen det är bara lite kvar nu så.. Jag spolade även av henne och smörjde..
När mamma kom så fixade vi en till vattenhink då den andra har varit snus tom när man har kommit så hon ska ha tillräkligt med vatten!

Vi svängde också förbi norrsten för att checka lite.
I morgon ska jag va med annie!!! :D

Svar på kommentar

Ida. om Banhoppnings resultat:
Fick du ingen rosett när du blev felfri eller fick man köpa om man ville ha? :)


Svar: Man fick köpa om man ville och jag köpte en ;).


Stallet -->

Idag gick jag upp klockan 9.00 för att äta frukost och nu ska jag fixa lite på mitt rum och ta upp tvätten sen ska jag äta lunch och sen ska jag åka till stallet för att rida ut med indi.
Jaa det är inte så mycket mer som händer nu i livet ;)
Nu helgen ska jag somsagt vara på nyckelby och vara funktionär men jag ska försöka att uppdatera till 100% i alla fall.
Idag ska jag ta med mig kameran i alla fall så det blir lite nya bilder!!
Litet och onödigt inlägg men jaa.

Saknar dig bebe!

Lydnadhets pass

Idag gick det jaa helt okej! Jag tränade över galopp bommar och lite lydnad och så hon var duktig men lite stark men det var ju det jag tränade på så jaa i slutet gick det jätte bra! Tränade också galopp direkt från skritt.
Hon var jätte duktig ...
Jag fick också ett telefonsamtal av Jill där hon frågade om jag vill tävla berry i Nykyrka så jaa det ska jag göra ska tävla 80-90 cm.
Så just nu ser det ut så här:
16/8 : Banhoppnings träning i tollstad.
28/8 : Nykyrka med Berry.
4/9 : Rappestad med dackie.

Det ska faktiskt bli kul att komma ut sen saknar jag såklart omhoppningen men jaa det kommer sen;) Det är kul att tävla unghäst också för då behöver man bara koncentrera sig på att gå nolla.


Vill ha glass

Idag gick jag upp halv nio och sen dess har jag mest chillat! Men jag ska också till stallet, hon ska få gå i skogen idag och strecka ut lite..
Jag ska också snart äte lunch och åka och köpa glass hihi^^.
Annars så händer det faktiskt inte så mycket nu. Nu i helgen så ska jag vara funktionär på nyckelbys tävlingar, vilket ska bli kul! Ska även vara med annie nått vi får se  när det blir.
Vi ska snart också flytta tillbaka till norrsten:) Ajja det är allt nu!



Lite bildbrist ...

Banhoppnings resultat

Idag så åkte jag till stallet vid 10.00 då min syrra skjutsade ut mig. När jag kom dit så var jill där då hovslagaren skodde hennes hästar.
Jag mockade och gjorde mat som vanligt. Sen packade jag sadelskåpet och fixade med lite annat. Jag tog in henne och tog på transportsydden och lädergrimman. Pappa kom med transporten och gick och hämtade jenny. Hon har varit lite jobbig nu när vi har lastat så jenny har hjälpte oss och det gick jätte bra!Hon gick på med lite hjälpmedel;)..
Vi åkte till norrsten.
Där jag lastade ut henne och stallde henne i boxen. Vi åkte till norrsten för att hon skulle vaccineras innan banhoppningen mot botulism och birgitta skulle ändå dit så då passade vi på.
Hon var jätte duktig! Hon stog helt still.
Jag duschade henne och knoppade och så bara för att det var lite roligt! och hon blir så fin.
Det tog ett tag att knoppa och såå. Vi lastade vis kvart över fyra.
Mot tollstad.
När vi kom fram så gick vi banan och checkade runt lite sen så lastade vi ut och fixade henne och jag fixade mig.
Jag red fram på gärdet, hon kändes pigg och framåt lite stark med det är sånt som man får räkna med hon tycker ju att det är så kul! :D
Framhoppningen gick bra del blev lite feldistans men jag är nöjd. Hon var jätte duktig på banan och klarade det galant! 70= 1 pet och 80= helt felfritt.






Min älskling, hon är så fin!!

Helt ok dag

Solen skiner och mitt humör är på topp! :D
Milla och jag kom fram till att det är för varmt för att rida så jag kom på den smarta iden att vi skulle gå och bada med Polly.
Och så blev det men när vi skulle hämta in Polly från hagen så upptäckte vi att hon hade tappat en till sko.
Jag fattar inte hur hon lyckas för den satt bra igår och det är inte lerigt i hagen så att den kunnat sugas av på det sättet.
Men då ville vi absolut i´nte rida ner henne till vattnet utan vi tog grimma + grimmskaft och gick. Det tog kanske 10 - 15 min att komma till där vi badar. Polly va ganska tveksam till att gå ner i vattnet först men när jag gått i och står oh mutar henne, då gick hon så gärna i. Väl nere i vattnet ställde hon sig och började gräva med ena framhoven så att det stänkte ner hela mig. Då skvätte jag tillbaks vilket hon inte hade nått emot.
Milla föreslog sen att jag skulle rida ut henne på lite djupare vatten så hon fick simma lite. Så ett improvisations träns och några misslyckade försök att ta sig upp på häst ryggen senare styrde jag ut Pollan längre ut i vattnet. En prefekt sandbotten + glasklart vatten + en ponny som älskar att bada = helt perfekt och underbart. Milla fotade men jag har inte bilderna på datorn så jag kan visa er vilket är synd för det ser / var så sjukt mysigt!!
Sen gick vi upp på land, jag hoppade av och så började vi vandra hemåt.
När vi kom tillbaka till stallet smörjde vi in mulen med solskydds kräm och sen släppte vi ut Polly i hagen igen.
:)
hihi söt bild



Startlista

STARTLISTA                         första start 18.00
40 cm

1 Emma Fogelstrand                       Goldie
2 Iza Führ                                    Mirre

50 cm

3 Emma Fogelstrand                        Goldie
4 Iza Führ                                       Mirre

60 cm

5 Myrian Persson                         Kanjes Wizzard
6 Sandra Johansson                      Eastwoods Olivia
7 Emma Rydholm Allard                    Rubinah

70 cm

8 Johanna Huvell                             Daiquiri
9 Myrian Persson                           Kanjes Wizzard
10 Emma Rydholm Allard                    Rubinah
11 Lydia Hektor                                 Cimba

80 cm

12 Eva Lena Andersson                      Dolars
13 Moa Söderstedt                          Dee Sign 
14 Lydia Hektor                                 Cimba
15 Johanna Huvell                             Daiquiri

90 cm

16 Disa Törnvall                                 Dansa 
17 Moa Söderstedt                          Dee Sign 

100 cm

18 Agnes Hallberg                            Solo

110 cm

19 Agnes Hallberg                            Solo


Veckans ridschema

Måndag:
Lösgörande arbete i paddocken.


Tisdag:
Banhoppnings träning i tollstad.


Onsdag:
Uteritt.


Torsdag:
Dressyrpass.


Fredag:
Vila.



Lördag:
Rida ut.


Söndag:
Vila/Uteritt.


Jaa typ så. Kan komma ändringar ..

God morgon ...

God morgon!
Idag ser mina planer ut så här, idag kommer vetrinären till dackie och då ska hon vaccineras mot botulism om vi får någon tid och annars så ska jag nog bara kanske va med elin och sen städa rum och jaa bara chilla. Det är skönt! Jag är också väldigt taggad för i morgon, det kommer bli jätte roligt!! :)
Så nu har jag precis ätit frukost och ska väl bara kolla lite tv schema för veckan kommer också!

RSS 2.0