Bilder från uppvisningen på Nordsjö.






Halshuggen;)



Uteritt Backafall

Idag cyklade jag ut till stallet då jag mockade och gjorde mat och pysslade även med lite andra grejer. Sen så ringde jag till mamma då hon kom med bilen då vi skulle rida ut hon skulle cykla och jag rida. Jag borstade av, sadlade och fixade sen bar det iväg.
Hon var duktig men hon var också lite tittig men det är ju sånt som man får köpa men jaa. När vi kom tillbaka så fixade vi muggen och strålrötanoch sen så svampade jag henne och så.
Sen så åkte vi hem och jag la mig och vilade och sen åt vi. Sen var det iväg till norrsten och fixade i sadelkammaren och pratade med sandra som ska åka med till tollstad på tisdag då hon ska hoppa sin häst olle :)
Blev en kortis jätte trött!


Morötter och solkräm

Ingen ridning idag för både jag och Polly är skapligt sega sen igår och jag har fått världens träningsvärk i rumpan. Inte så skönt direkt så har mest legat ner i solen idag.
Har fortfarande inte fått tag på hovis för att fixa en sko till Polly och jag vill inte frasa upp den mer än nödvändigt så hon får stå eller bara bli lite lätt riden på mjukt underlag. Hoven ömmar iallafall inte så det är skönt.
Idag kommer min syster hem från Stockholm och ska bo här i  en vecka och ta hand om Polly och huset medans jag, mamma och pappa åker och hälsar på farmor och farfar i Frankrike.
Vi åker på tis 2:a och kommer hem på tis 9:e.
Vet inte om jag kommer kunna uppdatera något medans vi är där men jag gör ett tidsinställt inlägg så ni hör av mig lite iaf ;)
Nu ska jag och mamma titta lite tävlingar!
Bjuder på en gammal bild pga bildbrist...


Promenad

Nu ska jag ut på en promenad med mamma och pappa vi ska ner och köpa glass fast jag har inte bestämt om jag ska med än men jaa.
Idag blir det lugn uteritt med dackie så men jaa det blir lite senare jag skulle även vilja åka upp till norrsten och checka lite men ja mamma är ju chaffis så det är ju hon som bestämmer.
Mer händer nog inte idag vi får se om någon vill va kanske;)
Nu ska jag väl göra nått!


Idag ...

Idag åkte jag och kollade på pappa när han körde kross han kom 2:a totalt men en byten motor och punka på slutet. Han var jätte duktig! När vi varit där så åkte vi till stallet. Mamma mockade och jag gjorde mat och tog in och borstade dackie gick även en promenad men henne och longerade henne i skritt för att kolla att hon inte var halt eller stel eller nått efter en lång tränings vecka.
Hon var jätte snäll och söt sen kom indi och frågade om vi skulle rida ut så på torsdag kl 14-15 så ska ja rida med henne :)
I morgon ska vi också anmäla till tollstad då jag ska hoppa 70-80 tror jag vill börja med något lågt så ja kan koncentrera mig på min ridning och henne.
I morgon blir det uteritt eller vila.

Uteritt i perfekt väder

Skrittade ut barbacka på Pollan idag. Hade förberätt mig på att hon kanske skulle vara ganska pigg och vilja springa hela tiden men hon skötte sig faktiskt helt super bra!
Hon njöt nog bara i fulla drag av att få komma ut i skogen igen, vilket jag iallafall gjorde.
Sen när vi kommit en bit stannade Polly och vände sig om för att kunna titta bakåt och där kom en ryttare på en arab skimmel, jag brukar vanligtvis inte va så mycket för araber men den här va riktigt söt.
Hon red ikapp mig och Polly och vi började prata. Efter ett tag kom vi fram till en liten trä bro som gick över en liten å. Polly blev jätte förvånad (tror inte hon sett en bro förut) så hon vågade inte gå över på en gång men när araben gick över utan problem vågade hon sig oxå över tillslut. Bakom bron var det en liten sväng och när vi kom runt den så låg det en hage längt ner på en kulle. Och uppe på kullen låg Ullvåsa slott!!!
Det va då jag insåg att vi va ganska långt hemifrån att jag inte skulle kunna hitta hem så tjejen med araben fick sitta och försöka förklara för mig hur jag skulle rida för att kunna komma till Birgittas udde, för därifrån hittar jag.
På något sätt lyckades jag komma ihåg hennes väg beskrivning och kom hem till Brevik.
Kollade sen med en tjej i stallet ungefär hur länge vi hade vart borta och våran "lilla" uteritt hade tagit 2 timmar.
Inte konstigt att jag hade lite ont i rumpan ;p
Haha så kan det gå...





Dagens saknad


Min lilla pudding dig kommer jag aldrig glömma! <3

Hejj.

Idag gick jag upp vid nio och åt frukost sen har jag mest kollat på tv. Nu där emot ska jag till norrköping och kolla på när pappa ska köra kross jag tror det är del tävling i sm men jag vet inte säkert.
Sen ska jag även åka till dackie och ta hand om henne pussa lite på henne! Idag ska hon få stå eller jag går nog en promenad med henne eller så.
Sen satt jag även och kollade lite cm-hoppningar jag hittade tollstads på tisdag 2/8 som jag jätte gärna vill åka på! och sen fanns det även en i lycketorp som jag också vill åka på jag skulle tänka mig att hoppa 80-90 eller så vi får se. Men jag är riktigt sugen faktiskt att åka på det men måste ju höra med mamma ...
Ajja


Dålig uppdatering...

Hejj.
Det har varit lite mycket just nu och på kvällarna har jag absolut inte orkat att skriva när jag har kommit hem för jag har typ slocknat men det ska bli bättre nu!!
Det har varit på läger nu i en vecka vilket har varit jätte roligt och jag har lärt mig jätte mycket! Idag var det avslutning då det började mig att jaa vi kom dir tömde boxarna och så vi krattade jaa lite allt möjligt sen tog vi inte hästarna som vi släppt ut innan vi mockade dom var dyng sura iumed att det hade ösregnat!
Jag knoppade henne och så hon blev jätte fin :)! Alla hade på sig vita ridbyxor och kavaj.
Först red vi en kadrilj ovh sen hoppade vi varsinn bana men hon var så rädd för publiken så hon kastade sig och lite så men jag är nöjd över henne, hon är ju trots allt en bebis.
Så jaa bilder får ni i morgon, fick ett par jätte fina!

Ajja nu vet ni att jag lever nu ska jag fortsätta kolla film på tv4 film;)


För dig som inte vill vara som alla andra

Tittade runt lite på olika ställen och hittade dom här benskydden från Classic Equine Pro Tech.
Har inte riktigt bestämt mig för om dom är helt hemska eller sjukt coola.
En sak som är säker är iaf att dom är för den som vill sticka ut.
Vad tycker ni?
Hiss eller diss...

Ett skepp kommer lastat med....



Genom eld och VATTEN

Har fortfarande inte hört av hovis något men hoppas det blir snart.
Jag vill ju rida!!
Jag vill ju träna!!
Nu när det börjat gå framåt i dressyren...
Men aja det finns inte så mycket jag kan göra för att skynda på det hela,
funderar på om jag ska ta och skritta ut med Polly imorgon. Så vi får någon sorts motion iaf.
Sånt märks.
Idag iaf så blev jag utskjutsad nu på fm för sen åker mormor och morfar hem och dom ville gärna se till så jag tog mig fram och tillbaka till stallet nu när det är så äckligt regnväder som det är.
Det regnar lixom periodvis, ibland ingenting och sen helt plötsligt så öppnar sig himlen oh sen börjar det om.
Kan/vill ju inte rida när hon tappat en sko så vi åkte bara upp så jag kunde pussa och visitera henne i hagen, Polly fick en morot för hon stog så still och är världens bästa ponny men då kom resten av hennes hagkompisar och trodde dom också kanske kunde få men nope då var moroten redan slut.
Taskigt läge för dom,, tur för Polly ;)

Slappar dag

Ännu en dag med varmt väder, härligt!
Polly har lyckats att tappa en sko så idag fick hon nöja sig med att bli smord på mulen med
solskydd så hon inte får exem igen, ett äpple och massor mys i hagen istället.
Ska jag va helt ärlig så verkade det inte gå någon nöd på henne utan hon såg ganska nöjd ut där hon stod med sina kompisar i hagen och mumsade gräs.
Men när jag skulle gå ut från hagen så hör jag att några hovar följer efter mig och när jag tittar bakåt så har jag fått 4 svansar som föj´ljde med mig hela vägen till grinden.
Haha snacka om överrsakning! :D
Haha mina små followers

Varmt väder!!

Det blev inte så mycket av den där dressyren idag....
Vi övade markarbete istället, lite bättre, mycke roligare.
Det låg en bom på kortsidan som vi övade att komma perfekt på. Jag fattar inte att det kan va så svårt att komma bra in på en ända bom men uppenbarligen är det så. Läste i någon häst tidning (kommer inte riktigt ihåg vilken det var) men där var det en artikel om en ryttare som satt och arbetade mycket med anridningen till just markbommar och han sa att det är mycket svårare med bommar än med hinder. Jag kan inte mer än hålla med honom.
En sån här typisk sak som man aldrig kan öva för mycket på oavsätt om man är nybörjare eller tävlar på elit nivå.
Och som kan göra (iaf mig) sjukt irreterad om det bara inte vill sitta.
Men idag gick det faktiskt ganska bra.
Det va bara ibland som jag blev lite ofokuserad. ;)
Efter passet gick vi upp till stallet igen och Polly fick sig en lång och skön dusch, funderade seriöst på att ställa mig brevid henne och duscha av mig också men jag avstod. Kom på att jag ju har en dusch här hemma som bara stod och väntade på mig. Känndes ju lite taskigt att svika duschen...

Mobil inlägg

Sitter i bilen på väg från stan. Nu ska vi hem så jag kan byta om och sen är det raka vägen ut till stallet. Det är sjukt bra väder här i Motala förengångs skull så det kommer nog bli ganska varmt att rida ute i paddocken. ;) // catti

Shing shong flaggstång

Som ni kan se på mitt lilla fina schema som jag satt ihop för mig och Polly den här veckan ( som troligtvis inte kommer hållas ) så va det dressyr dag idag.
I framridningen var hon ganska motvillig och ville inte alls samarbeta med mig. Men sen gav hon sig och allt släppte.
Vi fortsatte med söndagens övning och gick ett steg till genom att inte bara sakta av utan att Polly drar upp huvudet utan även kunna göra halt utan att hennes huvud kommer flygande. Det va lite krångligt i början för Polly vägrade även att stå still men när hon väl stog still och någolunda rakt så blev även huvet snabbt mycket stillare.
Helt rakt komme det nog ta tid innan hon står men det här va en bra bit på vägen tycker jag.
Jag längtar faktiskt tills i höst när dressyrlektionerna drar igång igen :)

Dag 2

Idag började jag dagen på samma sätt. Fast jag gick upp 07.00 och sen så åt jag jordgubbsfil med flinger och bytte om. Jag fixade lite och kollade på tv och sen så gick jag till busshållsplatsen där signes mamma skulle hämta. Vi var vid nordsjö vid kvart i nio, då vi hälsade lite på hästarna och sen kom jill och erik. Då så sa jill att jag skulle göra i ordnig dackie iumed att jag skulle rida med erik på fm så jag borstade i lugn och ro och sen så sadlade jag och tränsade och så. Erik var inte riktigt färdig så jag skulle skritta fram lite ut. Då hon trampade runt så dant och sen så snurra runt då jag inte hade någon chans så hon rymde så jag fick lite panik! Så jag sprang in till jill och typ '' dackie stack'' haha hon bara jahopp vilket håll typ...
Det var lite roligt faktiskt! Hon hann inte så långt.
Sen red jag och erik.

Då vi tränade på sitsen och blickan väldigt mycket, det gick jätte bra och det var också enkelt eftersom erik red amsterdam så blev det enkelt när han visade först. Jag är jätte nöjd, hon var jätte lydig!
Efter det så mockade jag och fixade medans dom andra red. Sen gick jag och kolla på dom, dom var duktiga!!
Sen släppte jag ut dackie och sen var det dax för bad och lunch '' jag kom först i av jullan och mig'' :D
Maten var god! Körv ;)
Sen var det teori om utrustning som gick bra och var roligt! Sen var det dax att rida det andra passet då jag skulle hoppa igenom berry lite. Så dackie fick bara i pass. Skönt för henne! Hon är ju ung.
Vi hoppade igenom alla hindren. Det gick jätte bra!!!! Han var så duktig. Han stanna inte för nått och var jätte snäll! Jaa det gick bra i alla fall! :D Men stackars julle som trilla av... jag har lovat henne tårta om hon hoppar hindret i morgon haha dax att börja köpa det! Ingridienserna alltså för bakar gör jag själv!

Sen var det ju slut pa dagen men i morgon igen sa!!


Nu är det klart :

Här är mitt och Pollys "träningsschema" för den här veckan:
Söndag :
Dressyr ( träna övergångar och ökningar )
Måndag :
Uteritt
Tisdag :
Dressyr ( träna halter och fortsätta lite med att bygga på söndagen)
Onsdag :
Dressyr ( programridning, öva programmet och se vad det behövs tränas mer på )
Torsdag :
Markarbete ( jobba med att få en smidig och följsam ponny )
Fredag :
Uteritt barbacka ( alltid bra att träna balansen ;) )
Lördag :
Inget bestämt än men kanske lite hoppning?

"Övning ger färdighet"..

Tog hem två träns ett par benskydd ett schabrak och en grimma igår.
Allt behövde en "upp piffning" så det är vad jag ska roa mig med nu innan jag åker till stallet.
Tränsen ska smörjas, benskydden schabraket och grimman tvättas.
Bara att sätta igång så blir det klart snabbare.
Polly ska få gå ett till dressyr pass nere på banan idag, halter ska tränas!
Att göra halt låter ju inte så svårt och det är det ju igentligen inte, men att göra en bra halt är däremot svårare...

Snart dax att åka

Nu har jag gått upp och även ätit frukost. Det blev samma som igår vilket v ar gött! Nu ska jag byta om och fixa lite och sen vid 08.05 så ska jag gå upp till vägen där jag blir upphämtad av signes mamma och sen blir det 1 dag till :D Det är faktiskt jätte roligt! Och idag har jag ju badkläder också så jag kan bada och jag ska vara i först!!
Hihi nee nu måste jag skynda!!

Första dagen på lägret!

Hejj.
Idag var det första dagen på lägret och det var samling 09.00. Så jag stallde klockan på 07.30 då jag gick upp och åt frukost då det blev jordgubbsfil och flingor gott!!
Sen bytte jag om till ridkläder kolla lite på tv och sen packade extra grejer och sen komm pappa vid halv och hämtade upp mig för att skjutsa mig.
När jag kom dit så samlades vi och blev tilldelade lite info, medans jag mockade och så iumed att hon stått där i natt som dem andra inte har så visade jill alla runt, jag vet ju vart det mesta är iumed att jag har ridit berry ett tag där.
Sen så borstade vi och jaa det vanliga. Sen ledde vi ut hästarna in i ridhuset och började skritta fram. Vi red ett dressyr pass ett lätt så att dom inte skulle bli så trötta det var ju första passet liksom.
Hon var jätte duktig hon arbetade på bra! Efter så stallde jag in henne i boxen då hon rullade sig precis, jag duschade av henne och sen var det dags att släppa henne i hagen, hon gick med en b- ponny hihi :)
Det gick i alla fall jätte bra!! Efter det gjorde vi iordning och sen så byggde vi fram för gymnastikhoppningen på eftermiddagen. Sen frågade jill om vi ville bada och det ville vi men jag hade inga badkläder så jag ska ta med det i morgon så jag kan bada då!
Sen var det dax för att köra nästa pass. Då vi tog in hästarna och borstade, sadlade och tränsade och sen nästa pass!!!
Hon var jätte duktig hon var lydig och jätte snäll i munnen mot mig.
Efter ännu ett pass så spolade av henne och sen gav henne lite mat... jaa sen var ju ridlägret typ slut.
I morgon så ska jag direkt på morgonen så ska jag rida dackie med erik och sen på hopp passet blir det nog med berry,.. så fattade jag det ;)

Lite svårt att se men det är dackie i hennes box i alla fall ;)


Svar på komentar

Daniella om Lite längre inlägg om gårdagen:
Ska du tävla P70 i Boxholm, eller har du kvalat till P80? :)

Svar till Danni :
Det blir min och Pollys 2:a fälttävlan så vi ska starta P70 :)



------> stallet

Så nu har jag precis ätit lunch och ska snart hoppa i ridkläderna och åka iväg till Brevik för att rida och så ska jag ha en liten fixar dag idag, smörja mina grejer och fixa benskydd mm.
Men först så svänger vi förbi Norrsten och hämtar lite saker. Morfar är snäll och är min chaufför den här veckan när mamma och pappa är ute och seglar.
Gör ett inlägg sen när jag kommit hem från stallet. :)

Svar på komentar

emelie om Lite längre inlägg om gårdagen:
vart har ni era hästar i för stall? :)

svar till emelie:
vi har dom på Breviksgård nu under sommaren :)

Lite längre inlägg om gårdagen

Gick precis upp och ska snart gå och göra mig lite frukost men gjorde inte något inlägg igår (:o )
Så derför gör jag det nu på morgonen istället.
Igår skjutsade morfar upp mig till stallet vid typ kl16. Då tog jag in Polly och började borsta henne, det blev även en liten inbakad fläta uppe vid svansroten.
Den här veckan tänkte jag att den skulle bli lite av en dressyrvecka för oss, slipa lite extra på vissa rörelser som är våran svaghet tex övergångar och en bra halt.
Efter borstningen sadlade och tränsade jag Polly för att sen gå ner till banan. Just då va det uppehåll men det varade inte så länge för bara medans jag skrittade fram började det igen.
I framskrittningen så jobbade jag mycket med att få henne lösgjord och följsam, vi la många volter med lite lätt ledande tygeltag och sen skänklevikningar. I skänkelvikningarna började Polly protestera efter ett litet tag genom att börja slänga lite med huvudet och sen backa och så hoppa, men envisast vinner och tillslut fick jag henne att göra riktigt fina skänkelvikningar i båda varven.
Öka tempot och länga på stegen medans Polly fortfarande går på tygeln och sen få henne att hålla formen även i avsaktningarna är en av min och Pollans STORA svagheter men idag skötte Polly sig riktigt bra i regnet när hon förstod vad det va jag ville att hon skulle göra.
Puss på min super ponny och tummen upp för framgångar!! :D

Nu är hon på nordsjö.

Idag åkte jag upp till stallet vid 13.00 någon gång då jag direkt mocka eftersom hon skulle till nordsjö idag så gjorde jag ju mat. Efter det så började jag packa lite smått i mitt nya sadelskåp. Sen började det lite smått och regna då jag toig in dackie så hon fick äta lite innan vi skulle åka. Jag fortsatte att packa och sen kom mamma. Då vi hjälptes åt att fixa strålrötan ich muggen. Sen satte jag på henne hennes nya transportskydd. Så lastade vi, hon har ju varit lite trixi när vi ska lasta. Hon var lite traslig men vi klarade tillslut att få in henne hon var jätte duktig :)
Sen åkte vi till nordsjö, hon var jätte duktig att stå själv i lokstallet...
Så nu laddar jag för fullt till lägret och laddat kameran har jag gjort också!
Nu ska jag gå och lägga mig, upp tidigt i morgon vet ni...

Första gången jag red berry ;)

Uteritt med Cassi

Idag så skjutsade mamma ut mig och Cassi. Vi tog direkt in och borstade och sadlade och jaa ni vet det vanliga. Sen så gick jag upp till cassis stall för att se att hon var klar och det var hon så vi hoppade upp och red iväg. Cassi skulle visa mig en ny väg igen. Dackie skötte sig jätte bra!! Hon var jätte duktig medans dandy jaa dansade runt och höll på med lite allt möjligt. Det tog typ 2 timmar med uteritten i försig så srittade vi mycket och sen när det var typ 2 km hem så var Cassi tvungen att hoppa av iumed att han var lite knäpp ;)
Är nöjd med henne! Vi klara oss undan regnet men precis när jag skulle ut och skölja av henne så bara började det ösregna så jaa jag blev lite blöt, lite? ganska mycket faktiskt! Men jaa allt gick bra tillslut :)

Sitter och kollar eclipse för 3:dje gången så bra så jag dör!!

Lite tips om unghästar:

Hjälp mig med ett träningsschema för en unghäst som ska gå hoppning!


Hej!
 
Jag har en femårig häst som jag skulle vilja ha hjälp med ett träningsprogram till, inriktningen är hoppning. Det jag undrar är hur man ska lägga upp schemat i veckan när det gäller vila, dressyr, markarbete, skogsturer, hoppning och så vidare.
 
Tacksam för svar!


Hej!  
Det som är viktigast när man har en ung häst är att man lägger upp träningen i perioder, det vill säga tränar under en period och sedan låter hästen vila innan nästa träningsperiod drar igång. Under en träningsperiod kanske du rider fyra dagar, låter hästen vila en dag, rider fyra dagar och så vidare i ett par veckors tid. Därefter får hästen en veckas vila då den går i hagen, kanske longeras någon dag och rids ut lite lätt.
  
Ungefär tre gånger om året tycker jag dessutom att femåringen ska få lite längre viloperioder. Dels borde alla unghästar få sommarbeta ordentligt, det vill säga gå på bete helt utan ridning i en eller två månader. Då får de slappna av, får bara vara hästar och får smälta det de lärt sig. Vid ytterligare två perioder under ett år, kanske en månad varje gång, är det bra om hästen får ta det rejält lugnt, med bara lättare uteritter och hagvistelse.
 
Samma sak gäller egentligen med hoppträningen, den bör också läggas upp i perioder för den unga hästen. Rid till exempel bomarbete dag 1, hoppa lite studs dag 2 och hoppa bana dag 3, under en och samma vecka. Men sedan låter du hästen vila helt från hoppning veckan därpå, innan det kommer en ny period med hoppning. Om man bestämmer sig för att bara hoppa en gång i veckan, varje vecka, kan det bli lite chock för hästen varje gång. Den har inte sett en bom på en hel vecka och helt plötsligt släpar matte fram en hel bana och en massa titthinder...
  
Jag rider för övrigt över bommar på marken i stort sett varje dag med en femåring (alltså under träningsperioderna, inte under viloperioderna). Det är viktigt att bommar och andra hinderdelar är något helt normalt och vardagligt för den blivande hopphästen.

Det var något som jag hittade på hippson.se. Svaret är av Anita Sande. En norsk ryttare. Det kan vara ett bra tips för er med unghästar sen får man absolut inte glömma att också gå sin egen väg och vad man själv tycket det är ju trots allt du som känner din häst bäst! 
 

Åska = no sleep

I natt blev det inte många timmars sömn då det har åskat som aa jag vet inte!! Men jag är nu vaken i alla fall jag gick väl upp vid tio någon gång. Så nu är det straxt dax för lite lunch. Idag ska jag ju rida ut, enligt vädret så skulle det bli regn hela dagen men iget vad jag ser nu... Vi ska nog rida lite senare i alla fall men jag åker upp lite tidigare och mocka och packa lite inför lägret.
Annars blir det lite att städa rum kanske en joggingtur och sen chilla!
Inlägg blir det mer senare av min del i alla fall ;)


Svar på kommentarer:

Michelle om Mina planer.:
super härlig blogg verkligen:) Thihi<3'

KRAM<3

Svar: Tack så jätte mycket sånt man blir glad av :)!!

------------------------------------------------------
Sätilaryttaren- Var med i tävligen på bloggen och vinn beach cruiser-cykel från Ride with Style  ([email protected]) om Gått i ett:
fina bilder :)

Svar: Tack :) !!

------------------------------------------------------------
cornelia om Gått i ett:
hej johanna!
i dina inlägg är det väldigt mycket smilisar, det är hemskt förvirrande. jag undrar bara, kan du kanske dra ner lite på smilisar för att det är väldigt mycket och väldigt förvirrande.
fin blogg (:

Svar: Hej! Jag är jätte tacksam över att du kommentera det och nu ska jag dra ner på smileisar ;) Det är bra att få saker man kan förbättra!! :)
------------------------------------------------------------

Kanske lite förvirrande men jaa svar på kommentarer i alla fall!
   
 

Kortis i stallet idag.

Idag så blev det en liten kortis i stallet för mamma orkade inte rida idag så jag gick bara en sväng med henne. Hon var jätte duktig, reagerade inte på något! Det kom en jätte stor lastbil när vi gick på vägen men hon gjorde inget bara stog där så snällt!
Undertiden så mockade mamma och så fixade hon med lite annat. Efter vi hade varit på brevik så åkte vi upp till norrsten och kollade runt lite, vi måste åka upp dit någon dag nu och fixa i ordning i sadelkammaren och så tills jag ska flytta upp dit :)

I morgon blir det uteritt med cassi på kvällen tror jag, det ska ju regna typ hela dagen i morgon så jag får se vad som hittas på...

Sitter just nu och kollar på komisarie späck jaa ganska bra.

Kom igen och komentera nu också det är så roligt att få tips av vad man kan göra bättre och också vad man gör bra! Tack för kommentarer!! :)


Var även och kollade till polly i hagen.
I morgon kommer Catti hem då jag hoppas på en massa uppdatering från hennes del ;)

Mina planer.

Idag så åker jag upp till stallet vid ett efter mamma har slutat då mamma ska rida idag :) Så idag blir det bara stalltjänst för min del ;)
Sen annars så ska jag väll inte göra alls mycket ... i stallet så ska jag också börja packa till ridlägret, vi lämnar henne ju på söndag då mamma och pappa inte har någon möjlighet att skjutsa henne på måndagen. Då kommer det såklart bli en massa bilder. Kanske inte när jag rider men på allt annat!! :D
Jag kommer i allafall skriva mycket .. 
Nu ska jag äta kladdkaka yummie! :)
 

Snart läger !

Hejj.
Idag åkte jag ut till stallet vid 12.00 idag :). Då pappa följde med så han kunde mocka åt mig idag. Så han släppte av mig vid pollys hage då jag tog in henne på direkten  och red henne en sväng på banan. Sen så tog jag in dackie och lät henne äta undertiden som jag plockade undan pollys saker och hängde fram dackies. Jag åt även lite pasta sallad utan sallad haha nee jag åt pasta och köttbullar fast kalla då, men det var riktigt gött! ;)

Jag tog ut dackie i stallgången och började borsta när sandra ringde och sa att hon var på väg :) Så jag borsdade, kratsade hovarna, satte på benskydd och sadlade. När hon kom så satte jag på mig hjälm och väst och tränsade.

Sen skrittade vi ut och tog den rundan som jag red med Cassandra som jag kallar storarundan :) Det gick jätte bra! Hon var inte stark eller så idag hon var jätte snäll!! Är jätte nöjd med henne!

Efteråt smörjde jag av och sköljde av henne och släppte in henne i boxen ;)


Gått i ett

Idag har det gått i ett kan man säga ;)

När jag vaknade vid nio straxt innan så låg jag kvar och myste en stund och sen gick jag upp och sorterade lite bilder som tog typ 1 timme eller nått. Efter det så blev det lite trädgårdsarbete, jag väkte ett myrbo :D

Haha.

Sen blev det lunch och sen stallet. När jag kom till Stallet var jag tvungen att lägga på den högsta växeln då jag mockade, gjorde mat och sedan tog in Dackie och lät henne äta och dricka och så... Undertiden så tog jag in Polly, borstade av och sen sadlade och så.

Väl nere på ridbanan så var hon väldigt het och ville knappt skritta och i galoppen så typ bara drog hon .. Jill skrattade bara ;) Det var nämligen lektion samtidigt som jag red. Jag tog lite skutt på ett räcke och en oxer på typ 50 cm :) Hon hoppade fint en bra språngkurva! :D

När jag var klar med henne så spolade jag av henne och släppte ut henne i hagen och sen var det nästa häst :). Henne borstade mamma medans jag fixade i ordning pollys gerjer och plocks ut i transporten m.m.

Hon var lite fjantig vid lastningen men vi vann :D

När vi väl var framme så lastade vi ut och satte på henne grejerna sen gick mamma med henne medans jag gick på toa (intressant) sen hoppade jag upp.

Jag red fram och hon kändes riktigt bra! Hon var mjuk och fin i båda sidorna. Vi började hoppa fram på ett kryss och sedan ett räcke med markbom både före och efter ;) Hon hoppade jätte fint idag. Vi hoppade inte så högt men hon gick jätte fint i alla fall!! Den här lektionen stärkte mitt självförtroende jätte mycket :)!!

Så nu ska jag åka på cm hoppning om det kommer någon! ;)

När vi kom hem så stretchade jag smörjade in ben och rygg med blue lotion och sen ryggen så med arnika. Mamma fixade muggen medans jag plockade fram allt från bilen och transpoten, smörjde allt och så.

Och nu så sitter jag här! Är as trött så ska sova nu. I morgon uteritt :D




Såå :)


Framgång! ..

Idag så skjutsade pappa ut mig klockan 15.00 då matilda och jag skulle träffas i stallet för att rida. Jag kom lite tidigare så jag tänkte att jag skulle mocka lite tills matilda kom. Men hon var redan där så jag mockade av lite snabbt och sen gick vi ut för att hämta hästarna. När vi ledde in dom så var dom jätte varma av värmen.
Vi tog in och borstade lite snabbt och sen gick vi ner till paddocken o började rida fram.






Hon kändes jätte mjuk och fin!! Hon var så lydig, det känns liksom som en framgång att hon har blivit så lydig på bara några gånger. Hon blir lite stark mot slutet men det är ju bara för att hon blir trött. Jag är jätte nöjd med henne för hon är såå duktig ;)!!!

Efteråt så stretchade jag och gjorde i ordning muggen och så och så tog jag även lite kort på henne ;)




Såå sööööt ;)


God morgon!

Nu har jag precis ätit frukost och nu ska vi först spela lite fotboll och sen wii. Jaa det är typ det vi gör om dagarna hihi ^^!
Idag ska jag rida med matilda klockan 15.00 så pappa kommer och hämtar mig här vid 14.00 så.
Vi ska träna lite lösgörande och så jaa onödigt inlägg men ville bara visa att jag var vid liv ;)


Hos kussarna!

När jag kom hit så var deras kompisar här då vi körde kurragöma med dunk och lite wii:) När dom sen skulle åka hem så riggade vi cyklarna för att åka och cykla en sväng! Först så skulle vi stanna vid grusplanen och köra med deras radiostyrda bil asså herregud den gick såkert upp i 60 - 70 km/h. Den bara for runt hihi :)!!
När vi hade sladdat runt lite med den så cyklade vi vidare för att kolla på folkracing bilarna som ska köra nu vilken dag det nu är ;) ...
Jag såg en as cool vit med röda prickar. Lätt att jag ska hejja på den!
På vägen hem så stannade vi vid varamon och kände lite på vattnat, det var inte alls kalt!! ;)

När vi kom hem så spelade vi lite fotboll jag tror att arvid vann men jag kommer inte ihåg...
Nu ska vi ner och köra lite wii och sen Lotta på Liseberg ;)!!


Vila

Idag så fick dackie vila så i stället så mockade jag och fixade till henne. Polly blev det ingen runda, i stället så tog jag in henne från hagen så hon fick troka och sen så borstade jag lite och pysslade och sen släppte ut igen då det var lite uppehåll. Asså herregud vad nervös eller nått hon var hon bara dansade runt och typ bajsa ner hela stallgången eller nått -.-'. Dackie tog jag in och spolade ur hovarna så mamma sedan skulle kunna trycka i kopparsulfat i strålrötan.

Det har blivit mycket bättre nu vilket man ser som en framgång ;)

Jaa det var inte så mycket mer som hände iumed att dom vilade båda två :)

Är det något ni vill att vi ska blogga om skriva om så komentera gärna!!
Nu ska jag i väg till min kussiner så blir mera i morgon ;)!

Nu stallet

Jag har ätit frukost och chillat lite och har nu tänkt att dra mig upp till stallet. Eftersom det inte är så roligt väder idag så är det skönt att vara där uppe nu så man sen kan hoppa ner i soffan och värma sig med en kopp varm chocklad när man kommer hem ;)
I dag ska dackie vila så det blir väl mest pyssel. Polly hade jag dock tänkt att ta en runda på men är vädret för förskräkligt så får hon nog bara lite av borstning, fast ... vi har ju faktiskt ridhus :) Ajja vi får se.
Så här ser i alla fall min plan ut i veckan:
Måndag:
Vila

Tisdag: Lösgörande pass i paddocken

Onsdag: Hoppträning på nyckelby

Torsdag: Uteritt

Fredag: Lösgörande pass i paddocken
Lördag: Uteritt

Söndag: Vila

 

Jaa så ser min vecka ut eller min och dackies vecka ut. Nästa vecka är det ju ridläger ;)
Ne nu stallet next!

Usch regn!!!


Erik red.

Idag har jag som sagt varit med matilda :) Vi har väl gjort lite allt möjligt som att kört tennis med badminton rack jaa det gick inte så jätte bra! Men det var roligt :D
Sen så blev det lite akut till stallet för att jill ringde och fråga om vi kunde ta det klockan sex i stället.. och som tur var så va mamma där så hon kunde fixa medans jag byte om och fick skjuts av pappa.
Så när jag kom så sadlade jag och så.
Jag ledde ner hennne till paddocken och gick runt lite med henne. Sen kom erik och hoppade upp och körde lite, han trimma henne mest idag alltså jobbade mycket på marken alltså inte hoppa och så utan mest med lite annat. Men han hoppade lite på ett räcke och det gick bra bara att hon var lite trippig och lite het aa det är svårt att förklara :)!
Men det gick bra i alla fall.
I morgon så åker jag upp på förmiddagen och tar hand om dackie som ska stå i morgon och så ska jag nog rida polly en sväng vi får se ;)
Ajja kram :)




Stallet all day long!

God middag eller vad man nu säger ;)
Idag så ska jag va med matilda en sväng. Eftersom idag ska Erik rida dackie och han skulle rida vid 19.00 någon gång så då är det ju ingen bråska att åka till stallet i alla fall:) Så jaa jag har ju inte bråttom till stallet i alla fall!
Och nästa vecka tar jag hand om polly också då hon ska ut och segla:) Så då får jag uppdatera både för mig och catti jag menar det är ju kanske inte så lätt att blogga från en båt. Det kanske inte händer så mycket ;) Men då har ju jag då desto mer att blogga om! Det blir stallet all day long  :D Fast det är ju bara roligt!
Sen börjar jag även tagga för ridlägret! Det kommer säkert bli jätte roligt, är värsta tagg!!!
Håller på med en liten packlista ska jag lägga ut den eller vad tycker ni??

Fick en kommenter angående ridlägret och här kommer svaret:
Jaa det ska bli jätte roligt! Jag längtar också. Ja det gör vi nog :)!



Lösgörande arbete i paddocken

Idag åkte vi ut till stallet på em efter som vi var på sharpman. När vi kom upp så såg vi att matilda nästan direkt skulle ner till paddocken och jag var lite sugen på att få lite råd och så. Så jag tog in henne och borstade av henne lite snabbt fast .. det gick inte så snabbt eftersom han hade rullat sig ;)
Men tillslut så var vi nere på banan.
Jag tog på mig dom lite längre sporrarna och red med gramanen. Hon var jätte fin!! Jag började med att skritta fram och såsmåning om börja jobba henne i skritten och sen gick jag över i trav. Hon jobbade på jätte fint! :)
Då matilda gav mig tipset att släppa på gramanen och bara rida med tygeln eller vad man ska säga så till slut så var bara gramanen där och störde så då tog jag av den. Hon gick jätte fint även utan! Det var en sån härlig känsla när man inte behöver ha något i handen. Hon bar upp sig jätte fint åh vilken härlig känsla! :D
Efteråt så duschade jag av henne eftersom hon var så svettig. Sen tog jag reda på allt och hängde in de där det ska medans mamma fixade med muggen och de.
Och bara för det gick så bra så hade vi ingen kamera med så jag bjuder på en gamal bild ;)

Shopping på Sharpman!

Jag idag på fm så åkte vi till Sharpman för att vi skulle kolla in lagerrensningen men jaa det var ganska ut plockat men det blev lite i alla fall ;) :

Snyggt att man ser min fot!
Aa i alla fall så blev det ett par Whitaker Transportskydd om jag faktiskt betalade själv :)

Flughuva

En foserskopa

Och tillsist en saltsten ;)
Det var det! :D

Backafall there we came

Vad skulle jag göra med Polly idag?
RIDA BACKAFALL SÅKLART!! Vad annars? ;)
Polly va riktigt framåt idag, kanske lite för mycket...
Fick nästan sätta mig tung som en sten på hennes rygg för att hon skulle förstå att man inte alltid kan busa runt och öka farten. Även om det är bus kul!
På vägen tillbaka ner till stallet gick vi förbi Pollys hage, så fort hon såg sina kompisar la hon av jordens gnägg och ökade farten och dom svarade hennepå en gång och gick fram mot staketet.
Sen ville inte Polly gå längre, tur att man är lite envis ;p
Så mycket mer har inte hänt för våran del idag faktiskt.
Imorgon blir det att va uppe med tuppen i stallet.
Funderar nästan lite i att strunta i att gå och lägga mig, lixom dygna.
Dålig idé förresten då blir jag bara grinig imorgon, eller sjukt övertrött.
Stackars mamma och pappa...
Ne det får bli en träff med sängen inatt också :)
Skööönt!!
Längtar till 14:e augusti
Längtar tills 14:e augusti

Slutet bra ...

Idag så kom vi till stallet på eftermiddagen då pappa mockade, mamma gjorde hö och jag tog in dackie och borstade. Hon hade rullat sig så det tog ett tag och borsta men tillslut så ;)
jag sadlade och det och vad hände då? jo såklart så började det regna. Men jag skulle rida backafall hade jag bestämt men jag blev lite fundersam. Men när jag var färdig med allt så duggade det lite så jag red ut. Mamma och pappa gick lite. Jag jobbade på att länga ut traven och jobba henne i en låg form. Så gjorde jag även i galoppen.
Hon gick super!
Efter ritten så smörjde jag all utrustning. Mamma fixade med muggen och de undertiden.
Förövrigt gick allt jätte bra!
När jag kom hem så fortsatte jag att skura ur sadelskåpet som nu är jätte fint!

Just nu sitter jag och skriver en liten packnings lista till lägret :)
Känns som jag tar med hela sadelkammaren!

Kliade henne på ryggen i dag igen ;)


Bra början ...

Idag började jag dagen med lite frukost och sen så började jag städa mitt rum. Jaa det gick bra det var inte jätte stökigt men jaa nu är det fint i alla fall. När jag hade gjort det gick jag ut garaget för att fortsätta skura ur sadelskåpet medans mamma och pappa var och fixa ett nytt lås och såå :) Så snart är det som nytt! det var bara lite sågrejer som behövde fixas ;)
Nu är det dax att börja dra sig ut till stallet ... hoppas inte regnet kommer bara!
Idag hade jag tänkt att rida ut men vi får se ..


Regn = usch!

Kom ut till stallet och gick direkt ut till hagen för att hämta en dyblöt ponny som inte alls ville gå in.
Jag fattar det inte? Hade jag vart häst skulle jag nästan sprungit över min ägare för att få komma in i ett torrt stall, men inte Polly. Ne hon trivs med det mesta och så länge det finns mat ser hon ingen anledning till att flytta på sig.
Jippi!!!
Eftersom det regna red vi ett dressyr pass i det dammiga ridhuset som inte alls gick bra. Idag va inte våran dag helt enkelt...
Men det är ju bara ta nya tag och hoppas det går bättre nästa gång ;)
Och på tal om något heeelt annat
igår anmälde jag mig och Polly till boxholmsfälttävlan den 14 augusti, och sen tittade jag och mamma lite på fler tävlingar. Jag blir som ett barn på julafton :D
Min nya favorit bild, hjärtat mitt va fin hon är ღ

Regnig kväll!

Idag åkte vi ut tidigt för att vi skulle till Heda för att kolla på kvällshoppningen :)
jag tog in henne och borstade av hennne och sen så kliade jag henne lite på ryggen och vad hon tyckte det var skönt!! :

vad söt hon var!


Fota: Mamma

Sen sadlade jag och tränsade. Jag red ner till rid banan och mamma byggde upp lite avstånds träning.
Det gick väl sådär ... hon blir så hård med mig! Lilla jag orkar inte riktigt. Men jaa förövrigt gick det väl helt ok. Har ni tips på bett kommentera! Har hört att magic bett eller vad det heter är bra.
Ajja nu ska Erik rida henne någon gång denna vecka så det blir ju bra!

Efter det så for vi hem för att göra lite matsäck och sen åka och hämta vickan och sandra som också skulle följa med och kolla. Vi kom dit precis lagom tills det började. Vi skulle främst kolla på Matilda, Ida, Maria och Lina:)

Matilda och Karin

Lina och Trompet

Ida och Little Chaggi
Och det var så bra för Ida kom 2:a och Lina 3:a och karin var ju avdelning B och fick ett pet och sen gick  nolla :)


God morgon!

Hejj.
Nu har jag precis ätit lit frukost och ska nu upp till stallet och träna lite avstånd :)
För lite senare sen så ska jag åka till Heda och kolla på kvällshoppningen. Det är några i från stallet som ska hoppa som kan vara roligt att kolla på och så är det ju roligt att fota också så jag får inte glömma!
Sen så ska jag nog mest slappa.
Jaa det är väl det jag ska göra!
Sen blir det säkert något mer men nu måste jag åka :)!'



Barbacka uteritt

Mamma skjutsade ut mig till stallet direkt efter vi hade ätit kvällsmat.
Jag skulle försöka skynda mig lite på eftersom det va lite sent så jag bestämde mig för att rida ut barbacka :)
Det gick jätte bra och hoppa över diken barbacka är något jag starkt rekomenderar till er bloggläsare!
Att flyga fram i skogen på din bästa vän, känna dennes muskler arbeta, känna hur ni hör ihop i perfekt harmoni med varandra och med naturen. En obeskrivlig känsla...
Jag gjorde faktiskt ett litet videoinlägg när vi va ute i skogen men det blev så dålig kvalite så det känndes lite ovärt att lägga upp någonting som ingen ändå skulle se vad det föreställde och knappt höra vad jag sa. ;p
När vi kom tillbaka till stallet tog jag av oss våran utrustning, smörjde in hennes mule med solkräm så hon inte ska få mer soleksem och gick ut med henne i hagen. Där väntade fölet och hanns mamma på Polly som blev glad att få komma tillbaka till sina kompisar igen. :)
Hennes grimma hängde jag utanför hagen för hon har börjat få lite små skavsår från grimman så hon ska inte behöva ha den mer än nödvändigt :/

Svar på kommentar

Elin om Hoppträning:
Vart var du och träna? :)

Svar: Jag tränade på Nyckelby för Jill :)


Hovis idag

Idag åkte mamma ut till stallet vid halv elva för att passa hovslagaren. Hon hade nämligen tappat en sko och hade en lös. Det var ju lite svårt iumed att  vi inte visste när hon blev skodd sist i holland.
Men det gick jätte bra sa mamma hon hade varit jätte duktig! Och inte tillräckligt med småsår så hade hon strålröta, men inget som var farligt jag kan ju rida och så, bara man håller det rent ;).
Sen lite senare vid fem åkte mamma och jag upp för att ta in henne. Hon var jätte snäll och hon var även glad att få lite betfor i dag igen, vi ytestade ju ge henne det först och då åt hon inte men nu tycker hon att det var jätte gott! :) Knäppa hästar;)

Efter det så åkte vi mot mjölby för att hämta morfar. Vi skulle nämligen kolla på ett sadelskåp. Och vi kom även hem med ett :)!

Jag är jätte glad, har alltid velat ha ett sadelskåp!! TACK MAMMA :)

Så su är det bara lite småsaker som ska fixas till! :)

I  morgon blir det upp tidigt för att rida då jag ska träna lite avstånd igen ... känner att jag behöver träna på det!
Nu ska jag kolla färdigt på fotbollen och sen ska jag sova ;)

Hoppträning

Jaa.
Igår var det hoppträning. Först så åkte vi ut till Prinsen jag och Vickan va så vi åkte ut till hennes häst och red. Först så borstade hon och sen red hon, han såg jätte fin ut :)! Sen så frågade hon om jag ville rida och det ville jag ju ;) Hon satte upp ett litet hinder typ 50 eller nått som jah hoppade i både trav och galopp. Hon var jätte duktig ;)!
Sen åkte vi hem och åt och sen till Brevik. När vi kom så regnade det lite så jag gick direkt och hämtade henne och stallde henne i boxen så hon fick äta osv.
Undertiden bar vi ut sadel, träns, martingal osv.
Jag tog ut och borstade henne och vickan hjälpte till ;)
Jag tog på henne transportskydden och lädergrimman. Hon var lite svår att lasta hon ville inte riktigt men när jag väl var lite bestämd så ändrade hon sig :D.
Det gick bra att åka dit!
När vi kom dit bar vi fram lite hinder och sen lastade vi ut henne och gjorde henne iordning.
Framridnigen gick jätte bra! Hon var mjuk och jätte fin! Även hoppningen gick jätte bra, jag är nöjd bara att jag blir lite osäker ibland jag är fortfarande lite rädd. Men förövrigt bra! :D
Bilder och film kommer i kväll :)!

I helgen så ska Erik rida henne en sväng :)


Hopp bilder

Idag blev det hoppning för mamma erbjöd sig att stanna kvar och hjälpa mig med att höja och va lite banpersonal.
Sen hängde kameran även med så det blev lite bilder oxå :)
Polly va väldigt framåt och positiv idag, så det va riktigt roligt.
Hon va ärlig och gjorde sitt bästa, sen kan inte hon hjälpa att jag klantade till det lite med avstånd och sånt men det är något jag måste jobba mer på.
Igår red vi ut och Polly har äntligen fattat att diket i skogen inte är farligt så nu hoppar hon så glatt över det :)

Sådär ja

Hejj hopp va dåligt jag har börjat att uppdatera igen men det blir lätt så när jag får mycket att göra...
Men det blir det ändring på för snart kommer jag förhoppningsvis kunna börja mobilblogga. Och mobilen har man ju med sig överallt ;)
När pappa är klar med sitt möte ska han skjutsa ut mig till stallet så jag kan rida Polly och fixa lite där ute :)
Jag pratade ju om förut att jag har laddat ner ett fotoredigeringsprogram och jag har ju inte riktigt lärt mig det än men jag kämpar på.
Så jag tänkte visa lite :) :

Hejj.

Igår var det uteritt som gällde, jag catti och cassi red ut en väldigt lång runda :) 2 timmar var vi ute!!
Hahah men på vägen hem så stannade vi vid en liten gång ner till sjön alla hästarna traglade först men min traglade nog mest men jag är så nöjd över henne för tillslut så gick hon i ;)
Hon var jätte duktig!! Men hon blev lite stark när jag red ut så jag funderar på att köpa ett nytt bett och en pullarnosgrimma men jag vet inte riktigt vad för bett ... har ni några förslag på bra bett kommentera gärna! :D
Idag så ska hon vila och jag ska va med danni :)

Nu har vi fixat headern så det ska bli lite ändring och i går när catti och jag stog och borstade så pratade vi om att ändra färger och lite annat sånt men vi ska prata i hop oss lite till så får vi se sen ;)
Och som sagt jag svarar inte på sånna som inte vågar stå för vilka de är utan kommenterar som anonym det är bara fegt.

Grisen var trött så den bara trilla ihop.


Jag, catti och Cassi

ÄNTLIGEN!!

Jaa äntligen har jag fårr arslet ur vagnen och satt in headern :) Jag måste bara berömma Catti vilka fina headers hon har gjort!! Nu änkligen blev det lite ändring ;)
Kommentera gärna vad  nu tycker! Ska även ändra färg så passa på och tyck till om den också!! :D

Familjemästerskap!

Igår var jag ju och red, jag hoppade lite smått. Det gick jätte bra! :). Fast jag krävde lite av henne då hon tyckte att det var lite jobbigt, fast hon gav sig ganska snabbt. Tränade lite avstånd och bara enkelhinder och det gick bra!
Efteråt blev det lite stressigt för vi skulle ju i väg på golf så jag bara duschade av mig och satte på mig en randig klänning:) På vägen köpte vi jordgubbar till mormor.
När vi började spela så låg men 6 åriga kusin 1:a men det var ju hela 18 banor så i mot slutet så jobbade jag mig upp på en första plats även om dom hade lite handikapp ;)
Såå jaa jag vann för fjärde gången i rad! :D Haha.
Jag och mina kussiner körde lite hinder bana och så. Vi åkte hem ganska sen så jag gick och la mig direkt!
Idag har jag ängnat för middagen åt att bara chilla och ska snart städa mitt rum:)
Idag blir det en liten uteritt med med Cassi, hon ska visa mig någon ny väg:)
Bilder från i går kommer senare...


Stallet next!

Hejj.
Tyvärr blev det inte kort på alla grejerna i går för jag var så klantig att jag tog med allt till stallet så när jag kom hem och skulle ta kort så hade jag ju inget att ta kort på ;)
Medans vi har varit borta har Matilda ridit dackie och det hade tydligen gått jätte bra! :D Så det är ju awesome! Idag så ska jag hoppa lie smått för jag har ju inte hoppat något sen jag flög av så jag måste hoppa igenom henne lite innan nästa hoppträning :)
Sen ska jag vidare till norsten ock kanske skura boxen vi får se vad klockan lyder för kl 15.00 ska vi vara i Mjölby för familje mästerskap i golf en rolig grej vi har och vem har vunnit av barnen då? Joo jag!! :D Haha så känner lite press på mig.
Ne nu ska jag fixa till mig så blir det stallet nästa!


On my way home!

I går var det en hel dag på Ullared och en del shopping blev det faktiskt! :) Fast tyvärr så var det väldigt ut plockat. Men lite saker blev det bla träns, stigläder, täcke, schabrak .. ja bilder och de kommer i kväll :)
Det blev även lite saker till mig själv mest smått och gått det var inte speciellt som jag behövde. Fast en gullig sak som jag hittade det var en tandborste med pussmunnar på vilket jag tyckte var snyggt ;) !
Nu på vägen hem så har det inte hänt så mycket, min syrra övningskör det går faktiskt riktigt bra!
På vägen ska vi stanna på charlies och köpa ett par boots vilket inte fanns i Ullared. Och sen så ska jag även hålla koll på ett par sporrar :) Mina är lite för korta för att jag ska komma åt henne ordentligt.
Nu ska jag fortsätta resan och som sagt kommer ett inlägg med allt jag köpt i kväll!
I morgon blir det familjegolf med mammas släkt :)


På E6/E20

Nu är vi på springande fot igen. Vi har varit på stan i Malmö en stund där det blev en tröja från Gina Tricot bild kommer! Sen blev det även en glass på mc donalds GÖTT!! Haha.
Nu är vi på väg till Ullared för att shoppa lite.. tänkte lägga upp shoppingslistan nu :D

Till mig :
* Sommarklänning
* Tjocktröja
* T-shirts
* Bikini?

Häst
* Tjocktröja
* Sporrar

Saker
* Desperate housewives box 6
* Kollegie block
* Pennor

Till Daiqui :
* Boots
* Benskydd
* Schabrak
* Ländtäcke ( vinter )
* Täcken
* Träns
* Flugmedel
* Arnika
* Borstar

Jaa det var de jag bockar av när jag köpt grejerna :) Och bilder på det jag köper kommer!

God morgon!

Nu har vi precis ätit en mycket god hotell frukost! :) Vi ska gå en sväng på stan här i Malmö och sen ska vi åka vidare till Ullared shopping lista kommer.
Ja inte så mycket mer att skriva. Jag ska försöka göra mig av med mina pressentkort på Gina Tricot och lite så. Längtar till Ullared så jag kan shoppa massa grejer till Daiqui.

Och just det så såg jag malin baryard och douglas lindelöv.



Så fin häst!

FALSTERBO!! i två dagar.

Hejj.


Ni ska inte få missa en detalj av vad jag har gjort...

Tisdag :
Det var då vi kom från Göteborg. Då vi började med att åka till falsterbo en sväng eftersom erik och malin skulle rida vilket är lite roligt att se! Så när vi kom in gick vi till framhoppningen och kollade där dom värmde upp :)

Malin & IC

Malin & IC

Erik & Amsterdam

Erik & Amsterdam

Erik & Amsterdam

Och sen pratade vi med Jill lite vi kollade runt på hästbussar blev sugen på en sån här liten faktiskt! Sen gick vi till läkteren och kollade när dom happade banan. Det var en riktigt svår bana med kombinationen oxer in räcke ut till räcke mycket sånt.

Malin & IC





Erik & Amsterdam





Efter vi hade kollat på dom så kollade vi runt i alla tält som fanns där jag faktiskt hittade det här :


Vilket jag har velat ha ganska länge som jag nu köpte alldeles själv! :)

Efter det ville min syrra till hotellet så då åkte vi dit och va lite med Bengtssons och sen sov vi faktiskt!! ;)

Onsdag :

Idag gick vi upp väldigt skapligt bara för att åka till falsterbo igen då jag skulle shoppa lite mer och även kolla på ponnyerna och huntingen.
Det här var sakerna som blev:


En falsterbo tröja. Jätte snygg tycker jag :)

Jacson stövel hållare. Behövligt!


Bok med massa bra övningar som mamma köpte.

HIPPO pälsglans jätte bra! Luktar gött också ;)

Jaa det var väl det ..

Nu har vi precis varit och ätit på pizza hut yummie vad gött det var!! :D
Nu ska jag snart sova! As trött ..
Mer uppdatering i morgon.


Falsterbo!

Hejj.
Sorry för lite dålig uppdatering men allt har gått i ett nu känns det som ;)
Vi ska gå ut och äta nu så det blir bara en kortis men i kväll kommer ett riktigt falsterbo inlägg med det jag har shoppat och kollat på :D
Men nu blir det pizza hat :P
Många bilder sen!



På väg till malmö ..

I går var vi ju på Liseberg :) Det var roligt jag var taggad på att åka balder och kanonen men när jag kan dit så blev jag lite feg så jag åkte många karuseller tex lisebergsbanan och varvelvinden, flumeride, kålorado och sen flera ;)
Det var ju roligt a alla fall!!!
Vi var där ganska länge typ till en 22.00 eller nått och jag besökte hotell GASTEN :D Haha. Det var lite läskigt men inte överdrivet... Det var en klle som höll på att gå runt och jag bara ''kul jobb'' och precis då skrämde han mig så jag höll på att kissa på mig eller nått ! ;)
Alla karuseller var roliga som jag åkte :D



Nu som sagt är vi på väg till Malmö där vi ska shoppa och kanske svänga förbi falsterbo för att kolla på Erik och Malin vi får se ... Fast skulle vilja!
Ja nu ska jag väl bara ha tråk i en bil! -.- Får komma på något att göra.


 

photoscape

Men usch vad jag blir irreterad på blogg.se nu! Jag har precis laddat ner ett fotoredigeringsprogram och jag tänkte visa en bild för er som jag redigerat för att se vad ni tycker men då går det ju såklart inte att ladda upp någon bild... Aja ni får se den någon annan gång helt enkelt. Kram catti

Blogg.se är fortfarande cp så det går inte att ladda upp bilder än...

Har precis kommit hem från stallet, mamma skjutsade hem mig och cykeln så jag slapp cykla hem i regnet. Idag tänkte jag att jag och Polly skulle rida ut, Jenny förklarade en väg på ca 40min för mig. Den lät härlig så jag testade den. Polly riktigt njöt av att komma ut i skogen och få galoppera på riktiga skogsvägar. För hemma på Norrsten där vi står i vanliga fall finns det inte så mycket skog, där är det mest åkrar och hur kul är det lixom? Ne skogen är det bästa vi vet! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ställa mig och packa för Jojo är inte den ända som åker bort nu i veckan ;) Imorgon ska jag åka upp till mina kusiner i Stockholm och va med dom ute på deras landställe i skärgården. Supermysigt ställe, bara ett problem. Det finns ingen dator och jag har ingen täckning på min mobil där ute så det blir inga inlägg från min sida. Tur att Johanna tog med sig sin dator på deras resa så det iaf blir några inlägg nu i veckan. :) Kram Catti

Dags för frukost/lunch?

Vaknade för en lite stund sen av att mamma ringde och väckte mig. Hon tyckte det va dags för mig att gå upp nu så jag inte sov bort hela dagen. Men min ursäkt är att jag satt uppe ganska länge igår natt och försökte fixa ny header. Tänkte göra ett hiss/diss inlägg men blogg.se krånglar ju som vanligt så det går inte att lägga upp några bilder. Känns lite typiskt men det är ju bara att gilla läget och sen får det inlägget komma upp när blogg.se är som vanligt. Hade bra så länge!! Kram Catti

Kram johanna

Jaa nu är jag på väg till det första stoppet GÖTEBORG!! Vi ska gå på Liseberg typ hela dagen jag är så feg så jag vågar typ inget men det blir väl ändring på nu hoppas jag ;) Så nu är det att sitta och digga musik och sen förhoppningsvis åker jag balder :D och ett måste är ju flumride och kolorado hihi . Catti får se till att hålla er väl uppdaterade för mer av mig blir det inte förens i kväll/ natt :) Kram !

I'm on my way to liseberg !!.


Sporrar yes/no?

Åkte ut till stallet runt 12 och gick direkt för att hämta in Polly i hagen.
Jag borstade och gosade massor innan jag sadlade, tränsade och satt upp (såklart tog jag på mig min utrustning oxå).
Jag har bara ridit Polly med sporrar non gång innan och det slutade aldrig så bra men nu har vi kommit till ett sånt stadie i dressyren att hon kortar upp sig väldigt mycket och mina ben orkar inte driva med den kraft som skulle behövas.
Då kom jag på min systers gamla ponny sporrar som hon hade när hon tävlade och tänkte att det är väl värt ett försök.
Funkar det så funkar det annars är det bara att skita i det. Men det fungerade faktiskt som en riktigt bra förstärkning av skänkeln och jag tror jag ska börja rida mer med sporrarna. Hon fick ett helt annat steg och helt annan frambjudning, fast på ett bra sätt såklart.
Jag har helt klart ändrar uppfattning om sporrar.
Vad tycker ni om sporrar? Bra/dåligt, yes/no?
Nu ska jag sätta mig och fixa med en ny header, en liten fågel viskade i mitt öra att ni börjar tröttna på den vi har. ;)
min lilla hjälte ♥

Uteritt

Idag så hade jag tänkt att rida ut en sväng med sandra eftersom det blev sånt oväder sist så vi kunde inte rida :( . Men den här gängen såå. Så vi åkte ut en sväng och tog on henne hon fick gå in i boxen en stund och sen plockade jag fram alla grejer så länge. Jenny kom förbi när hon tog in karin då vi pratade lite med henne ;)
Hon förklarade en väl som jag nästan kunde så det skulle vi testa :D
Så sandra ringde för att säga att hon åkte då jag tog ut och börja borsta. Jag satte på benskydd och sanlade sen hörde jag hur hon kom rullandes på stallplanen :)
Då hon lastade ut och började sadla m.m under tiden gjorde jag mig i ordning och tränsade. Mamma förklarade vägen för henne så att båda viste och sen var det ju bara hjoppas på det bästa :D Hade aldrig ridit den förut ;)
I början kändes hon jätte bra, vi skulle rida på en grus väg fram till en skyllt sen skulle vi ta första vänster och följa en till grusväg tills den var slut. Då man skulle in på en skogsväg och sen föja den och ta vänster i alla korsningar. Sen kom man på en grusväg då man skulle leta efter en skogsstig igen och den var ganska svår att se. Sen skulle man komma upp till hagarna och sen var man framme.
Det gick jätte bra hela vägen. Testade att rida lite mer med benen idag och hon gick super!!! Hon gick verkligen awesome! 
Men sen blev det lite problem med vägen när man skulle hitta den skogsstigen som var svår att se. Så vi vände in ett hack försent men så småning om hittade vi stigen igen :)
Ritten blev i allafall väldigt lyckad! :D
Efteråt smörjade jag benen med linement och korste och knär med arnika eftersom hon ändå gårr ett ganska hårt pass. Smörjade även utrustningen lite.

Nu har jag precis packat färdigt det sista till i morgon, för i morgon bär det av till det första stoppet GÖTEBORG!!
Tyvärr blev det inga bilder blev något konstigt på blogg.se .... Kommer i morgon kanske.






God morgon!

Nu har jag precis ätit lite frukost för sen ska jag följa med en kompis och rida en ut av hennes sommarhästar. hon frågade nämligen om jag kunde det ... och varför inte? ;)
Efter det så ska jag packa klart inför våran resa och sen blir det uteritt med Sandra om vädret tillåter det. Jag är inte så rädd att bli lite blöt men om det ska åska och sånt ;)
Ajja nu ska jag byta om till stallkläder och sen ska jag nog bara vänta på dom. Hon kommer vid halv elva :)
Förresten shoppinglista kommer i kväll så kommer jag bocka av eftersom jag köper det :D
Som ni märker så är vi väl inte dom snabbaste med att fixa saker, men jag ska försöka få i väg bilderns till Catti snarast hihi :D
Sen blir det typ helt ny design förslag på färg? Blå är fin aa jag vet inte :P


Hemma från Stockholm!

Jag måste bara börja mitt inlägg med att säga HAHAHAHA!!
Ne men seriöst jag och Johanna tycker det är jätte kul när ni kommenterar och kommer med synpunkter och berättar vad ni tycker och tänker, det visar ju bara att ni är aktiva i bloggen och som ryttare är man ju van vid att få både negativ och positiv kritik. Alla har ju rätt att få säga vad dom tycker, men har man en åsikt om någon annan så ska man faktiskt kunna stå för vad man tycker och inte gömma sig bakom namnet "anonym". Annars är det ju ingen idé att ha en egen åsikt, för då blir den ju helt plötsligt inte så egen. Och det är ju aldrig okej att säga elaka saker till någon annan, oberoende om det är en människa eller ett djur!!
Jag tänker inte gå in så mycket mer på det hela för den som är inblandad vet vad det handlar om och växer förhoppningsvis upp någon gång....

Hatar åska!!

Kunde inte rida idag på grund av det avskyvärda vädret, när vi kom dit så började det såklart ösregna och åska och jag som hatar åska blir ju helt uppspelt ;)
Ellie och jag hade tänkt att att rida, jag hade tänkt och rida en sväng i paddocken lite lösgörande efter att Erik red igår men att vädret kan göra så mycket!
Aa det var tråkigt...

Men i morgon i alla fall så ska sandra och jag göra ett nytt försök att rida ut en sväng hoppas det blir uppehåll! :)
Är väldigt taggad för måndagen då jag ska på semester då matilda ska rida. Ska nämligen ner till göterborg sedan vidare till malmö och falsterbo.
Såklart så ska jag ha med mig min lilla dator och kamera så jag kan hålla er väl uppdaterade :D
Blir ju inte så mycket att skriva om nu när man inte red...
Men snart så ska jag och min syrra poppa lite popcorn och kolla vampires suck. haha det verkar så himla bra speciellt när man är trött xD !!


Haha bara framsidan får mig att skratta såå fail film!!

Svar på kommentar:

Kommentar:
Anonym
om Ännu en dag ...:
Måste bara säga att vad fult det är när stövlarna/chapsen/strumporna vad du nu har inte går ända upp till knät. det ser liksom oprofessionellt ut.. tkr du helt ärligt att det är snyggt?

Svar:
Jag svarar inte dom som inte säger vem dem är och står för det dom säger.

Shopping bilderna

Försökte göra ett inlägg förut men då ville inte blogg.se va med men nu gör vi ett försök till ;)
Här kommer det som jag köpte i Linköping!
på vägen hem stannade vi vid travshopen och fick med oss en sadelgjord ut ;)

Unghäst!

Idag så åkte jag ut till stallet vid 17.00 eftersom idag skulle Erik rida Daiqui, trimma henne lite han har ju dom benen som jag inte har än ;)
Så när vi kom upp så började jag pratade lite med Catti som satt i sadelkammaren och som precis hade ridit :)
När jag gick för att ta fram grejerna så stog mamma redan och mockade så jag fixade lite och sen tog jag in och borstade, karin var utanför i dusch spiltan så hon blev lite orolig och dansade runt ganska rejält, men då är det bara vara bestämd så hon lär sig! :)
Mamma la i hippot i krubban och en liten tuss hö så jag släppte in henne och lät henne kissa, äta dricka och så.
Sen fick mamma ett sms av Jill att Erik var på väg, så jag tog ut henne ur boxen och satte på benskydd, sadlade och tränsade även martingallen var på ;)
Jag gick ner med henne på banan och gick runt med henne en stund. Hon blev lite fundersam när jag bytte varv då jag bytte sida att gå på, det tog ett tag för henne att fatta men med lite tålamod så.
Sen kom Erik och borjade rida jag kan ju inte säga hur hon kändes men det sår riktigt bra ut! :D
Erik sa att hon kändes bättre än när han red henne första gången och att jag hade gjort ett bra jobb så det är ju bara att förtsätta :D Hon är ju bara 5 år så jag har ju hur lång tid som helst att lära mig och lära henne massor :) .




Efteråt fick hon en dusch och lite pussar :P

I morgon blir det uteritt med Sandra :) 

Bra dag! :D

Igår blev det inget inlägg för min del kom jag precis på men min ursäkt är att direkt efter Linköping åt mamma och jag mat, sen åkte vi ut till stallet och sen när vi kom hem efter det drog jag bort till Annie och firade hennes födelsedag ;)
Men iaf idag cyklade jag ut till stallet vid lunch frö hovis skulle komma så Polly äntligen kunde få nya skor. :)
Efter hovis hade åkt kom mamma och hon stannade till jag hade sadlat och fixat iordning Pollan för hon va lite orolig så jag ville inte lämna henne ensam i gången.
Jag red henne nere i paddocken och hon har ju stått i några dagar för jag har inte velat rida henne när hon tappat 1 sko, så jag tänkte bara rida lite lätt lösgörande för hon är säkert stel. Men gissa vad? Hon var hur lösgjord och härlig som hellst att rida och så fort jag tog tag i tygeln gick hon ner på tygeln och stannade där resten av ridpasset!
Jag tror Polly mådde bra av att få lite sommarlov i några dar så hon kunde vila upp sig och ladda batterierna ;)
Så jag satt och log för mig själv hela passet :p
Jag satte henne på en volt med 2 små räcken på typ 40-50cm? något sånt , för att verkligen kolla så ytterbogen och våra huvuden hängde med. Hon är så duktig min lilla ängel ♥
Som belöning för att hon va så duktig avslutade vi med att ta en grind på 90cm, även den satte hon klockrent!

RSS 2.0